In het blog van vorig jaar hadden we het al aangekondigd TriasWeb wordt volledig gemoderniseerd. Hier zul je in de november de eerste wijzigingen van gaan zien in TriasWeb. In deze dit blog lees je wat je kunt verwachten. Ook voor de deelnemers van de gebruikersdag die de roadmapsessie hebben gevolgd staan hier enkele updates, sla deze dit blog dus niet over.
Het plan
...
Om dit te realiseren gaan we in feite naast het huidige TriasWeb een volledig nieuw TriasWeb ontwikkelen. En afhankelijk van het scherm waarin de gebruiker zit zal het ‘oude’ TriasWeb of het ‘nieuwe’ TriasWeb getoond worden. Dit wordt zo ontwikkeld dat dit naadloos gaat voor de gebruiker. De herkenbare logo’s en kleuren worden getoond en een gemiddelde gebruiker zal niet zien of deze in het oude of het nieuwe TriasWeb zit. Op deze wijze zullen we onderdeel voor onderdeel TriasWeb overzetten, totdat het oude TriasWeb niet meer gebruikt wordt.
...
Afgelopen periode hebben we als al diverse wijzigingen doorgevoerd voor het nieuwe TriasWeb. In augustus is TriasWeb gemigreerd naar een ander datacenter, hierdoor is de beschikbaarheid sterk verbeterd. Omdat het oude TriasWeb ook is verplaatst ervaren we nu al de voordelen. Ook is er een nieuwe authenticatieservice ontwikkeld. Deze zorgt onder andere voor het inloggen van gebruikers. De authenticatieservice gaat zorgen voor de naadloze overgang van oude schermen naar nieuwe schermen. In TriasWeb 5 hebben we de laatste functionaliteiten ontwikkeld, bijvoorbeeld de optimalisaties in het gebruik van Pythia.
...
Voor klanten die hun eigen huisstijl hebben toegepast op TriasWeb betekent dit mogelijk meer. Zo brengen we het aantal kleuren terug wat aan te passen is, terug naar drie kleuren. Als de impact beperkt is voeren we de wijziging door, dit is dan uiteraard te testen en te bekijken op de acceptatieomgeving. Als de impact groter is zullen we contact met je opnemen om de wijzigingen te bespreken. Zo veel mogelijk stylings worden aangepast in de novemberrelease, maar het is ook mogelijk dat je in december pas de aanpassing ziet, in . In dat laatste geval word je hierover nog geïnformeerd.
...
We gaan een API ontwikkelen. Het kan zijn dat je daar nog niet bekend mee bent, maar een API is een laag over TriasWeb waarmee andere applicaties kunnen communiceren. De eerste API die we beschikbaar willen maken is het halen van meldinformatie uit TriasWeb. Om deze vervolgens in een andere systeem te kunnen gebruiken zoals een BI-tool of een dashboard voor een gebruiker. Vervolgens willen we diverse andere endpoints beschikbaar maken. Heb je hierin een wens? Laat het ons dan weten via de Servicedesk.
Two-factor authentication (2FA)
Als aanvullende functionaliteit op de authenticatieservice willen we het mogelijk maken om in te loggen met een extra gegeven naast e-mailadres en wachtwoord. Je kunt dan inloggen met bijvoorbeeld een app op je telefoon. We gaan dit zo maken dat je het als beheerder dit zelf in kunt instellen voor jouw omgeving.
...
In TriasWeb bepaal je middels rollen welke mogelijkheden en opties een gebruiker heeft. Momenteel lopen we tegen de grenzen aan van de mogelijkheden. We gaan veel meer flexibiliteit hierin doorvoeren, zodat een gebruiker exact kan zien en doen wat nodig is voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden.
Heb je vragen naar aanleiding van deze dit blog neem dan contact op met je adviseur of stel ze via de Servicedesk.
...