Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Als u inlogt in TriasWeb (zie hiervoor de handleiding voor melders - deze kunt u vinden in TriasWeb) komt u altijd uit op het Meldplein. Het Meldplein is een overzichtspagina met daarop per meldingstype een ‘tegel’. Om een nieuwe melding te starten klikt u op een van deze tegels.

Wilt u een melding die door een medewerker is ingediend gaan afhandelen, dan klikt u in het menu aan de linker zijde op ‘Mijn afhandelingen’.

Op de pagina ‘Mijn afhandelingen’ ziet u alle meldingen staan die u in behandeling dient te nemen. Alleen u - de leidinggevende bij wie is gemeld - kan deze meldingen verwerken. Er worden 10 meldingen getoond per pagina. U kunt via de link ‘Volgende’ naar de volgende pagina(‘s).

In de lijst wordt een aantal meldgegevens direct afgebeeld, namelijk een uniek volgnummer, de meldroute, de datum, de afdeling waarop gemeld is, de naam van de melder en de status van de melding (zie Afbeelding 1).

Image Added 

Afbeelding 1: Mijn afhandelingen

Om een melding op te pakken klikt u op de desbetreffende melding. De melding ontvouwt zich en u kunt de meldinformatie lezen. Onderaan de melding staat in een donkerroze balk wat u kunt doen: afdrukken, behandelen, registreren of overdragen (zie Afbeelding 2).

 

Image Added

Afbeelding 2: Wat u met een ingediende melding kunt doen

Onder de roze balk wordt de workflow van de melding getoond. Zo kunt u zien wat er tot nu toe met de melding is gebeurd.

1.1        Afdrukken, behandelen, registreren, overdragen

Als de melding is geopend, kan de leidinggevende voor vier opties kiezen:

  • Afdrukken: de melding kan worden afgedrukt in een printvriendelijke versie. De namen van de melder en van de patiënt worden op de print geblokkeerd, de anonimiteit is gewaarborgd[1]. Ook kan een melding (anoniem) opgeslagen worden als PDF-bestand. Houd er rekening mee dat namen in vrije tekstvelden niet geanonimiseerd kunnen worden.
  • Behandelen: de melding kan in behandeling worden genomen, waarbij de leidinggevende persoonlijke feedback geeft en de gevolgen en oorzaken kan aanpassen op basis van de eigen inschatting. Tijdens de behandeling kan er ook een verbeteractie aan de melding gekoppeld worden. Na de behandeling kunt u de melding terugvinden in het scherm ‘Afhandelhistorie’.
  • Registreren: wanneer een melding wordt geregistreerd, wordt er geen feedback gegeven op de melding en kunnen er geen aanpassingen worden gedaan. De informatie van de originele melding komt dan in de database terecht. Deze optie wordt alleen gebruikt bij incidenten waarbij de leidinggevende geen feedback of verbetermaatregelen weet naar aanleiding van de melding, zoals bijvoorbeeld bij geaccepteerde valrisico’s. Een geregistreerde melding kunt u terugvinden in het scherm ‘Afhandelhistorie’.
  • Overdragen: de leidinggevende aan wie gemeld is, kan met betrekking tot het incident en de melding geen verantwoordelijkheid nemen en draagt daarom de afhandeling over aan een collega. De melding komt daarmee in het overzicht “Meldingen ter info” van de leidinggevende, zodat de melding nog wel gevolgd kan worden. De nieuwe eigenaar kan de melding terugvinden in het scherm ‘Mijn afhandelingen’.

 

Als de leidinggevende klikt op behandelen, registreren of overdragen dan krijgt de melder een e-mail met daarin informatie over de nieuwe status van de melding (in behandeling, geregistreerd of overgedragen) en de nieuwe eigenaar (de afhandelaar of degene naar wie de melding is overgedragen). Zo kan de melder altijd de status van zijn of haar melding blijven volgen. Het e-mailadres van de nieuwe eigenaar van de melder is opgenomen in de e-mail zodat de melder gemakkelijk kan reageren op de veranderingen.



[1] Het anonimiseren van de melder is afhankelijk van de instellingen van uw TriasWeb. De informatie onder ‘Eigenschappen gebruiker’ op de print zijn de gegevens van degene die de print maakt. De informatie onder het kopje ‘Eigenschappen melding’ betreft de melding zelf. Onder ‘eigenaar’ vindt u de naam van degene die op dat moment verantwoordelijk is voor de melding.