Releasenotes

 

Releases gaan eerst naar acceptatie (op dinsdagavond na 17:30) en als er geen grote risico’s of fouten in zitten worden ze uitgerold naar productie (woensdagochtend voor 7:00).

Op deze pagina staat wat er in TriasWeb gewijzigd is per release.
Bekijk het releasebeleid voor meer informatie en de specifieke releasedata.

Heb je vragen of opmerkingen over deze releasenotes, neem dan contact op met info@triaspect.nl.

 

Onze releasecyclus wijzigt in 2025.

We gaan elke 3 weken releasen. Deze releasefrequentie sluit aan bij onze sprints, die duren ook drie weken. Dit betekent dat de acceptatieomgeving elke drie weken bijgewerkt wordt met productiedata.

De lijst met releasedata voor acceptatie en productie kun je hier vinden: Releasedata. De releasedagen en tijden blijven gelijk, want dat zijn de tijdstippen dat er relatief weinig mensen ingelogd zijn.

De decemberrelease is de laatste release in 2024, de januarirelease vervalt, zoals eerder aangekondigd.

 


2024 decemberrelease (18 december 2024)

Versienummer 6.48.0 / TW.2024.12.0 / TWAUTH.2024.12.0 / API.2024.12.0

Vraagtekst en mailtriggers zelf wijzigen (bèta)

Releasenotes | Vraagtekst en mailtriggers zelf wijzigen (bèta).2

Nadat ik goedkeuring had gegeven om de november-release naar productie uit te rollen, en na de daadwerkelijke uitrol, kreeg ik een intern signaal dat het vrijgeven van de mogelijkheid om technische vragen te kunnen aanpassen grote gevolgen zouden kunnen hebben voor de werkzaamheid van routes. Op dat moment leek het me beter om de functionaliteit uit productie te verwijderen, en daarna na te gaan hoe uitvoerig dit getest was.

Nadat er nog een aantal tests zijn uitgevoerd die laten zien wat er kan gebeuren als je gebruikt maakt van dit scherm, blijkt het mogelijk te zijn om een route kapot te maken: als je de technische vragen wijzigt zonder dat je de benodigde kennis hebt. Daarom waarschuwen we in deze release notes voor dit risico. Verder denken we dat de mogelijkheid om zelf je mailtriggers en de vragen aan te passen opweegt tegen dit risico.

Daarom zijn we tot de conclusie gekomen dat het toch uitgerold kan worden. Laat het duidelijk zijn dat het bèta-functionaliteit is. Voer daarom de mogelijke wijzigingen eerst op de acceptatieomgeving uit alsjeblieft. Als dat goed gaat zijn dezelfde wijziging op de productieomgeving uit te voeren.

We zullen ruim de tijd nemen om jullie reacties op dit scherm af te wachten. Daarna zullen we kijken of en zo ja hoe en hoever we deze functionaliteit doorontwikkelen.

Bugfixes

Onderstaande punten zijn verholpen:

  • de e-mail voor gedelegeerden werd niet altijd verzonden wanneer er een melding ingediend werd op de afdeling

  • de lijst met vervangende afhandelaren werd soms halverwege afgebroken

  • bij een gebruikersimport werden uitgeschakelde gebruikers soms ingeschakeld zonder rol

  • kenmerken van routes werden niet altijd opgeslagen, wat resulteerde in bijvoorbeeld een meldkoppeling die opeens niet meer werkte

2024 fix novemberrelease (20 november 2024)

Versienummer 6.47.0 / TW.2024.11.1 / TWAUTH.2024.11.0 / API.2024.11.0

Vraagtekst en mailtriggers zelf wijzigen (bèta)

Deze functionaliteit is verwijderd. Er kan teveel verkeerd kan gaan als je dit gebruikt zonder de kennis van de onderliggende technische structuur van de applicatie.

2024 novemberrelease (20 november 2024)

Versienummer 6.47.0 / TW.2024.11.0 / TWAUTH.2024.11.0 / API.2024.11.0

Nieuwe huisstijl fase 2: modules en routes

Alle formulieren die vanaf het meldplein gestart kunnen worden zijn nu vernieuwd (incident en gevaarlijke situatie, compaz-route, CTO, MTO, audit, klacht, medewerker-, beleid- en gebouwrisico-inventarisaties, teamevaluatie, PREM-route, Zorgkaart Nederland-route, verbeteracties en verbeterplannen).

Laat ons weten als je er een foutje in vindt, want er zijn vele configuraties van vragen en formulieren mogelijk en misschien hebben we er een gemist.

De schermen die nu nog in de ‘oude’ stijl zijn, vallen onder analyseren en beheren. We gaan overwegen om zowel het beheren als het analyseren te vereenvoudigen in het gebruik bij het invoeren van de nieuwe stijl. Dit gaat invloed hebben op onze roadmap. Daarom nemen we de tijd om een goede impactanalyse en een heldere afweging te maken. Dat betekent dat de schermen die horen bij analyseren en beheren niet op heel korte termijn gewijzigd worden. Ik kom er bij jullie op terug zodra we meer weten.

Vraagtekst en mailtriggers zelf wijzigen (bèta)

Op het routescherm staat in de lijst van routes achter elke route een extra icoon tussen de pen en de printer. Klik hierop en je krijgt een uitklapbare lijst van de vragen en hun antwoorden van de route te zien.
Let op! Dit is een bèta-versie (een eerste fase van een nieuwe functie). We horen graag hoe jullie deze functionaliteit willen gebruiken en hoe dit verder ontwikkeld zou kunnen worden om jouw werkwijze te ondersteunen. Schrijf daarvoor een mail naar de product owner van Triasweb, kim@triaspect.nl, alsjeblieft.

Als je klikt op dit nieuwe icoon zie je een overzicht van de vragen en antwoorden in een route, met daarbij of ze verplicht zijn of niet. Je kunt ook teksten van vragen wijzigen en mailtriggers aanpassen (klik op het potlood). Het wijzigen van technische vragen heeft soms gevolgen voor andere functionaliteit van TriasWeb (denk aan meldingen die worden ingediend op vaste afdelingen, verbeteracties die automatisch gekoppeld worden aan meldingen etc). Daarom is deze functionaliteit alleen beschikbaar voor de applicatiebeheerder. Hiervoor is een handleiding geschreven.

Bij modules met meer routes zoals Meld een incident en sommige CTO’s kun je zien of een vraag in een route ook in de andere routes van de module staat. De kolom Generiek kan leeg zijn (de vraag is alleen in deze route aanwezig) een minnetje tonen (de vraag is in sommige routes aanwezig) of een vinkje (de vraag is in alle routes aanwezig). Houd je je muis boven het minnetje, dan zie je in welke routes deze vraag ontbreekt.

Aangezien dit een bèta-versie is, zie je soms ook vragen die technisch van aard zijn. Advies is om die niet te wijzigen.

Meldingsformulier

Escaleren in Triasweb betekent dat je cliënten, medewerkers en afdelingen kunt selecteren buiten je gebruikelijke autorisatiescope. We hebben deze term uit een van de leidende ECD’s overgenomen. Escaleren kon in TriasWeb voorheen alleen wanneer je een client selecteerde. Maar er zijn natuurlijk meldingen waarbij geen client betrokken is, maar waarbij je wel wilt kunnen escaleren. In Triasweb vallen medewerkers en afdelingen namelijk ook binnen de autorisatiescope. Je kunt nu dus al bij het selecteren van een afdeling escaleren.

In de escalatieknop zat een fout. Bij het klikken op de escalatieknop werd het meldscherm ververst en was in sommige gevallen de ingevulde informatie op het scherm verdwenen. Deze fout is op de meeste plekken opgelost.

Als er geen cliënt geselecteerd was bij een melding waarbij dat wel mogelijk was, kwam er in sommige gevallen * Geanonimiseerd * op het meldoverzicht te staan. Dat is verholpen.

Hernoemen uitgeschakelde accounts

In Juni is deze functionaliteit (Releasenotes | Hergebruik accounts nu mogelijk (hernoemen gedeactiveerde accounts) ) voor alle organisaties aangezet. Het blijkt echter dat er een handeling op het scherm nodig is om de eerste hernoeming van uitgeschakelde accounts in gang te zetten. Daarna gaat het automatisch. Wij hebben voor alle organisatie die handeling uitgevoerd.

Gebruikersbeheer

  • Het vinkje ‘Handmatig uitschakelen’ heeft al meerdere namen gehad. Nu is het ‘Niet automatisch uitschakelen’ geworden. Het zorgt ervoor dat als een medewerker of client niet in de geautomatiseerde import voorkomt (zoals testcliënten of zzp-ers), ze niet uitgeschakeld worden door die automatische import. Als je de cliënten of gebruikers wilt uitschakelen kun je dat handmatig doen via cliëntbeheer of gebruikersbeheer.

  • In het overzichtsscherm van een specifieke gebruiker kun je nu zien wie als vervangende afhandelaar is ingesteld.

  • In dit scherm zat een foutje: als je in het zoekvak stond en je drukte op Enter, dan werd je uitgelogd. Dat is nu verholpen.

Routebeheerscherm

  • Van alle modules kun je als applicatiebeheerder zelf bepalen of ze op het meldplein staan of dat ze alleen voor analyse te benaderen zijn. Dit was niet mogelijk voor verbeteracties en -plannen. Dat is gewijzigd. Je kunt nu ook bij die modules het vinkje ‘op meldplein tonen’ aanzetten of uitzetten.

  • Het scherm applicatieconfiguratie bevatte voorheen een lijst met routes. We zijn vergeten deze lijst weg te halen toen we het nieuwe routescherm onder beheren → autorisatie → routes gemaakt hebben. We hebben in deze release de lijst met routes op het applicatieconfiguratiescherm verwijderd.

Permissies

  • Er wordt tegenwoordig een waarschuwing getoond bij het verwijderen van de permissie Mag afhandelen. Zowel wanneer je de permissie uit een rol verwijdert, als wanneer je een rol met deze permissie bij een gebruiker verwijdert. De reden hiervoor is dat als een gebruiker meldingen krijgt om af te handelen maar geen rol met afhandelpermissie heeft, meldingen voor die gebruikers 'onzichtbaar' kunnen worden. Een gebruiker kan afhandelaar worden van een melding via een vaste-afhandelaar-trigger in de meldroute, via meldingen overdragen, als hoofdafhandelaar van een afdeling, als gedelegeerde of als vervangende afhandelaar.

  • De permissie Mag analyseren (betrokkenen inzien) is gesplitst in twee permissies. Je kunt nu onderscheid maken in een permissie waarbij je betrokken gebruikers mag inzien en een permissie voor het inzien van betrokken cliënten. Dit geldt voor de volgende schermen: beheerrapportages voor cliënten en gebruikers, meldingsanalyse inclusief gegevensexport, meldingsbeheer, verbeteracties en -plannen.

  • De permissie Mag gebouwen beheren is omgedoopt tot Mag gebouwrisico-inventarisaties zoeken.

Nieuwe Triasweb-email

Als een melding wordt ingediend op een afdeling krijgt de afhandelaar een e-mail daarover. De gedelegeerden kregen geen e-mail. Ze zijn immers niet hoofdverantwoordelijk.

Een aantal organisaties zette gedelegeerden als extra afhandelaar in, met dezelfde verantwoordelijkheid als de hoofdafhandelaar. Daaruit volgt dat deze gedelegeerden ook een e-mail willen ontvangen als er een melding wordt ingediend op de route/afdeling waarvoor zij gedelegeerde zijn. Dit is ontwikkeld en wordt in deze release uitgerold.

Beveiliging en toegang

  • Wanneer je voor de organisatie Tweestapsverificatie wilde instellen, kreeg je bij het opslaan soms een foutmelding. Hierdoor kon de tweestapsverificatie niet voor specifieke rollen gewijzigd worden. Dat hebben we opgelost. Het scherm werkt nu weer naar behoren.

  • Uit de beveiligingstests die wij minstens een keer per jaar laten uitvoeren door een onafhankelijke, externe partij bleek dat er een kwetsbaarheid in een van onze formulieren zat. Die kwetsbaarheid is verholpen.

  • Uit dezelfde beveiligingstests kwam een opmerking over cross site scripting. Hoewel de kans dat zich dit voordeed zeer klein was, hebben we hierop toch een fix uitgevoerd.

Rapportages in menu-items

Als je gebruik maakte van menu-items die naar een rapportage van een specifieke route verwezen, en je klikte heen en weer in die rapportage, dan kon het gebeuren dat je opeens de link naar de specifieke module kwijt was. Dat is nu verholpen.

Instellingen

Volgende release

De volgende release is is december. In januari is er geen release.


Vanaf de release van november wordt de releasedag van de productierelease aangepast. Hierover wordt ook een mail gestuurd. De release voor de productieomgeving zal vanaf november plaatsvinden op de woensdagochtend in plaats van de dinsdagavond, zodat we de gevolgen van het releasen beter kunnen monitoren.

2024 oktoberrelease (15 oktober 2024)

Versienummer 6.46.0 / TW.2024.107.0 / TWAUTH.2024.10.0 / API.2024.10.0

Nieuwe huisstijl

In de huisstijl van Triaspect zoals die te zien is op TriasWeb voor organisaties die geen eigen huisstijl afnemen, werd de menubalk in beige weergegeven. Ook het meldplein was beige. Dit is gewijzigd naar groen.

Gebruikersscherm

Op het gebruikersscherm was het niet mogelijk om meerdere filters tegelijkertijd te gebruiken. Dat kan nu wel.

Geautomatiseerde cliëntimport

  • Het is nu ook mogelijk om vanuit het ECD Myneva cliënten op te halen.

  • De Caress-cliëntimport kan nu ook cliënten die niet meer in zorg zijn, uitschakelen.

Incongruentie in workflow bij de melding

Het was mogelijk om de ‘Afhandelen’-link die onder een opengeklapte melding staat te kopiëren en buiten TriasWeb om, te delen met een andere gebruiker. Wanneer de andere gebruiker op die link klikte, kon deze gebruiker de melding afhandelen maar werd in de workflow van de melding de naam van de originele afhandelaar getoond. Dit is nu verholpen.

Meldingenexports voor BI-tools

De geselecteerde meelezers bij een melding of afhandeling werden bij een aantal organisaties niet meegenomen in de export van meldgegevens voor BI-tools. Dat is verholpen.


2024 septemberrelease

Versienummer TW.2024.9.0

Vernieuwde huisstijl voor de volgende schermen

  • Meldplein (form/webmeldplein.aspx)

  • Mijn meldingen (form/webmijnmeldingen.aspx)

  • Mijn meldingen ter info (form/webmijnmeldingenterinfo.aspx)

  • Mijn afhandelingen (form/webmijnafhandelingen.aspx)

  • Mijn meldingshistorie (form/webmeldhistorie.aspx)

  • Mijn afhandelhistorie (form/webafhandelhistorie.aspx)

  • Mijn melding zoeken (form/webmeldingzoeken.aspx)

  • Mijn verbeteracties (form/verbeter/web.aspx)

  • Verbeteracties ter info (form/verbeter/webvbtmijnactiemeldingen.aspx)

  • Verbeterhistorie (form/verbeter/webvbtmijnactiemeldinghistorie.aspx)

  • Mijn verbeterplannen (form/verbeter/webvbtmijnplanmeldingen.aspx)

  • Verbeterplannen ter info (form/verbeter/webvbtmijnplanmeldingenterinfo.aspx)

  • Verbeterplanhistorie (form/verbeter/webvbtmijnplanmeldinghistorie.aspx)

  • Afbeeldingen (grafieken) worden in principe niet meegenomen.

Zodra er schermen gereed zijn, zullen we hier voorbeelden invoegen. Houd deze pagina dus in de gaten.

Het meldplein

Het meldplein ziet er in onze huisstijl zo uit (zie afbeelding). Er staan maximaal 5 tegels op een rij. De kleur wordt bepaald door een nieuwe optie in het huisstijlscherm. Deze kun je zelf instellen. Wijzig je niets aan de huisstijlinstellingen, dan worden de kleuren gebruikt die in je huidige huisstijl ook gebruikt worden. Aan de huisstijl van de pagina’s die niet onder Melden of Verbeteren vallen, verandert er nu nog niets. Deze schermen worden in November gewijzigd.

image-20240805-050007.png
Het meldplein in Triaspect-kleuren

Hoe stel ik mijn eigen huisstijl in?

Je kunt de huisstijl veranderen op het bestaande huisstijlscherm, mits je deze add-on afneemt. Heb je deze add-on nog niet, maar heb je hier wel belangstelling voor, neem dan contact op met je Triaspectadviseur.

Ga voor het aanpassen van je huisstijl naar Beheren → Instellingen → Huisstijl. De nieuwe kleuropties staan onder Kleuren → Kleuren nieuwe module. De accentkleur is de achtergrondkleur van het meldplein en van het account-icoon rechtsboven in het scherm. De buttonkleur is de kleur van knoppen en de kleur van de knoppen op de andere pagina’s. Verder kun je ook de kleur van schermtitels instellen.

Daarnaast kun je de hoek-vorm kiezen. Moeten die vierkant zijn, afgerond of rond. Die optie staat onder het kopje Layout.

image-20240805-054211.png
Wijzigen van kleuren en hoeken op de schermen met nieuwe huisstijl

 

Let op. De instellingen werken nu dus NIET door op de schermen waarin nog de oude huisstijl zichtbaar is.

De overige schermen

Hieronder staan een paar schermen waarin je goed kunt zien hoe de huisstijl doorgevoerd is. Er kunnen nog minimale wijzigingen plaatsvinden, we zijn intern al aan het testen. We zullen de schermen in een vroeg stadium al op de acceptatieomgeving plaatsen, zodat jullie alvast kunnen kijken welk effect het heeft op jouw omgeving van TriasWeb. Hierover sturen we jullie een mail.

 

 


2024 augustus

In augustus (en januari) wordt niet gereleased. De eerstvolgende release is daarom op 17 september (productiedatum).


2024 julirelease (16 juli 2024)

Versienummer 6.44.0 / TW.2024.7.0 / TWAUTH.2024.7.0 / API.2024.7.0

Techniek

Er zijn technische wijzigingen uitgevoerd waar je als gebruiker niets van merkt. Daarnaast zijn er een paar aanpassingen geweest aan maatwerk. Indien dat op jouw organisatie van toepassing is, krijg je hierover bericht.

Wizard voor de RI&E (beschikbaar bij uitrol volledige RI&E)

Alle overige tijd hebben we besteed aan het schrijven van een ‘wizard’ (stapsgewijze leidraad) voor het maken van groepen voor de nieuwe RI&E. Deze wizard zal gebruikt worden door de modulebeheerder van de RI&E-module. Ik zal er iets over vertellen.

Op dit moment wordt de teamevaluatie van een medewerker-RI&E uitgevoerd op een team, afdeling of een locatie die aanwezig is in TriasWeb. Nu noemen we dat een team. In de de nieuwe RI&E noemen we de mensen die individueel de risico-inventarisatie invullen en samen een teamevaluatie doen, een groep.

Straks kun je dus met de wizard groepen maken. De Wizard is een stap-voor-stap-hulp met een wegwijzer ernaast. Je kunt dan groepen maken op basis van organisatiestructuur en op basis van rol in TriasWeb (bijvoorbeeld alle fysiotherapeuten of afdelingsbeheerders). Ook kun je handmatig medewerkers selecteren die samen een groep vormen.

En gelukkig is er dan ook nog een groepenbeheerscherm waar je nog wijzigingen kunt aanbrengen in elke groep.

Groepen kunnen straks geclusterd worden zodat je over meerdere groepen heen een groepsprofiel kunt maken of een detailrapportage kunt bekijken. Of zelfs een plan van aanpak kan maken.

We zullen op de klantendag op 7 november 2024 een deel van de nieuwe RI&E-module laten zien.


2024 junirelease fix op vervangende afhandelaar instellen (25 juni 2024)

Versienummer TW.2024.6.1

Er is een bug gefixt waardoor een afhandelaar geen vervangende afhandelaar meer kon selecteren. De beheerder kon het wel instellen voor de medewerkers. Toch hebben we besloten om hiervoor een spoedfix uit te rollen vandaag, omdat de vakanties eraan komen en deze functionaliteit veel gebruikt gaat worden de komende weken.

2024 junirelease fix op analyseren en beheer (24 juni 2024)

Versienummer 6.43.1

Er is een bug gefixt die ervoor gezorgd heeft dat het analyseren teveel resultaten teruggaf. Het betreft hier geen ongeautoriseerde toegang tot gegevens. Zowel de autorisatiescope als de roltoekenningen per route zijn steeds gehonoreerd.

Deze bug was in een ander jasje te zien bij organisatiebeheer en bij meldingenbeheer.

2024 junirelease fix op inloggen (21 juni 2024)

Versienummer TWAUTH.2024.2.1

Er is, ondanks communicatie met onze externe partij en met de leverancier van gebruikersbeheersoftware die door sommigen van jullie gebruikt wordt, toch nog iets mis gegaan bij het uitrollen van de juni-release. Daarom hebben we onze authenticatiesoftware weer teruggezet naar de versie van februari van dit jaar. Hierover hebben klantbeheerders een mail ontvangen.

2024 junirelease (18 juni 2024)

Versienummer 6.43.0 / TW.2024.6.0 / TWAUTH.2024.6.0 / API.2024.6.0

Gebruikersbeheer

In de april-release is hernoemen van uitgeschakelde accounts uitgerold. In de huidige release is voor alle organisaties het hernoemen van uitgeschakelde accounts aangezet. De waarde hiervan staat nu op 60 dagen. Dat betekent dat het effect heeft op alle accounts die ten minste 60 dagen geleden zijn uitgeschakeld (gedeactiveerd). Deze accounts zullen 's nachts hernoemd worden. De uitschakeldatum wordt toegevoegd aan de gebruikerscode, de naam en het e-mailadres.

Als een gebruiker na deze hernoeming opnieuw ingevoerd wordt, wordt er voor die gebruiker een nieuw account aangemaakt. Let op! Deze accounts kunnen niet meer samengevoegd worden. Het hergebruiken van een account is wel mogelijk wanneer je éérst de datums van het bestaande account verwijdert.

Performancewinst voor meldingenbeheer (fase 2)

De meldingenbeheerscheemen zijn significant versneld voor grotere organisaties.

Authenticatie en autorisatie

Zoals eerder genoemd in de release notes heeft een bug in de software van een leverancier ervoor gezorgd dat we de inlogmodule van TriasWeb niet konden updaten naar de nieuwste versie van dotNet. De bug is verholpen en de inlogmodule is nu weer helemaal up-to-date.

Uitdraaien van modules (betaversie)

Het is nu mogelijk om per route een pdf-document te bekijken (en uit te printen) van de vragen en antwoorden. Je vindt deze functionaliteit via het menu Beheren - Autorisatie - Routes. Achter elke route is een printicoon aanwezig. De PDF opent in dezelfde tab als TriasWeb. Je kunt met de ‘back-button’ van de browser terug naar de vorige pagina.
Dit is een betaversie. We horen graag hoe jullie deze functionaliteit willen gebruiken en hoe dit verder ontwikkeld zou kunnen worden om die werkwijze te ondersteunen. Schrijf daarvoor een mail naar kim@triaspect.nl, alsjeblieft.

Bugfixes

  • De API kan nu ook koppelcodes uitlezen bij organisatorische eenheden die meerdere koppelcodes hebben.

  • De automatische import van cliënten uit Caress kan nu ook cliënten opnieuw inschakelen die al in TriasWeb aanwezig zijn, maar uitgeschakeld zijn.

 


2024 meirelease (21 mei 2024)

Versienummer 6.42.0 / TW.2024.5.0 / TWAUTH.2024.2.1 / API.2024.5.0

TWAUTH draait nog op de 2024.2.1-versie. We hebben een hapering in het systeem gevonden. Hierover spreken we nog met de leverancier. Dit gaat niet ten koste van functionaliteit of veiligheid van TriasWeb.

Meldkoppeling TriasWeb → Ons: PDF autoriseren
Je kunt de PDF’s van meldingen die naar de meldmodule van Ons gestuurd worden een autorisatiegroep of profiel meegeven. Dat betekent dat ze alleen voor die groepen of profielen zichtbaar zijn. Je kunt hiermee dus de PDF’s afschermen voor cliënten en hun vertegenwoordigers. Als je hiervan gebruik wilt maken geef je de id’s van de groepen en profielen door via de servicedesk.

We hebben Nedap gevraagd hoe je aan de id’s kunt komen. Het id van een expertisegroep kun je vinden in de tabel ExpertiseGroups in de ONSDB-download. Het id van een expertiseprofiel kun je vinden in de adresbalk van de browser als je een groep geopend hebt, of in de tabel ExpertiseProfiles in de ONSDB-download.

Performancewinst voor meldingenbeheer

Het meldingenbeheerscherm is bij het registreren van meldingen voor grotere organisaties sneller geworden doordat er een aantal technische wijzigingen zijn doorgevoerd.


2024 aprilrelease (16 april 2024)

Versienummer 6.41.0 / TW.2024.4.0 / TWAUTH.2024.2.1 / API.2024.4.0

Het is geen typefout dat versie TWAUTH.2024.2.1 hierboven staat. We hebben contact met de leverancier van het basisproduct wat we hiervoor gebruiken (Duende). We hebben daarom een oudere versie teruggezet. Dit gaat niet ten koste van functionaliteit of veiligheid van TriasWeb.

Hergebruik accounts nu mogelijk (hernoemen gedeactiveerde accounts)

Er is al jaren vraag naar het hergebruik van e-mailadressen in TriasWeb. Als je nu een emailadres hergebruikt, dan blijven de meldingen en instellingen van het eerdere account zichtbaar. Dat is zeer ongewenst.

We hebben nu een werkwijze gerealiseerd die dit regelt. Accounts worden automatisch hernoemd. Zowel gebruikerscode als e-mailadres als naam krijgen de tekst ‘_deactief_datum’. Dit zorgt ervoor dat je het emailadres kunt hergebruiken voor een andere medewerker.

Dit kan heel vervelend zijn als er per ongeluk een gebruikersimport mis gaat, en alle accounts gedeactiveerd worden en opnieuw aangemaakt. Daarom hebben we aan het hernoemen een termijn gekoppeld. Als een gebruiker gedeactiveerd wordt, wordt na die termijn het account hernoemd. Deze termijn is in te stellen op de pagina Beheren → Instellingen → Standaardrol.

Let op! In de volgende release (uitrol half juni) wordt voor alle organisaties het hernoemen vastgezet op 60 dagen. Je kunt de termijn dan nog verkorten als je wilt, maar niet meer uitschakelen.

Escalatie uitgebreid

Je kunt nu per route instellen of er geëscaleerd mag worden. Escaleren is de autorisatiescope vergroten tot niveau zorgorganisatie, gedurende 30 minuten. De escalatie wordt gelogd. Lees hier meer: ** Autorisatiescope | Escaleren. Dit is in te stellen per route en wordt voor jullie ingericht door onze technisch consultants. Vraag deze functie aan via de servicedesk.

Gebruikers

De kolom ‘Handmatig uitgeschakeld’ is toegevoegd aan de gebruikerstabel. Ook bij exporteren van gebruikers is deze zichtbaar.

Er zijn twee dingen veranderd met betrekking tot het verwijderen van gebruikers. Bij het verwijderen van een gebruiker wordt aangegeven dat je dat alleen moet doen als je zeker weet dat dat is wat je wilt, en geven we de suggestie om de gebruiker te deactiveren.

Het tweede is dat als een gebruiker verwijderd was, de meldingen nu wel getoond worden in het overzicht van meldingen in de totaalanalyse en in de csv-export. Voorheen ontbraken de meldingen van verwijderde gebruikers nog wel eens.

SSO - userclaims beheren

Er is een scherm voor het wijzigen van de volgorde van userclaims gebouwd. Voorheen moest er soms een enterprise registratie aangemaakt worden. Nu kun je als beheerder zelf de volgorde wijzigen waarin de Authenticatie moet plaatsvinden. Meer informatie vind je hier: SSO: Userclaims beheren

Anonieme meldingen exporteren

Er is een permissie ontwikkeld waarmee anonieme meldingen geëxporteerd kunnen worden. Wat altijd afgeschermd blijft is de naam van de melder.

Bugfixes en kleine wijzigingen

  • Voor meelezers werden meldingen soms tweemaal in ‘Meldingen ter info’ getoond. Dat is verholpen.

  • Meldingen konden overdragen worden naar afhandelaren die geen afhandelpermissie voor de route hadden. Nu kun je bij overdragen alleen nog kiezen voor iemand die de melding daadwerkelijk mag afhandelen.

  • Wanneer de uiterste invuldatum van een MTO verstreken was, en deze van het meldplein afgehaald was, kon je met een deeplink nog wel een enquete invullen. Dat kan nu niet meer.

  • Nedap-klantcodes met speciale tekens konden niet worden toegevoegd aan TriasWeb (voor koppelingen van en naar Ons van Nedap). Dat kan nu wel.

  • Informatieblokken in meldformulieren zijn enige tijd geleden per ongeluk gewijzigd: je zag veel grotere witregels tussen de teksten. Dat hebben we nu teruggedraaid.

  • In sommige gevallen werd bij het wijzigen van een route door de triaspectbeheerder, een aantal permissies gewist. Dit is nu verholpen.

  • De omschrijving voor ‘Anonieme route’ op het instellingenscherm voor routes is gewijzigd: “Melders, meelezers en afhandelaars zien de gegevens van de melding op hun meldingsoverzicht. Op de analyseschermen is er echter geen zichtbaarheid voor deze gegevens, maar ze worden wel meegenomen in grafieken en rapportages.”

  • De bijlage-link in meldingen werkte niet bij meldingen die voor 1 december zijn aangemaakt. Dat is nu verholpen.

  • De organisatieonderdelenimport koppelde de opgegeven gebruikers niet altijd aan de afdelingen. Dat is nu verholpen.

 

Wat wel gepland was deze release, maar nog niet opgeleverd wordt

  • Meldkoppeling TriasWeb → Ons: PDF autoriseren
    Je kunt de PDF’s van meldingen een autorisatiegroep of profiel meegeven. De reden hiervoor is dat het onduidelijk is wat de voor de klantbeheerder zichtbare unieke identificatie is van de groepen. Hiervoor vindt nu overleg met Nedap plaats. We verwachten deze wijziging op korte termijn wel op te leveren.


2024 maartrelease (19 maart 2024)

Versienummer 6.40.0 / TW.2024.3.0 / TWAUTH.2024.3.0 / API.2024.3.0

Verwijderen gebruiker

Het verwijderen van gebruikers is al enige tijd mogelijk. Dit is ontwikkeld omdat meerdere klanten daarom gevraagd hebben. We merken echter dat hierdoor soms fouten in het systeem ontstaan. Als je nu een gebruiker verwijderd wordt er een duidelijk bericht getoond. In dit bericht staat ook een alternatief voor het verwijderen, (namelijk deactiveren).

Gegevenssynchronisatie vanuit Ons van Nedap

In de situatie dat er een fout optrad bij Nedap intern (http-error 495) werden alle cliënten of medewerkers in TriasWeb gedeactiveerd en ontkoppeld. Dat is nu verholpen. Als een dergelijke fout ontstaat, wordt de gegevenssynchronisatie gestopt.

CareConnections-API

In de releasenotes van februari schreef ik dit: “Aangezien we graag meehelpen in het verlichten van de administratieve last voor zorgmedewerkers, zetten we in op zinvolle koppelingen. Daarom is er contact geweest tussen Triaspect en Care Connections over een mogelijke koppeling tussen TriasWeb en de ZorgApp. Er worden op dit moment technische voorbereidingen gedaan. Het doel is om bij een client een kort overzicht van de laatste meldingen te tonen.”

Ondertussen is de API aan onze kant gebouwd. CareConnections kan nu aan hun kant de invoegtoepassing gaan bouwen. We houden jullie op de hoogte. We zullen er gezamenlijk documentatie voor maken.

API verkorte meldingen per client

De API die hierboven beschreven is, is natuurlijk voor iedereen te gebruiken. De aanroep kan per client gedaan worden (op basis van de client-code), eventueel met een van-af datum en een tot-datum. De endpoint retourneert samenvattingen per melding: meldingsnummer, meldingstype, risicofactor, meldingsdatum en meldingsstatus.

Wil je gebruik maken van deze API, vraag dan onze technisch consultants om meer informatie.

Bugs

  • Tijdens het importeren van organisatieonderdelen trad er soms een fout op waardoor de hiërarchische structuur niet meer klopte. Dat is nu verholpen.


2024 februarirelease (20 februari 2024)

Versienummer 6.39.0 / TW.2024.2.0 / TWAUTH.2024.2.0 / API.2024.2.0

Voorbereiding op wijzigingen in de Nedap-API voor Ons.

Nedap voert een technische wijziging door in hun API. De wijziging is dat er nu in JSON wordt gecommuniceerd in plaats van in XML. Dit wordt door Nedap in mei op staging en in juni op production doorgevoerd. Wij zijn er nu dus al klaar voor.

Koppelingen

  • Encryptie van synchronisatiebestanden. Een technische wijziging die ervoor zorgt dat de gegevens van verschillende synchronisatiejobs tussentijds nog een keer versleuteld worden. De Caress-, Ons-, en Afas-synchronisaties zijn nu klaar.

  • Uitbreiding gebruikers-API. De gebruikers-API is uitgebreid met een functie waarmee je (in stappen) alle gebruikers kunt ophalen uit TriasWeb. Meer informatie over de gebruikers-API is hier te vinden: https://swaggerapi-test.triasweb.nl/triaswebapi. Wil je gebruik maken van deze API voor je gebruikersbeheer, neem dan contact op met de ServiceDesk.

  • Caress-synchronisatie. Om onverklaarbare redenen wordt de connectie tussen Caress en TriasWeb wel eens verbroken bij het importeren van cliënten. Er is daarom een retry-mechanisme ingebouwd bij het ophalen van gegevens uit Caress. Dat betekent dat als de verbinding even weg is geweest, de actie opnieuw wordt uitgevoerd. De uiteindelijke synchronisatie kan daarmee met goed gevolg worden afgehandeld.

  • Aangezien we graag meehelpen in het verlichten van de administratieve last voor zorgmedewerkers, zetten we in op zinvolle koppelingen. Daarom is er contact geweest tussen Triaspect en Care Connections over een mogelijke koppeling tussen TriasWeb en de ZorgApp. Er worden op dit moment technische voorbereidingen gedaan. Het doel is om bij een client een kort overzicht van de laatste meldingen te tonen. Het is nog niet duidelijk of we deze koppeling kunnen realiseren, maar zodra we weten of dit gaat lukken, zullen we dat hier vertellen.

Routeconfiguratie

Wanneer de verbetermodule niet gebruikt werd, werd nog steeds de instelling getoond die ging over de vraag: “Wilt u een verbeteractie maken op basis van deze melding?”. Dat is nu verholpen. 

Verbeteracties per gebouw kunnen zoeken

In de decemberrelease hebben we een nieuwe zoekpagina uitgerold, waarmee je risico-inventarisaties per gebouw kunt zoeken. Deze functionaliteit hebben we uitgebreid naar de verbeteracties. Op die manier kun je de verbeteracties per gebouw vinden. Hiervoor is een formulierwijziging voor verbeteracties vereist. Bovendien werkt dit niet met terugwerkende kracht voor bestaande verbeteracties. Neem contact op met de ServiceDesk als je hiervan gebruik wilt maken.

Beheermenu

Samen met een informatiearchitect hebben we een andere structuur opgezet voor het beheermenu. Het is nu soms erg lastig om iets te vinden. Hier zie je wat het uiteindelijk wordt.

De nieuwe RI&E

Elke keer als ik de beheerschermen zie die ontwikkeld zijn voor de nieuwe RI&E word ik blij. Ze zijn prachtig en werken intuïtief. Ik zou jullie graag iets willen laten zien. Dat doe ik binnenkort.