De acceptatierelease is ingepland op de tweede dinsdag van de maand.
De productierelease is ingepland op de derde dinsdag van de maand.
...
Anonimiseren meldingen
Zoalsin deze handleiding (ISO-6) beschreven kun je nu per module en per route opgeven wanneer meldingen geanonimiseerd moeten worden. Je kunt dit instellen op de pagina …. Geef voor alle routes Beheren → Autorisatie → Routes. Klik op het wijzig-icoon, vink ‘Betrokkenen anonimiseren’ aan en geef aan hoeveel jaar betrokkenen zichtbaar mogen zijn bij die route. Nadat je de wijzigingen hebt opgeslagen worden 's nachts de gebruikers, cliënten en gebouwen losgekoppeld van de meldingen. Dit is niet terug te draaienAls je het aantal jaren terugzet naar 0, wordt er niet verder geanonimiseerd. Geanonimiseerde meldingen kunnen niet teruggedraaid worden.
Risico-inventarisaties zoeken op gebouwnaam
Je kunt nu gebouwrisico-inventarisaties zoeken op gebouwnaam. Dit geldt alleen voor meldingen waarbij je zelf meelezer, afhandelaar, gedelegeerde of melder bent. Er is een nieuwe pagina voor gebouwd. Deze pagina kun je hier vinden: …. Er is een handleiding geschreven voor die pagina, en een stappenplan om dit in te stellen voor een gebruiker. Note to self: inadv-60 Alleen eigen meldingen. Let op! alleen als je recht hebt op gebouwroute analyseren en betrokkenen analyseren.
Gebruikers-API
Er is een API beschikbaar waarmee gebruikers beheerd kunnen worden. Deze is aangepast zodat de gedelegeerden-functionaliteit ook beschikbaar is. Wil jouw organisatie gebruik maken van de API? Neem dan contact met ons op via de servicedesk.
...
Afdelingsbeheer
Er is een bug gefixt op het Afdelingsbeheerscherm. De afdelingslijst werd leeg gemaakt als je op de tab Gekoppelde gebruikers klikte. Dat is nu niet meer zo.
Wanneer een locatie deactief voor meldingen is, waren de onderliggende afdelingen niet zichtbaar, ook niet als je het vinkje ‘Ook deactieve afdelingen tonen’ aan had gevinkt. Nu zijn ze wel zichtbaar.
Autorisatie → Menu. Als je een export maakte van menu-items dan was het onderscheid tussen menugroep, menu-item en submenu-item niet helder. Dat is nu wel helder. Menugroepen zijn in hoofdletters, en submenu-items hebben een * voor de naam staan.
Meldingsbeheer
Bij het invullen van een meldingsnummer dat niet bestaat, werd er geen foutmelding getoond. Nu wordt er wel een foutmelding getoond.
Wanneer je het vinkje ' Inhoud van meldingen tonen' aanvinkte, kon je ook anonieme meldingen zien. Dat kan natuurlijk niet, daarom hebben we dat gewijzigd. Anonieme meldingen kunnen niet meer ingezien worden.
Gebruikers
Bij het verwijderen van een gebruiker bleven sommige gegevens toch in de database achter. Dat is nu verholpen. Wellicht ten overvloede: het verwijderen van gebruikers is niet zonder gevolgen.
Vanaf nu kun je gebruikers selecteren die geen rol hebben (via het trechter-icoon in de kolom Rollen) en gebruikers die niet gekoppeld zijn aan afdelingen (via het zoekveldje in de kolom Gekoppelde OE’s). De kolom Gekoppelde OE’s kun je zichtbaar maken door op ‘Kolommen kiezen’ te klikken en in de pop-up de relevante kolommen aan te vinken.
Voorheen was het soms lastig om te zien welke gebruikers zijn ingeschakeld en welke zijn uitgeschakeld. Dat is nu gemakkelijker te zien: uitgeschakelde gebruikers zijn lichtgrijs, en ingeschakelde gebruikers hebben een groen stipje in de kolom Ingeschakeld.
Rapportages
de rapportages Alle gebruikers en Gekoppelde gebruikers zijn verwijderd uit Beheren → Rapportages. Daarvoor is in de plaats gekomen de gebruikersexport vanuit Autoriseren → Gebruikers.
De bestaande rapportages zijn aangepast: daar waar ingeschakelde en uitgeschakelde gebruikers in hetzelfde overzicht getoond werden maar waar dat onderscheid nog niet duidelijk was, hebben we de tekst ‘(uitgeschakeld)’ toegevoegd aan gebruikers en ‘(deactief voor meldingen)’ aan organisatorische onderdelen. Ik ben me ervan bewust dat dit niet de beste oplossing voor sommigen van jullie is. De reden dat we gekozen hebben voor deze oplossing is dat we voornamelijk willen focussen op het vernieuwen van TriasWeb en Pythia.
Cliënten importeren. De schermen waarmee cliënten geïmporteerd konden worden zijn uitgefaseerd. We stappen over op het gebruik van onze standaard synchronisatiefunctionaliteit. Maakte je gebruik van deze schermen, neem dan contact op met de technisch consultants via de servicedesk.
...
Het is vanaf nu mogelijk om de cliënten vanuit Caress geautomatiseerd te synchroniseren met TriasWeb. Wil je gebruik maken van deze nieuwe functionaliteit? Lees hier meer. documentatie intern en extern en informatiesheet
Het is nu mogelijk om gebruik te maken van SOO als de claimvolgorde afwijkt van de standaard. Voorheen werd je verzocht om een enterprise … aan te maken. Dat hoeft nu niet meer. Neem contact op met de servicedesk als je hiervan gebruik wilt maken. Hier is meer informatie te vinden. Handleiding intern, extern, informatiesheet.
In sommige gevallen bevatten de exportbestanden voor BI-tools gekke tekens (voorbeeld:&,#39). Dit zal niet meer gebeuren bij nieuwe meldingen in de exportbestanden. Heb je last van deze tekens in meldingen die voor deze fix zijn opgeslagen, maak dan een ticket aan in de servicedesk, dan kijken we op welke manier we dit kunnen verhelpen.
...
Menu-items die verwijzen naar pagina’s buiten Triasweb openen nu in andere tab.
TriasWeb gebruikt nu een andere manier van caching. De manier die eerder gebruikt werd zorgde ervoor dat sommige schermen (gebruikersscherm, rollenscherm) niet altijd goed konden laden.
TRaject importeren handleiding intern
out-258: interne documentatie
records klantbeheerder verwijderd bij resetten autorisatiescope → interne docs
...
2023 oktoberrelease (17 oktober 2023)
...