Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

De acceptatierelease is ingepland op de tweede dinsdag van de maand.
De productierelease is ingepland op de derde dinsdag van de maand.

...

Er is een API beschikbaar waarmee gebruikers beheerd kunnen worden. Deze is aangepast zodat de gedelegeerden-functionaliteit ook beschikbaar is. Wil jouw organisatie gebruik maken van de API? Neem dan contact met ons op via de servicedesk ServiceDesk.

Afhandelaren en gedelegeerden

...

  • Afdelingsbeheer

    • Er is een bug gefixt op het Afdelingsbeheerscherm. De afdelingslijst werd leeg gemaakt als je op de tab Gekoppelde gebruikers klikte. Dat is nu niet meer zo.

    • Wanneer een locatie deactief voor meldingen is, waren de onderliggende afdelingen niet zichtbaar, ook niet als je het vinkje ‘Ook deactieve afdelingen tonen’ aan had gevinkt. Nu zijn ze wel zichtbaar.

  • Autorisatie → Menu. Als je een export maakte van menu-items dan was het onderscheid tussen menugroep, menu-item en submenu-item niet helder. Dat is nu wel helder. Menugroepen zijn in hoofdletters, en submenu-items hebben een * voor de naam staan.

  • Meldingsbeheer

    • Bij het invullen van een meldingsnummer dat niet bestaat, werd er geen foutmelding getoond. Nu wordt er wel een foutmelding getoond.

    • Wanneer je het vinkje ' Inhoud van meldingen tonen' aanvinkte, kon je ook anonieme meldingen zien. Dat kan natuurlijk niet, daarom hebben we dat gewijzigd. Anonieme meldingen kunnen niet meer ingezien worden.

  • Autorisatie → Gebruikers

    • Bij het verwijderen van een gebruiker bleven sommige gegevens toch in de database achter. Dat is nu verholpen. Wellicht ten overvloede: het verwijderen van gebruikers is niet zonder gevolgen.

    • Vanaf nu kun je gebruikers selecteren die geen rol hebben (via het trechter-icoon in de kolom Rollen) en gebruikers die niet gekoppeld zijn aan afdelingen (via het zoekveldje in de kolom Gekoppelde OE’s). De kolom Gekoppelde OE’s kun je zichtbaar maken door op ‘Kolommen kiezen’ te klikken en in de pop-up de relevante kolommen aan te vinken (je kunt scrollen in die pop-up).

    • Voorheen was het soms lastig om te zien welke gebruikers zijn ingeschakeld en welke zijn uitgeschakeld. Dat is nu gemakkelijker te zien: uitgeschakelde gebruikers zijn lichtgrijs, en ingeschakelde gebruikers hebben een groen stipje in de kolom Ingeschakeld.

  • Rapportages

    • de rapportages Alle gebruikers en Gekoppelde gebruikers zijn verwijderd uit Beheren → Rapportages. Daarvoor is in de plaats gekomen de gebruikersexport vanuit Autoriseren → Gebruikers.

    • De bestaande rapportages zijn aangepast: daar waar ingeschakelde en uitgeschakelde gebruikers in hetzelfde overzicht getoond werden maar waar dat onderscheid nog niet duidelijk was, hebben we de tekst ‘ (uitgeschakeld)’ toegevoegd aan gebruikers en ‘ (deactief voor meldingen)’ aan organisatorische onderdelen. Het moge helder zijn dat dit niet de beste oplossing voor sommigen van jullie is. De reden dat we gekozen hebben voor deze oplossing is dat we voornamelijk willen focussen op het vernieuwen van TriasWeb en Pythia.

  • Cliënten importeren. De schermen waarmee cliënten geïmporteerd konden worden zijn uitgefaseerd. We stappen over op het gebruik van onze standaard synchronisatiefunctionaliteit. Maakte je gebruik van deze schermen, neem dan contact op met de technisch consultants via de servicedesk ServiceDesk.

Koppelingen

  • Het is vanaf nu mogelijk om de cliënten vanuit Caress geautomatiseerd te synchroniseren met TriasWeb. Wil je gebruik maken van deze nieuwe functionaliteit? Lees hier meer.

  • Het is nu mogelijk om, bij gebruik van SSO, de volgorde waarin claimtypes worden afgehandeld te bepalen. Voorheen werd je verzocht om een SAML enterprise registratie aan te maken in Azure. Dat hoeft nu niet meer. Neem contact op met de servicedesk ServiceDesk als je hiervan gebruik wilt maken. Deze informatie is nu opgenomen in deinformatiesheet over SSO.

  • In sommige gevallen bevatten de exportbestanden voor BI-tools gekke tekens (voorbeeld:&amp,#39). Dit zal niet meer gebeuren bij nieuwe meldingen in de exportbestanden. Heb je last van deze tekens in meldingen die voor deze fix zijn opgeslagen, maak dan een ticket aan in de servicedesk ServiceDesk, dan kijken we op welke manier we dit kunnen verhelpen.

...

Bij het ophalen van rapportages uit het dossier werd voorheen het expertiseprofiel van de admin-gebruiker aangehouden. De admin-gebruiker is standaard verbonden aan de API van Ons. Wij kunnen dat niet wijzigen. Het expertiseprofiel van de admin-gebruiker wijzigde echter nog wel eens, bijvoorbeeld omdat er iets getest moest worden door Nedap. Daarom hebben we dat veranderd.
Bij nieuwe inrichtingen worden slechts niet-afgeschermde rapportages getoond. Daarnaast is het nu mogelijk om aan te geven of er afgeschermde rapportages getoond moeten worden. En als dat inderdaad de bedoeling is, kunnen er alsnog uitzonderingen gegeven worden voor specifieke expertiseprofielen of expertisegroepen. Neem voor deze koppeling en vragen over de inrichting contact op met de servicedesk ServiceDesk. De informatiepagina over deze koppeling is aangepast.

...

We hebben de schermen voor grote en voor minder grote organisaties samengevoegd, maar dat heeft geleid tot een onprettig werkend scherm. Er zijn veel opmerkingen binnengekomen over de gebruiksonvriendelijkheid van het huidige afdelingbeheerscherm. We hebben nu vóór de locatienaam de naam van de hoofdorganisatie geplakt. Hopelijk is dit een werkbare oplossing. Mocht dat niet zo zijn, dan horen we dat graag via een melding in de ServiceDesk. Hoe specifieker je het probleem omschrijft, hoe beter we het kunnen oplossen.

...

  • In sommige gevallen werd de grafiek 'Aantal meldingen per module' in de KOLA-rapportage niet gevuld. Dit gold als in die grafiek modules waren opgenomen zonder meldingen. Dat is nu verholpen. De grafiek wordt nu altijd gevuld.

  • Soms werd de legenda niet juist getoond in de KOLA-rapportage in de grafiek 'Aantal meldingen per module'. Dit kwam bijvoorbeeld voor wanneer een gebruiker een rol had die niet voor alle beschikbare routes geautoriseerd was. Dat is verholpen. Je ziet nu altijd de legenda die past bij de routes die in de grafiek getoond worden.

  • In sommige grafieken in de KOLA-rapportage en de detailrapportage werden de antwoorden soms in omgekeerde volgorde getoond. Dat is gewijzigd: de volgorde van de antwoorden in de meldmodules komen nu overeen met de volgorde van de antwoorden in de grafieken.

  • Het is nu mogelijk om de spinnenweb-grafiek op te nemen in de KOLA-rapportage. Dat betekent dat MTO’s en CTO’s ook getoond kunnen worden. Neem vooral contact op met de servicedesk ServiceDesk of je adviseur als je deze informatie in de KOLA-rapportage wilt opnemen.

  • De beheerdersrapportage met afwezige afhandelaren en hun vervangers bevatte voorheen slechts de hoofdverantwoordelijken van organisatorische eenheden. Daaraan zijn nu ook afhandelaren toegevoegd die niet als hoofdverantwoordelijke aan een organisatorische eenheid zijn gekoppeld. Deze 'ongekoppelde' afhandelaren verschijnen bovenaan de rapportage.

  • De uitbreiding op de autorisatiescope werkte niet altijd in de KOLA-rapportage. Dat betekent dat je soms wel meer organisatorische onderdelen kon zien bij het maken van de rapportage, maar dat je in de rapportage slechts de meldingen van jouw standaard autorisatiescope kon zien. Dat is nu verholpen. Je ziet nu de gegevens die bij de uitgebreide autorisatiescope horen.

...

  • Er is een extra veiligheidscheck toegevoegd aan de koppelingen met Ons van Nedap. Er wordt nu niet alleen gekeken naar het serienummer van het certificaat, maar ook naar de common name. Daarin staat de klantcode vanuit Nedap, en die wordt nu ook ingevoerd en gecontroleerd in TriasWeb.

  • Voorheen werden het groter-dan-teken en het kleiner-dan-teken vervangen door vierkante haken ('<' en '>' werden '[' en ']'). Dat gebeurt nu niet meer. De opgeslagen vierkante haken van voor deze wijziging worden echter niet omgezet naar het groter-dan- en het kleiner-dan-teken, omdat we (zonder de teksten te lezen en te interpreteren) nooit zeker kunnen weten of ze bedoeld zijn als het groter-dan- en het kleiner-dan-teken of dat er daadwerkelijk een vierkante haak moet staan.

  • We kunnen nu een meldkoppeling inrichten van TriasWeb naar het ECD van SDB. Hiermee kun je automatisch een stukje tekst uit de melding in de dagrapportage in het ECD van SDB kopiëren. Dit werkt net als de overige meldkoppelingen van TriasWeb naar ECD. Meer informatie is te vinden in de handleidingen. Ben je geïnteresseerd in deze nieuwe koppeling, naam dan contact op met de servicedesk ServiceDesk of je adviseur.

...

2023 aprilrelease (20 april 2023)

...

Alle routes en alle pagina’s blijven werken op de rollen die jullie nu hebben. Als je wilt, dan kun je wijzigingen doen op de bestaande structuur. Lees vooral voordat je begint de volgende pagina’s goed door: [hier wordt een link ingevoegd zodra de handleidingen gereed zijn]. En bij vragen: roep vooral hulp in van de technisch consultants van de servicedeskServiceDesk.

Rollen en permissies

Vanaf deze release kun je zelf rollen aanmaken en daar permissies aan toekennen. Een gebruiker kan 0, 1 of meer rollen hebben. Nieuwe gebruikers die door de importmodule in TriasWeb gezet worden, kregen voorheen de rol Melder. Nu kun je zelf een rol instellen. Deze rol kun je instellen op het scherm Standaardrol (onder het menu Beheren - Instellingen).

...

Routes kun je ook autoriseren. Dat deed de servicedesk ServiceDesk voorheen voor je. Nu kun je dat zelf doen in het nieuwe scherm Routes. In dit scherm kun je ook aangeven wat er wel en niet geanonimiseerd moet worden. Denk aan de naam van de melder of cliënt bij meelezers, de naam van de melder bij overdragen etc.

...