Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Next »

Wat is medewerker risico-inventarisatie?

Een medewerker risico-inventarisatie wordt ook wel een medewerkerprofiel genoemd. Het is een formulier waarmee een overzicht gemaakt kan worden van de risico's die bij jouw werk aanwezig zijn. Het gaat dan wel om de risico's binnen 1 team of 1 afdeling op een bepaald moment. De risico's kunnen veranderen als je op een andere afdeling komt. Ook zullen de risico's dit jaar misschien anders zijn dan vorig jaar of volgend jaar.

De reden om een medewerkerprofiel te maken kan zijn om met je leidinggevende het gesprek aan te gaan over de risico's en werkdruk die je al dan niet ervaart en eventueel over welke risico's geaccepteerd worden en aan welke risico's iets gedaan moet worden.

Een tweede reden om een medewerkerprofiel te maken is om alle profielen van alle medewerkers binnen een afdeling op elkaar te leggen, zodat duidelijk wordt welke risico's er op de afdeling leven en dus welke vaardigheden en opleidingen de medewerkers die op die afdeling werken, moeten hebben.

Hoe maak een medewerker risico-inventarisatie?

Het maken van een medewerker risico-inventarisatie is vrij eenvoudig. Je moet veel vragen invullen, maar de meeste zijn Ja/Nee vragen. Je doet er ongeveer 5 tot 10 minuten over. Door het beantwoorden van de vragen wordt een gewogen risicoprofiel van jouw werkzaamheden opgesteld. Dit is de basis om met elkaar als team gerichte verbeteringen op de arbeidsomstandigheden door te voeren.

  • Wanneer je bent aangemeld in TriasWeb, kom je op het meldplein terecht. Om te beginnen klik je op de medewerker risico-inventarisatie.

image2020-10-27_9-28-38.png

  • Bij stap 1 wordt er gevraagd naar het organisatieonderdeel waar je werkzaam bent en de datum van vandaag. Klik op volgende om de rest van de vragenlijst door te lopen. In het begin van het formulier zie je bij welke stap je je bevindt in de vragenlijst.

  • Bij elke vraag wordt de keuze gegeven tussen ‘Ja/Nee’. Als de vraag niet op jou van toepassing is, kun je ‘Nee’ invullen. Er kunnen vervolgvragen zichtbaar worden aan de hand van het antwoord dat je geeft.
  • Vervolg de vragenlijst door op ‘volgende’ te klikken. Op elk gewenst moment kun je klikken op ‘bewaren en verlaten’ , hiermee sla je op wat je al hebt ingevuld en kun je op een ander gewenst moment verder.

  • Na de laatste stap krijg je jouw individuele risicoprofiel te zien. De groene balkjes geven de lage risico’s aan en de roze balkjes geven de hogere risico’s aan.



  • Klik onderaan de pagina op ‘indienen’. Na het indienen kun je deze vragenlijst terugvinden onder het kopje meldhistorie.

De volgende stap is met jouw team gerichte verbeteracties formuleren op risico’s die in jouw team het meest voorkomen. Dit leer je in de volgende instructietraining: Teamevaluatie en plan van aanpak.





  • No labels