Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 5 Current »

Cliënten kunnen automatisch geïmporteerd worden doordat TriasWeb een API bij het bronsysteem aanroept of doordat jullie zelf een bestand met cliëntgegevens op onze server zetten.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de geautomatiseerde cliëntimport?

Het is mogelijk om cliëntgegevens in TriasWeb te synchroniseren met een bronsysteem. Dit kan middels de geautomatiseerde cliëntimport, hiermee wordt TriasWeb snel en gemakkelijk gekoppeld aan jullie bronsysteem waarin alle cliëntsgegevens staan (ECD). De cliëntgegevens gaan van het ECD naar TriasWeb, maar niet andersom.

Met welke systemen is er een geautomatiseerde import mogelijk?

Het is mogelijk om gebruikersgegevens in TriasWeb te importeren vanuit een bronsysteem. Een bronsysteem kan een ECD zoals Nedap of Caress zijn, of een ander systeem. Je kunt op overzicht koppelingen bekijken welke koppelingen er nu zijn.

We kunnen in sommige gevallen de gebruikers importeren door de API van het bronsysteem aan te roepen. Van de gegevens uit het bronsysteem maken we een bestand en dat verwerken we in TriasWeb.

Als het bronsysteem geen API heeft dan kan je zelf een bestand maken en dat bestand op onze server zetten via sftp. Daarna wordt het op dezelfde manier verwerkt als het bestand wat door de API-koppeling gemaakt wordt.

Hoe werkt deze import met een API?

Met verschillende systemen hebben wij een koppeling gerealiseerd met een API. Dit betekent dat wij rechtstreeks de gebruikersgegevens kunnen importeren vanuit het bronsysteem. Bij het inrichten van TriasWeb bespreekt de adviseur de mogelijkheden met je.

Hoe werkt deze import met sftp?

Indien dit niet mogelijk is, kunnen we de gebruikers ook geautomatiseerd verwerken op basis van een gegevensbestand dat je voor ons klaargezet. Bij het inrichten van TriasWeb bespreekt de adviseur de mogelijkheden met je.

Wat is beter, via een API of via sftp?

Er is geen beter. Beide manieren zijn veilig. Gegevensimports via een API zijn beveiligd via een certificaat en/of een gebruikersnaam en wachtwoord. Ze worden altijd veilig verzonden. Gegevensimports via sftp zijn net zo veilig, want ook die gegevens worden via beveiligde verbinding naar ons verzonden. Ook whitelisten we het IP adres van de client die het bestand verstuurd.

Wat doet de geautomatiseerde cliëntimport?

  • Nieuwe cliënten worden automatisch aangemaakt.

  • Cliënten die uit zorg zijn, worden automatisch gedeactiveerd (na een aantal dagen wat je zelf kunt opgeven).

  • Wijzigingen, zoals een aanpassing in de naam, wordt automatisch bijgewerkt.

  • In combinatie met de autorisatiescope worden cliënten direct gekoppeld aan de juiste organisatie-eenheden. Op deze manier wordt voorkomen dat cliënten onterecht zichtbaar zijn.

  • Alleen bij de API: Aanpassingen die worden doorgevoerd in jullie bronsysteem, worden automatisch doorgevoerd in TriasWeb.

Hoe vaak vindt de synchronisatie plaats?

Dit is afhankelijk van jullie wensen. De standaard is vier keer per dag.

Waarom wordt mijn testcliënt steeds uitgeschakeld?

De cliënt staat niet in het bestand of in het bronsysteem. Los dit op door in het cliënt beheerscherm het vinkje ‘Niet automatisch uitschakelen’ aan te zetten bij deze cliënt .

Cliëntgegevens

Voor de cliëntimport geldt dat deze slechts zinvol is indien u gebruik maakt van meldingen op cliëntnaam of cliëntnummer.

  • Het toevoegen van cliëntgegevens aan TriasWeb is optioneel

  • Het toevoegen van cliëntgegevens aan Pythia (cliëntscan maken) is verplicht. Er hoeft niet gekozen te worden voor een geautomatiseerde import, u mag ook handmatig cliëntgegevens invoeren

  • Cliënten die uit zorg zijn kunnen meteen gedeactiveerd worden of pas na een maand, waardoor zij niet meer gekozen kunnen worden bij het doen van een melding of scan

  • Indien gekozen wordt voor de geautomatiseerde cliëntgegevensimport, wordt er extra functionaliteit ontsloten in TriasWeb: bij het doen van een melding kan cliëntnummer/cliëntnaam ingevoerd worden en dus het is mogelijk (indien u de juiste rol heeft in TriasWeb) te analyseren op meldingen over specifieke cliënten (grafieken en rapportages). Op deze manier kunt u per cliënt bijhouden welke incidenten en risico's gemeld zijn over een bepaalde periode en deze bijvoorbeeld afzetten tegen een vergelijkbare periode.

  • Deze gegevens worden geanonimiseerd in uitgeprinte meldingen. Ze worden ook geanonimiseerd voor alle gebruikers behalve de melder en de afhandelaar van de specifieke melding. Gebruikers met de juiste rol kunnen altijd cliëntgegevens zien.

Gegevens die geïmporteerd kunnen worden zijn: cliëntnummer (verplicht), naam, voornaam, initialen, geboortedatum en geslacht (allemaal optioneel) en afdelingen (verplicht bij strikte autorisatie, anders niet relevant). Informatiesheets en implementatiehandleidingen zijn te verkrijgen via info@triaspect.nl. De relevante documentatie wordt u toegestuurd wanneer we een import voor u gaan realiseren. 

  • No labels