Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

We kennen twee meldkoppelingen van TriasWeb naar Ons. Hieronder vind je een beschrijving van beide meldkoppelingen. Er bestaat ook een meldkoppeling van TriasWeb naar Ons.

Informatievideo

...

Wat is het?

De Meldkoppeling van ECD naar TriasWeb zorgt ervoor dat er via een link in het ECD, een melding in TriasWeb terecht komt. Dit kan op drie manieren.

...

In alle drie de gevallen wordt er een link aangemaakt door Triaspect. De link wordt in het ECD gezet door de beheerder van het ECD.

Hoe werkt het?

Je bent in het ECD aan het werk. Je klikt op de link naar TriasWeb. Er wordt een melding gestart in TriasWeb. Als je nog niet ingelogd bent in TriasWeb, wordt je via het inlogscherm naar het meldformulier gestuurd. Ben je ingelogd, of maak je gebruik van SSO, dan kom je meteen in het meldformulier uit.

...

Is de meldkoppeling ingesteld met voorselectie, dan wordt er een extra scherm getoond.

Voorselectie: alleen cliënt (en eventueel de rol) geselecteerd

Op dit scherm kies je de cliënt en zijn of haar rol bij de gebeurtenis, daarna ga je verder met de melding.

Op de vraag wie er betrokken zijn bij de gebeurtenis is ‘cliënt’ al aangevinkt. Bovendien zijn de naam van de cliënt en de geselecteerde betrokkene-rol voorgeselecteerd. Je kunt nog meer betrokkenen toevoegen, en je kunt de voorgeselecteerde cliënt en rol nog wijzigen. De overige vragen dien je nog te beantwoorden.

Voorselectie: cliënt (en eventueel de rol) en omschrijving geselecteerd

Op dit scherm kies je de cliënt en zijn of haar rol bij de gebeurtenis. Daarnaast selecteer je een omschrijving van de gebeurtenis, waarbij je kunt kiezen uit verschillende rapportages1. Daarna ga je verder met de melding.

...

Let op. Er is een verschil tussen behandelinformatie in een ECD-rapportage en kwaliteitsinformatie in een TriasWeb-melding. Het is aan te bevelen hieraan aandacht te besteden binnen de organisatie indien je gebruik gaat maken van deze functionaliteit. Neem hiervoor indien gewenst contact op met je Triaspect-adviseur.

Wanneer jouw organisatie gebruik maakt van deskundigheidsprofielen worden niet alle rapportages uit Ons opgehaald. Alleen rapportages die niet zijn afgeschermd door een deskundigheidsprofiel kunnen worden getoond.

In overleg met Nedap is besloten dat wel alle rapportages getoond moeten kunnen worden, ook als er gebruik gemaakt wordt van deskundigheidsprofielen. De planning is dat Nedap rond 1 september de mogelijkheid gerealiseerd heeft dat alle rapportages opgehaald kunnen worden. Wij streven ernaar om drie maanden na de oplevering door Nedap deze rapportages ook te kunnen tonen in TriasWeb.

Hoe vraag ik het aan?

Vraag een offerte op bij jullie adviseur of maak een ticket in de Servicedesk aan met dit verzoek om de meldkoppeling van ECD naar TriasWeb te realiseren. Geef daarbij aan waar jouw organisatie voor kiest. Zie daarvoor onderstaande tabel, tweede kolom.

Optie

Eigen

Uw keuze

Standaard instellingen

Er wordt niets voorgeselecteerd. Er komt een statische link in het ECD naar een specifieke meldroute.

Nee, standaard is om de tweede en derde optie in te richten

De cliënt is voorgeselecteerd en wordt ingevuld in de melding in TriasWeb

Ja

Er worden rapportages getoond van de geselecteerde cliënt waarvan er een opgenomen kan worden in de melding in TriasWeb.

Ja.

Het maximaal aantal rapportages dat getoond mag worden

10

De aanmaakdatum van een opgehaald rapportage max maximaal zoveel dagen zijn

3

Voor welke meldroutes geldt dit (Meld een incident, Incident Informatiebeveiliging, etc)

Meld een incident

Mogen er afgeschermde rapportages getoond worden?

Nee

Als er afgeschermde rapportages getond mogen worden, zijn er dan uitzonderingen op? Dit betekent dat als een rapportage is afgeschermd met een expertiseprofiel of groep, deze als ‘Afgeschermd’ getoond wordt in TriasWeb.

Nee

Welke expertiseprofilen moeten worden uitgezonderd? (Geef de ids op van de expertiseprofielen. Je vindt dat ID door in Ons het profiel of de groep te selecteren. In de adresbalk van je browser staat het id.)

0

Welke expertisegroepen moeten worden uitgezonderd? (Geef de ids op van de expertisegroepen. Je vindt dat ID door in Ons het profiel of de groep te selecteren. In de adresbalk van je browser staat het id.)

0

Wij maken op basis van deze gegevens een snelkoppeling aan die je aan de ECD-leverancier kunt sturen. Zij zetten dan de link in het ECD.

Voor Ons van Nedap staat de uitleg hier: https://support.nedap-healthcare.com/topic/ons-dossier-snelkoppelingen-binnen-het-cli-ntdossier. Wij maken voor jou de doel-URL.

Beveiliging

Al extra beveiliging wordt in TriasWeb bij het ophalen van gegevens uit het ECD en het schrijven van gegevens naar het ECD een controle gedaan op of het om de juiste zorgorganisatie gaat. Daarom moet de Nedap klantcode ingevuld worden in TriasWeb.

Vragen en antwoorden

Wat gebeurt er als ik in Ons wel geautoriseerd ben voor een cliënt en in TriasWeb niet?

In dit geval krijg je een melding dat je niet geautoriseerd bent. Je kunt de melding wel starten, maar de cliënt wordt niet voor je ingevuld. Je kunt contact opnemen met je TriasWeb beheerder om dit op te lossen.

Kan ik dit testen vanuit Ons-staging naar TriasWeb-acc?

Ja, dat kan.

Kunnen jullie dit voor mij regelen in Ons?

Nee, dat kan niet. Dat doet Nedap voor je. Zie hier hoe dat werkt: https://support.nedap-healthcare.com/topic/ons-dossier-snelkoppelingen-binnen-het-cli-ntdossier.

Als we geen gebruik maken van betrokkene-rollen, kunnen we dan wel deze meldkoppeling van ECD naar TriasWeb gebruiken?

Nee Ja, dat kan niet.

Als we geen gebruik maken van een cliëntgegevensimport vanuit ons ECD naar TriasWeb, kunnen we dan wel deze meldkoppeling gebruiken?

Nee, dat kan niet. Dan kunnen we de cliënt in Ons niet koppelen aan de cliënt in TriasWeb.

Als we de koppeling hebben ingericht kunnen we dan ook nog een melding maken op de huidige/ oude werkwijze?

De functionaliteit die nu is opgeleverd is wat ons betreft een toevoeging op de huidige werkwijze en geen vervanging. Dat betekent dat jullie de weg naar TriasWeb voor alle medewerker precies zo kunnen laten zoals het nu is ingericht. Voor de medewerkers wordt het makkelijker om een melding te maken die gekoppeld is aan de de cliënt doormiddel van deze knop en de informatie die daarmee daarbij meegenomen wordt. Medewerkers die geen inlog hebben voor Nedap (zoals bv huishoudelijk dienst) kunnen via de huidige werkwijze nog steeds een melding maken. Dit geldt ook voor meldingen waar geen cliënten bij betrokken zijn (MIM).

...

1Dit geldt voor rapportages die niet afgeschermd zijn en optioneel de rapportages die wel afgeschermd zijn (met uitzondering van bepaalde expertiseprofielen of expertisegroepen).