Migratie datacenter

De beschikbaarheid van TriasWeb willen wij continue verbeteren. Daarom gaan wij TriasWeb aanbieden vanaf nieuwe servers. Hiermee wordt de huidige hardware waarop TriasWeb draait vervangen. Deze servers worden in twee verschillende datacenters geplaatst. Als er problemen zijn vanuit een van de datacenters neemt de andere de taken over. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van TriasWeb sterk verbeterd.

Graag willen we je uitgebreid op de hoogte houden. Op deze pagina lees je alles over de migratie. Deze pagina zullen we regelmatig actualiseren en concreter maken.

Inhoud

Locatie

De servers van TriasWeb worden geplaatst in twee datacenters van CJ2. Uiteraard biedt CJ2 dezelfde classificatie (Tier 3) als het huidige datacenter. Daarnaast hebben zij certificaten zoals ISO27001, ISO9001 en NEN7510.

Bereikbaarheid

Samen met de migratie naar ons nieuwe datacenter wijzigen ook onze IP-adressen. De nieuwe IP-adressen zijn: 5.22.250.130 t/m 5.22.250.157. Indien IP-adressen van TriasWeb gewhitelist worden binnen jullie organisatie, dan is het belangrijk om de nieuwe toe te voegen aan de whitelist. Na de migratie kunnen de oude verwijderd worden.

SFTP server

Indien bestanden worden gedeeld via onze SFTP server kun je deze benaderen via sftp.triasweb.nl. Wij adviseren dit nu al in te richten en geen gebruik te maken van een IP-adres. Omdat sftp.triasweb.nl momenteel wijst naar de huidige productieomgeving blijft de connectie werken. Hoe je dit kunt aanpassen is afhankelijk van de tool waarvan gebruik wordt gemaakt. Meest gebruikte tool is WinSCP.

SPF record

Indien je gebruik maakt van een aangepast e-mailadres vanuit waar de mails worden gestuurd is er mogelijk een SPF record in het DNS ingericht. Na de migratie zal TriasWeb gebruik maken van een andere mailserver. Dit moet dan ook in het DNS aangepast worden. Lees hier meer: .

Planning

De planning kan nog bijgewerkt worden.

Datum

Actie

Datum

Actie

februari - juni

Ontwerpen, inrichten en testen servers

juli

Inrichting en testen TriasWeb

augustus eerste week

Test door enkele klanten

15 augustus 08:00

Start werkzaamheden
TriasWeb is vanaf dit moment niet meer beschikbaar

15 augustus 17:00

Geplande livegang TriasWeb
Indien de werkzaamheden verlopen zoals gepland is TriasWeb vanaf dit moment weer beschikbaar

16 augustus 17:00

In het geval er onvoorziene situaties optreden zou het zo kunnen zijn dat we extra tijd nodig hebben. We zorgen dat TriasWeb uiterlijk zondag om 17:00 werkt. Indien nodig passen we een rollback scenario toe, zodat TriasWeb om 17:00 weer operationeel is.

september

Uitfasering oude datacenter

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben stel ze dan via de Servicedesk.