Meldkoppeling van TriasWeb naar Ons
We kennen twee meldkoppelingen van TriasWeb naar Ons. Hieronder vind je een beschrijving van beide meldkoppelingen. Er bestaat ook een meldkoppeling van ECD naar TriasWeb.
Informatievideo
Meldkoppeling Rapportage
Vanuit TriasWeb kunnen we een vooraf geconfigureerd stukje tekst als rapportage naar het dossier van de cliënt in Ons sturen. In principe kunnen we elke vraag uit een traject laten terugkomen in de rapportage. Zie onderstaande schermafbeelding voor enkele voorbeelden.
De datum die bij de rapportage wordt meegegeven, kunnen we op twee manieren inrichten: de datum waarop het incident heeft plaats gevonden of de datum waarop de melding is ingediend.
We hebben een fictieve medewerker nodig om de rapportages te plaatsen, de naam van die medewerker is te zien bij de rapportage. In bovenstaand voorbeeld is dat dus TriasWeb.
Meldkoppeling pdf
We kunnen ook vanuit TriasWeb een afschrift van de melding, in de vorm van pdf, in de documenten-tab van de cliënt plaatsen. Zie onderstaand voorbeeld van hoe dat er uit kan zien. De naam van het bestand en de naam van het label kunnen we aanpassen. De meeste klanten kiezen er voor om alle vragen uit een traject in de pdf te tonen, maar het is per vraag in te stellen. Tevens kiezen de meeste klanten ervoor om de pdf te versturen nadat de melding is afgehandeld.
Voorbeeld pdf
Goed om te weten
Type incidenten uitsluiten van de koppeling
Indien er gebruik wordt gemaakt van de best practise meldmodule, dan geldt voor beide koppelingen dat we dat per type incident kunnen instellen of de koppeling getriggerd moet worden of niet. We kunnen dus een type incident, bijvoorbeeld de meldcode (huiselijk geweld), uitsluiten van de koppeling.
Betrokkene rollen
Indien er gebruik wordt gemaakt van betrokkene rollen, dan is het mogelijk om per rol in te stellen of de koppeling moet afgaan of niet. Bijvoorbeeld als de cliënt slachtoffer is wel, maar als de cliënt omstander is niet.
Meldkoppeling triggeren op basis van een vraag
We kunnen in een traject ook een extra vraag opvoeren, bijvoorbeeld “Wil je deze melding doorzetten naar Ons?” Dan bepaalt de gebruiker of er wel of geen koppeling plaatsvindt.
Pdf in Caren/afschermen
Sommige klanten delen hun documenten vanuit Ons naar Caren met familie/vertegenwoordigers. Mocht je de pdf meldingen vanuit TriasWeb toch willen afschermen, dan kan dat door middel van een deskundigheid. Je moet dan een deskundigheidsgroep maken waar alle medewerkers in zitten, op deze manier wordt de pdf niet gedeeld in Caren.
Zie voor meer informatie:
https://support.nedap-healthcare.com/topic/rapportages-zorgplannen-en-documenten-delen-naar-caren
Je kunt deskundigheidsprofielen en -groepen opgeven bij het instellen van de meldkoppeling. Dan wordt de pdf van de melding alleen zichtbaar voor die deskundigheidsgroepen of -profielen. De Id’s van de groepen en profielen kun je vinden door een OnsDB-download te doen en in de tabel ExpertiseGroups of ExpertiseProfiles te kijken.
Beveiliging
Al extra beveiliging wordt in TriasWeb bij het ophalen van gegevens uit het ECD en het schrijven van gegevens naar het ECD een controle gedaan op of het om de juiste zorgorganisatie gaat. Daarom moet de Nedap klantcode ingevuld worden in TriasWeb.