Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 8 Next »

Wat is het?

De Meldkoppeling van ECD naar TriasWeb zorgt ervoor dat er via een link in het ECD, een melding in TriasWeb terecht komt. Dit kan op drie manieren.

  • Zonder voorselectie.

  • Met voorselectie van cliënt en de betrokkene-rol van de cliënt.

  • Met voorselectie van cliënt en de betrokkene-rol van de cliënt en de omschrijving van de gebeurtenis.

In alle drie de gevallen wordt er een link aangemaakt door Triaspect. De link wordt in het ECD gezet door de beheerder van het ECD.

Hoe werkt het?

Je bent in het ECD aan het werk. Je klikt op de link naar TriasWeb. Er wordt een melding gestart in TriasWeb. Als je nog niet ingelogd bent in TriasWeb, wordt je via het inlogscherm naar het meldformulier gestuurd. Ben je ingelogd, of maak je gebruik van SSO, dan kom je meteen in het meldformulier uit.

Is de meldkoppeling ingesteld zonder voorselectie, dan dienen alle vragen in de meldroute handmatig beantwoord te worden.

Is de meldkoppeling ingesteld met voorselectie, dan wordt er een extra scherm getoond.

Voorselectie: alleen cliënt (en eventueel de rol) geselecteerd

Op dit scherm kies je de cliënt en zijn of haar rol bij de gebeurtenis, daarna ga je verder met de melding.

Op de vraag wie er betrokken zijn bij de gebeurtenis is ‘cliënt’ al aangevinkt. Bovendien zijn de naam van de cliënt en de geselecteerde betrokkene-rol voorgeselecteerd. Je kunt nog meer betrokkenen toevoegen, en je kunt de voorgeselecteerde cliënt en rol nog wijzigen. De overige vragen dien je nog te beantwoorden.

Voorselectie: cliënt (en eventueel de rol) en omschrijving geselecteerd

Op dit scherm kies je de cliënt en zijn of haar rol bij de gebeurtenis. Daarnaast selecteer je een omschrijving van de gebeurtenis, waarbij je kunt kiezen uit verschillende rapportages. Daarna ga je verder met de melding.

Verderop in de melding, bij de betrokkenen-vraag, is al ingevuld dat er een cliënt betrokken is bij de melding. Ook zijn de naam en de rol van de cliënt ingevuld. Daarnaast wordt de geselecteerde omschrijving toegevoegd aan de melding. De cliënt, de rol en de omschrijving kunnen nog aangepast worden door de melder.

Let op. Er is een verschil tussen behandelinformatie in een ECD-rapportage en kwaliteitsinformatie in een TriasWeb-melding. Het is aan te bevelen hieraan aandacht te besteden binnen de organisatie indien je gebruik gaat maken van deze functionaliteit. Neem hiervoor indien gewenst contact op met je Triaspect-adviseur.

Hoe vraag ik het aan?

Vraag een offerte op bij jullie adviseur of maak een ticket in de Servicedesk aan met dit verzoek om de meldkoppeling van ECD naar TriasWeb te realiseren. Geef daarbij aan waar jouw organisatie voor kiest. Zie daarvoor onderstaande tabel, tweede kolom.

Optie

Eigen keuze

Standaard instellingen

Er wordt niets voorgeselecteerd. Er komt een statische link in het ECD naar een specifieke meldroute.

Nee, standaard is om de tweede en derde optie in te richten

De cliënt is voorgeselecteerd en wordt ingevuld in de melding in TriasWeb

Ja

Er worden rapportages getoond van de geselecteerde cliënt waarvan er een opgenomen kan worden in de melding in TriasWeb.

Ja.

Het maximaal aantal rapportages dat getoond mag worden

10

De aanmaakdatum van een opgehaald rapportage max maximaal zoveel dagen zijn

3

Voor welke meldroutes geldt dit (Meld een incident, Incident Informatiebeveiliging, etc)

Meld een incident

Wij maken op basis van deze gegevens een snelkoppeling aan die je aan de ECD-leverancier kunt sturen. Zij zetten dan de link in het ECD.

Voor Ons van Nedap staat de uitleg hier: https://support.nedap-healthcare.com/topic/ons-dossier-snelkoppelingen-binnen-het-cli-ntdossier. Wij maken voor jou de doel-URL.

Vragen en antwoorden

Wat gebeurt er als ik in Ons wel geautoriseerd ben voor een cliënt en in TriasWeb niet?

In dit geval krijg je een melding dat je niet geautoriseerd bent. Je kunt de melding wel starten, maar de cliënt wordt niet voor je ingevuld. Je kunt contact opnemen met je TriasWeb beheerder om dit op te lossen.

Kan ik dit testen vanuit Ons-staging naar TriasWeb-acc?

Ja, dat kan.

Kunnen jullie dit voor mij regelen in Ons?

Nee, dat kan niet. Dat doet Nedap voor je. Zie hier hoe dat werkt: https://support.nedap-healthcare.com/topic/ons-dossier-snelkoppelingen-binnen-het-cli-ntdossier.

Als we geen gebruik maken van betrokkene-rollen, kunnen we dan wel deze meldkoppeling van ECD naar TriasWeb gebruiken?

Ja, dat kan.

Als we geen gebruik maken van een cliëntgegevensimport vanuit ons ECD naar TriasWeb, kunnen we dan wel deze meldkoppeling gebruiken?

Nee, dat kan niet. Dan kunnen we de cliënt in Ons niet koppelen aan de cliënt in TriasWeb.

  • No labels