...
Ga naar Releasebeleid TriasWeb voor meer informatie.
...
2023 meirelease (18 mei 2023)
Versienummer 6.31.0 / TW.2023.5.0 / TWAUTH.2023.5.0 / API.2023.5.0
Beveiliging
De permissie ‘Mag applicatie beheren’ (deze permissie definieerde voorheen de rol van klantbeheerder) krijgt voortaan verplicht tweefactorverificatie. Deze wijziging komt voort uit artikel 11.1.5 van de NEN-7510. Dat artikel stelt dat een tweede verificatie verplicht is bij elektronische toegang tot cliëntgegevens. We begrijpen dat dat niet voor alle rollen altijd mogelijk is, dus kiezen we ervoor om dit slechts te doen bij de rol met de meeste toegangsmogelijkheden.
Melden en afhandelen
De lay-out van de vraag voor betrokken medewerkers leidde tot onduidelijkheid bij het invullen van een melding. Dat is nu gefixt.
In sommige gevallen ging het opslaan van een meelezer tijdens het invullen van de melding fout. Dit gebeurde vooral als je op de knop 'volgende' klikte terwijl het laadcirkeltje nog draaide. Je zag al wel de naam van de meelezer op het scherm staan, maar de meelezer werd niet toegevoegd aan de melding. Dit is nu verholpen. Je kunt nu pas klikken op 'Volgende' als de meelezer is opgeslagen.
Na het afhandelen van een melding kun je een of meer meelezers selecteren. De lijst waaruit je kon kiezen was te kort in sommige gevallen. De lijst is nu uitgebreid van 9 naar maximaal 50 namen.
Analyse en rapportages
In sommige gevallen werd de grafiek 'Aantal meldingen per module' in de KOLA-rapportage niet gevuld. Dit gold als in die grafiek modules waren opgenomen zonder meldingen. Dat is nu verholpen. De grafiek wordt nu altijd gevuld.
Soms werd de legenda niet juist getoond in de KOLA-rapportage in de grafiek 'Aantal meldingen per module'. Dit kwam bijvoorbeeld voor wanneer een gebruiker een rol had die niet voor alle beschikbare routes geautoriseerd was. Dat is verholpen. Je ziet nu altijd de legenda die past bij de routes die in de grafiek getoond worden.
In sommige grafieken in de KOLA-rapportage en de detailrapportage werden de antwoorden soms in omgekeerde volgorde getoond. Dat is gewijzigd: de volgorde van de antwoorden in de meldmodules komen nu overeen met de volgorde van de antwoorden in de grafieken.
Het is nu mogelijk om de spinnenweb-grafiek op te nemen in de KOLA-rapportage. Dat betekent dat MTO’s en CTO’s ook getoond kunnen worden. Neem vooral contact op met de servicedesk of je adviseur als je deze informatie in de KOLA-rapportage wilt opnemen.
De beheerdersrapportage met afwezige afhandelaren en hun vervangers bevatte voorheen slechts de hoofdverantwoordelijken van organisatorische eenheden. Daaraan zijn nu ook afhandelaren toegevoegd die niet als hoofdverantwoordelijke aan een organisatorische eenheid zijn gekoppeld. Deze 'ongekoppelde' afhandelaren verschijnen bovenaan de rapportage.
Beheer
Bij het scherm meldingsbeheer werd - als je op meldingsnummer zocht - de inhoud van de melding niet getoond. Dat is nu wel het geval. Altijd als je een meldingsnummer intypt en klikt op de knop 'Zoek op nummer' wordt de inhoud van de melding meegenomen. Je hoeft niet meer het vinkje 'Inhoud melding tonen' aan te zetten. De inhoud van de melding kun je zien door op de melding te klikken die onderaan de pagina verschijnt.
De inhoud van de meldingen werd voorheen alleen op de eerste pagina van meldingsbeheer getoond. Als je naar de volgende pagina ging, dan kon je de meldingen niet meer openklappen, ook al was 'Inhoud melding tonen' wel aangevinkt. Dat is verholpen. Je kunt nu op alle pagina’s de inhoud van de meldingen zien.
In sommige gevallen zagen handmatig aangemaakte gebruikers niet alle informatie die ze volgens hun rol wel zouden moeten kunnen zien (bijv. organisatorische onderdelen, gebruikers en cliënten). Dit gold voor organisaties waarbij geen autorisatiescope ingesteld is. Dit is nu verholpen. Gebruikers krijgen nu weer de informatie te zien waar ze volgens hun rol recht op hebben.
Bij gebruikers die uitgeschakeld (gedeactiveerd) werden, werd er geen uitschakeldatum toegevoegd. Dat wordt nu wel weer gedaan.
Koppelingen met andere systemen
Er is een extra veiligheidscheck toegevoegd aan de koppelingen met Ons van Nedap. Er wordt nu niet alleen gekeken naar het serienummer van het certificaat, maar ook naar de common name. Daarin staat de klantcode vanuit Nedap, en die wordt nu ook ingevoerd en gecontroleerd in TriasWeb.
Voorheen werden het groter-dan-teken en het kleiner-dan-teken vervangen door vierkante haken ('<' en '>' werden '[' en ']'). Dat gebeurt nu niet meer. De opgeslagen vierkante haken van voor deze wijziging worden echter niet omgezet naar het groter-dan- en het kleiner-dan-teken, omdat we (zonder de teksten te lezen en te interpreteren) nooit zeker kunnen weten of ze bedoeld zijn als het groter-dan- en het kleiner-dan-teken of dat er daadwerkelijk een vierkante haak moet staan.
...
2023 aprilrelease (20 april 2023)
...