/
EnquĂȘtes in TriasWeb

EnquĂȘtes in TriasWeb

Hoe doe ik een MTO in TriasWeb?

Betrokken medewerkers vormen het hart van iedere zorginstelling. Zij bepalen de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Het is dus essentieel om in gesprek te gaan met medewerkers over hun motivatie, betrokkenheid en werkbeleving, voor iedere leidinggevende maar uiteindelijk voor de cliënt. Een Medewerker Tevredenheid Onderzoek (MTO) kan hier een bruikbaar hulpmiddel voor zijn. Maar een echte verbetering op het gebied van duurzame inzetbaarheid, werktevredenheid en betrokkenheid kan het beste door het team opgepakt worden. Het gesprek met elkaar aangaan en samen zoeken naar oplossingen, daar zit het effect. Hiervoor heeft Triaspect de TOM ontwikkeld: TeamOnderzoeksMeter!

De TOM is een combinatie van:

  • een eenvoudig digitaal meetinstrument waarmee duurzame inzetbaarheid en medewerker betrokkenheid wordt gemeten;

  • krachtige visuele feedback van de uitkomsten op individueel, team en organisatieniveau;

  • actieve teambegeleiding om de uitkomsten te vertalen in concrete verbeterplannen.

Hoe start ik een enquĂȘte in TriasWeb?

Een enquĂȘte start vanuit een meldmodule op het meldplein. Vervolgens wordt gevraagd voor welk organisatieonderdeel u de enquĂȘte wilt indienen. U start vervolgens de enquĂȘte. Een TOM bevat vijfpuntsvragen van helemaal mee oneens tot helemaal mee eens. De enquĂȘte kan echter ook tienpuntsvragen of open vragen bevatten. 



Aan het eind van het invullen van de enquĂȘte, krijgt u een individuele terugkoppeling uw antwoorden. De enquĂȘte kan ook tussentijds worden opgeslagen ("Bewaren en verlaten"). In dat geval kan de enquĂȘte nog verwijderd worden (zie in de afbeelding de knop verwijderen) of alsnog worden ingediend door op de knop "Openen" te klikken en de enquĂȘte af te ronden. Als de enquĂȘte ingediend is, blijft deze bewaard in de meldhistorie.

 

Hoe analyseer ik de uitslagen van enquĂȘtes?

In de Trots Op Mijn werk (TOM) rapportage onder analyseren kunt u een analyse vinden van de uitslagen van uw enquĂȘte. Maakt u gebruik van een andere enquĂȘte dan zal deze knop uiteraard anders genoemd worden. 



Selecteer vervolgens van welk organisatieniveau en vervolgens van welk organisatieonderdeel u het rapport wilt genereren. In het rapport worden alle niveaus tegen het organisatieonderdeel in het niveau erboven afgezet: individueel, afdeling, locatie, regio, organisatie. 



Selecteer een voorgedefinieerde periode waarover u de scores wilt weten of kies voor "Vrije keuze" en vul zelf een periode in. 



Hoe ziet een rapport van een enquĂȘte er uit?

Zie hieronder een voorbeeld van een rapport op afdelingsniveau. U ziet hier de verschillende gekleurde lijnen met de gemiddelde scores van de verschillende organisatieniveaus op alle thema's in de enquĂȘte. 

Onder het spinnenweb worden alle gemiddelden op de thema's weergeven. Door op het plusteken te klikken, worden de onderliggende vragen getoond. Korte toelichting:

  • De betekenis van de kleuren van de balken (de verschillende organisatieonderdelen) wordt bovenaan in de legenda weergeven.

  • Het cijfer links voor de balk geeft het totaal aantal ingevulde enquĂȘtes aan. 

  • Het cijfer in de balk is het gemiddelde antwoord op de vraag. 

Hoe print ik een rapportage van een enquĂȘte?

Bovenaan het rapport staat een link waarmee het rapport geprint kan worden. Tevens kan het daarmee ook opgeslagen worden als pdf, rtf (word), excel of een ander document.Â