...
Ga naar Releasebeleid TriasWeb voor meer informatie.
2021 mei release (25-05-2021)
...
2022 decemberrelease (12-12-2022)
Versienummer 6.25.0 / TW.20212022.512.1 0 / TWAUTH.2021.5.1
Het from veld in de wachtwoordresetmail word nu gevuld waardoor de mail minder snel uitvalt als spam.
Daarnaast werkte de link niet als je deze opende in een andere browser dan waarin de wachtwoordreset werd aangevraagd. Dit is verholpen.
2021 mei release (20-05-2021)
Versiesnummers: 6.5.0 / TW.1.1.1 / TWAuth.1.0.0
Tweestapsverificatie
Een gebruiker kan nu tweestapsverificatie activeren via de persoonlijke instellingen (profiellogo rechtsboven). Dit kan ook verplicht worden door de beheerder. Lees hier meer over in het blog Tweestapsverificatie of op de handleidingen pagina Instellingen tweestapsverificatie. Ook kun je het webinar terugkijken.
Omgevingen en URLs
Er is een uniformering en versimpeling doorgevoerd op het gebruik van de verschillende omgevingen. Je kunt nu eenvoudig naar jouw omgeving door de naam van jouw organisatie achter https://triasweb.nl/ te zetten, waarbij spaties en diakrieten vervallen. Is de naam van jouw organisatie Stichting Alträde dan kun je jouw omgeving bereiken via https://triasweb.nl/stichtingaltrade. Voor acceptatie is dat https://acc.triasweb.nl/stichtingaltrade. De bestaande links (zoals https://stichtingaltrade.triasweb.nl) zullen voorlopig blijven werken, in de toekomst zullen deze uitgefaseerd worden. Uiteraard zal dit tijdig gecommuniceerd worden.
Op het moment dat je gebruik maakt van SSO zal je als gebruiker in de nieuwe opzet ook direct aangemeld worden zoals dat nu ook het geval is in TriasWeb. Het is niet meer mogelijk met de bestaande links het inlogscherm te tonen. Dit kun je doen met een nieuwe link. Aan de basis link zoals hierboven beschreven voeg je een parameter toe aan de url. De parameter is enablelocallogin=true. De url wordt dan https://triasweb.nl/stichtingaltrade?enablelocallogin=true.
Helppagina
We hebben dit moment aangegrepen om onze helppagina ook opnieuw te stylen. Daarnaast is het mogelijk om fuzzy te zoeken, je mag dus een typefoutje maken.
Wachtwoord vereisten
De enige eis die nog wordt gesteld is een minimale lengte van 10 karakters. Eisen zoals nummers en vreemde tekens zijn vervallen. Hiermee volgen we de richtlijnen van het NIST, de meestgebruikte wachtwoord standaard.
Bugs en optimalisaties
De csv export op basis van Detailrapportage was leeg. Deze is nu weer gevuld.
Bijlagen konden niet worden toegevoegd aan externe meldroutes. Dit is verholpen.
2021 april release (15-04-2021)
versie: 6.5.0
Beantwoording audit mijn meldingschermen
De beantwoording van de vragen wordt nu onder de roos getoond in de mijn meldingschermen. De gebruiker heeft nu direct een volledig overzicht van het auditprofiel.
Klikken op het menu
Het menu in TriasWeb klapte altijd open op het moment dat je de muis over het menu bewoog en klapte in op het moment dat de muis ervan af werd gehaald. Dit leidt soms tot ongewenste situaties, zoals het ongewenst open of dichtklappen van het menu. Daarnaast sluit dit niet aan bij ervaringen op mobiele apparaten met een aanraakscherm. Op deze devices moet altijd geklikt worden. Vanaf nu moet er altijd geklikt worden om het menu te openen of te sluiten.
Meldkoppeling ECD datum
Een registratie in het ECD wordt standaard gemaakt op de datum van het incident. Het is nu ook mogelijk om deze te registreren op de indiendatum of de datum van afhandelen.
Bugs en optimalisaties
In Totaalanalyse kan nu ook gezocht worden op het cliëntnummer.
In de auditprofielen wordt nu ook de rol van de betrokkenen getoond.
Na het klikken op volgende bij het maken van een melding werd niet altijd de pagina bovenaan uitgelijnd. Dit is opgelost, als gebruiker start je nu op een nieuwe pagina altijd bovenaan.
2021 maart release (18-03-2021)
versie: 6.4.0
Bugs en optimalisaties
In de historie van de workflow worden de namen van de meelezers nu altijd getoond in plaats van sterretjes.
Als er meerdere betrokken gebruikers of cliënten aan een melding waren gekoppeld en een van deze werd gedeactiveerd werden alle namen verborgen. Nu worden altijd alle namen getoond.
Er is een optimalisatie doorgevoerd aan de sortering van de meldingen in de ‘Mijn melding’ schermen.
Er zijn diverse verbeteringen onder de motorkap uitgevoerd aan de importmodule. Hier zul je als gebruiker niets van merken.
2021 februari configuratie aanpassing (25-02-2021)
versie: 6.3.1
Sneller opstarten TriasWeb
Er is een aanpassing doorgevoerd waardoor de opstarttijd gehalveerd wordt na een release.
2021 februari release (18-02-2021)
versie: 6.3.0
Melden en afhandelen | Eenmaal bevestigen van een registratie
De pop-up die getoond wordt bij indienen en afhandelen wordt door veel gebruikers gezien als dubbelop. Je zit al op de overzichtspagina en je bevestigt dat je de registratie definitief wilt maken. Op dat moment wordt gevraagd om nog een keer een bevestiging te doen. Deze laatste bevestiging wordt niet meer getoond.
Organisatierapportage | Sortering van formulier
De sortering van de grafieken in de organisatie-, locatie- en afdelingsrapportage was van groot naar klein. Dit is nu zo aangepast dat de sortering altijd gelijk is aan de sortering zoals deze ook in het formulier is ingericht. Verschillende periodes en OE’s zijn nu nog makkelijker te vergelijken.
Detail- en benchmarkrapportage | Legenda onder de grafiek en grotere donut
De legenda bij de detailrapportage wordt nu onder de grafiek getoond. Er is nu meer ruimte voor langere legenda items, waarin meer karakters zitten. Ook worden nu alle legenda items getoond.
Om de labels goed te kunnen lezen is het formaat van de donut vergroot.
Bugfixes en optimalisaties
De Beheerderrapportage Handmatig gekoppelde gebruikers per organisatieonderdeel wordt nu ook gevuld met koppelingen tussen gebruikers en locaties en organisaties.
In Totaalanalyse toont de grafiek Gemiddelden per organisatieonderdeel per vraag / antwoord combinatie weer het gemiddelde bij een impactvraag.
De historie van de workflow bij een behandeling van een melding werd niet altijd goed gezet. Dit is verholpen.
De roze kleur in de standaard styling van TriasWeb is vervangen door groen.
Meelezers konden in specifieke situaties niet toegevoegd worden bij behandelingen. Dit is verholpen.
2021 januari extra release (28-01-2021)
versie: 6.2.1
Extra controle toegevoegd bij het indienen van meldingen
Bij het indienen van een melding is een extra controle toegevoegd die controleert of een melding volledig is ingevuld.
2021 januari release (21-01-2021)
versie: 6.2.0
Meerdere bijlages toevoegen
Het toevoegen van meerdere documenten aan één melding of klacht is nu nog makkelijker. Het is mogelijk om bestanden te selecteren en te slepen. Ook kunnen er meerdere documenten toegevoegd worden. Als er een document te veel is toegevoegd, is deze weer eenvoudig te verwijderen middels het verwijderkruis bij de bestandsnaam. Hiermee wordt de bestaande optie om bijlages toe te voegen vervangen.
...
Weergave op kleine schermen
De weergave van TriasWeb op kleinere devices zoals mobiele telefoons is sterk verbeterd. Het is nu overzichtelijker en gemakkelijker om een melding of inventarisatie in te vullen.
...
Bugfixes en optimalisaties
Na de vorige release werden enkele logo’s van klanten niet meer correct getoond. Dit is verholpen.
Bij het aanmaken van nieuwe gebruikers wordt geen e-mailadres meer voorgesteld door TriasWeb. Hierdoor moet bewust een juist e-mailadres ingegeven worden.
De betrokkene vraag werd niet altijd goed getoond op het moment dat een gebruiker naar de pagina terugging waarop deze vraag stond. Dit is verholpen.
Op het moment dat een (risico) inventarisatie werd gemaakt en de gebruiker klikte op volgende terwijl de gebruiker nog niet alle getoonde vragen had beantwoord verdwenen de eerdere gegeven antwoorden. Dit is verholpen.
De detail popup bij een risicoprofiel wordt nu beter uitgelijnd.
Het overzicht van de melding voor indienen is nu weer standaard dichtgeklapt.
6.1.0 17-12-2020
Bugfixes en optimalisaties
Indien je in Totaalanalyse zoekt op een meldingsnummer dan wordt deze melding getoond. Echter als je de melding vervolgens exporteerde werden afhankelijk van de instellingen meerdere meldingen geëxporteerd. Dit is opgelost.
Het overdragen van een melding wordt nu in elke situatie in de workflow opgenomen.
Er is ‘onder de motorkap’ een uniformering doorgevoerd in het unieke externe nummer (denk aan personeelsnummer) wat toegekend kan worden aan een gebruiker.
Klanten met de oude versies van de externe route kunnen nu gebruik maken van de nieuwe versie. De nieuwe versie is geschikt voor de verdere doorontwikkeling van TriasWeb. Vanaf februari wordt de oude versie niet meer aangeboden. Klanten die hier gebruik van maken zijn hierover geïnformeerd.
Voor fix 6.0.1 is nu een robuuste oplossing geïmplementeerd.
6.0.1 25-11-2020
Overzicht melding in afhandeling
Het overzicht van de melding die in de afhandeling getoond kan worden, werd niet altijd goed weergegeven. Dit is verholpen.
6.0.0 19-11-2020
TriasWeb 6
Lees meer over de nieuwe versie van TriasWeb in TriasWeb vernieuwd.
Styling
De styling van TriasWeb heeft een update gekregen waardoor deze iets fraaier oogt en vooral toekomstbestendig is voor nieuwe functionaliteiten.
...
In acceptatie kun je zien hoe TriasWeb er voor jouw organisatie uit komt te zien.
Beheerdersrapport verantwoordelijken per organisatieonderdeel
Het beheerdersrapport verantwoordelijken per afdeling is aangevuld met de verantwoordelijken van de andere organisatieonderdelen. De naam is dan ook gewijzigd naar Verantwoordelijke per organisatieonderdeel.
Optimalisaties en bugfixes
Bij het versturen vanuit mails in specifieke gevallen zoals bij het aanmaken van een gebruiker ontstond er soms een fout. We hebben een optimalisatie in het versturen van deze e-mails doorgevoerd.
Verschillende technische optimalisaties waar je als gebruiker niets van zult merken.
5.34.0 15-10-2020
Externe meldroute beschikbaar met van en tot datum
Het is nu mogelijk om een externe meldroute te openen tussen twee datums, dit richten wij in tijdens het maken van de externe meldroute. Zodra de externe meldroute wordt geopend buiten het venster wordt dit aan de gebruiker getoond.
HelloID SSO
Het is nu mogelijk om een SSO koppeling te realiseren met HelloID. Neem via de Servicedesk contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bugfixes en optimalisaties
Beheerdersrapportage “Afdelingshoofden naar afdeling“ toonde bij specifieke klanten locaties op het niveau van de afdeling. Dit is aangepast.
Objecten zoals gebouwen zullen altijd gekoppeld blijven aan het niveau klant. In autorisatiemodus moet een gebruiker dus de rechten hebben alle gebouwen te zien.
Indien een SSO Identity provider geen federated Signout ondersteund wordt het uitlogscherm van TriasWeb direct getoond.
5.33.0 17-09-2020
Opmerkingen toevoegen aan audits en teamscans
Het is mogelijk om aan audits en teamscans opmerkingen toe te voegen. Deze kunnen als generieke opmerking worden toegevoegd. Ook is het mogelijk deze te koppelen aan de categorie van het thema bij audits of aan de risicofactor bij teamscans.
Performance verbeteringen
TriasWeb bleek met name bij de export van meldingen in totaalanalyse minder goed te performen op het nieuwe datacenter. Hierop hebben we een aantal optimalisaties doorgevoerd. Het exporteren van meldingen is tot wel 5 keer sneller.
Bugfixes en optimalisaties
Meldroutes met een komma in de naam kunnen nu ook in Chrome als csv geëxporteerd worden.
Meldingen konden door afhandelaren worden overgedragen aan koplopers, terwijl deze geen rechten hadden om de melding af te handelen. Dit is opgelost.
In bepaalde situaties werd het risicoprofiel van een gebouwscan niet geladen. Dit is verholpen.
Een impactvraag die niet voor alle meldtypes, maar voor één specifiek type was ingericht kon niet geanalyseerd worden in totaalanalyse. Dit is nu wel mogelijk.
Het was mogelijk om in de verbeteranalyse te zoeken op meldingen. Dit is aangepast. Op dit zoekveld is ook direct autorisatiemodus geactiveerd.
Meelezers werden soms onterecht toegevoegd aan een melding. TriasWeb legt nu beter vast in welke situaties een meeleestrigger moet worden geactiveerd, waardoor een meelezer niet meer foutief aan een melding gekoppeld kan worden.
Bij het registreren is het nu ook mogelijk om een PDF of tekst in het dossier van de cliënt in het ECD te plaatsen.
5.32.0 16-07-2020
Doorklikken naar meldingen vanuit detailrapportage uitgebreid
Vanuit de grafieken die in de detailrapportage getoond worden kun je voor de meest gangbare vragen doorklikken naar de meldingen zelf. Dit hebben we nu ook uitgebreid voor de vraagtypes die bij Pythia (RI&E) worden gebruikt en de impactvraag.
Impactvraag in totaalanalyse
In totaalanalyse is het nu mogelijk om de impact gericht te analyseren, je kunt zelf aangeven welke waarden je wilt tonen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de meldingen tonen met hoge impact.
Kleuren van de grafieken aangepast
De grafieken begonnen standaard met een rode kleur. Dit gaf soms een onterechte negatieve interpretatie. De grafiekkleuren starten nu met een neutrale blauwe kleur.
Bugfixes en optimalisaties
Rapportages vanuit Totaalanalyse konden niet opgeslagen worden als PDF. Dit werkt weer.
Indien een Pythia registratie werd gedaan en niet alle vragen zijn beantwoord, werden bij het klikken op 'Volgende' alle wel gegeven antwoorden geleegd. De gebruiker moest dan opnieuw de antwoorden ingeven. Dit is opgelost.
De afhandelaar van een melding werd niet altijd correct aangepast bij het wijzigen van de afdeling waarop de melding wordt ingediend. Vanaf deze release wordt de afhandelaar weer bepaald op basis van de geselecteerde afdeling.
De CSV export exporteerde bij betrokken medewerkers bij een aantal klanten niet de naam van de gebruiker maar een tekenreeks (GUID). Nu wordt de naam weer correct geëxporteerd.
De styling van de externe meldroute is geoptimaliseerd.
Soms werkten de links in de e-mails die TriasWeb verstuurt niet. Dit is verholpen.
5.31.0 18-06-2020
Authenticatieservice
Voorbereidingen zijn getroffen voor de nieuwe authenticatieservice, deze handelt voor TriasWeb SSO af. Deze wordt op een later moment geactiveerd. De nieuwe authenticatieservice is beter onderhoudbaar en gemakkelijker uit te breiden met andere functionaliteiten (zoals OpenID Connect).
Bugfixes en optimalisaties
De weergave van etmaal grafieken (totaalanalyse en rapportages) is geüniformeerd.
De manier waarop gebruikers worden opgeslagen en benaderd is geoptimaliseerd.
Grafiektitels van de Pythiamodules zijn aanpasbaar. Neem hiervoor contact op met de Servicedesk.
Indien via totaalanalyse gezocht werd op meerdere organisatieonderdelen, dan werd de grafiek niet altijd goed geladen. Dit probleem is verholpen.
Overgedragen meldingen konden niet verplaatst worden door de beheerder. Dit is verholpen.
Opschoning van ongebruikte vraagtypes.
5.30.0 24-05-2020
Pythia risicoprofiel in rapportage
Het is nu mogelijk om aan de voorgedefinieerde rapportage een Pythia risicoprofiel toe te voegen. Hierdoor is in een rapport zowel retrospectieve informatie van bijvoorbeeld incidenten, als prospectieve informatie uit risicoinventarisaties te zien.
Datumfilter Pythia risicoprofiel
De risicoprofielen kunnen nu gefilterd worden op basis van een periode. Hierdoor is het gemakkelijk om historische situaties te raadplegen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de situatie van een jaar geleden te bekijken. Hierdoor kun je een ontwikkeling van de risicoprofielen zien.
Naam melder tonen aan meelezer
Meelezers die gekoppeld worden aan een melding konden de naam van de melder niet zien. We hebben een optie toegevoegd waardoor de naam van de melder in de workflow van de melding getoond wordt.
Vanaf deze release wordt de naam van de melder niet meer in de e-mail getoond. Mocht je graag de naam van de melder terugzien in de workflow? Neem dan contact op met de Servicedesk.
Bugfixes en optimalisaties
Autorisatiemodus hield rekening met de optie ‘Deactief voor meldingen’ in de organisatiebeheerschermen bij het cliënt zoekvak in meldingen. Indien de optie ‘Deactief voor meldingen’ geactiveerd was werden koppelingen op basis van dit organisatie onderdeel eruit gefilterd. Dit filter is eruit gehaald.
Gebruikers met toegang tot TriasWeb, maar geen koppelingen met organisatieonderdelen, konden in specifieke gevallen cliëntscans zien. Dit is verholpen.
Bij prio’s van de Pythia actiepunten is de optie ‘Geen’ toegevoegd. Er wordt dan een actiepunt met een witte kleur getoond. Dit was standaard voor versie 5.24.2 en is weer hersteld.
Grafiek aantallen per module kon te veel staven tonen. Dit is verholpen.
Het is nu mogelijk om cliënten te verwijderen uit het nieuwe enkele cliënt zoekvak.
Enkele tekstuele aanpassingen in Pythia.
Het cliënt beheerscherm kon een fout geven zodra je zocht op niet bestaande cliënten. Dit is verholpen.
5.29.2 21-04-2020
Risicoprofielen op het niveau van locatie en organisatie werden niet gevuld. Dit is verholpen.
Externe meldroutes konden niet altijd gestart worden. Ook dit is verholpen.
5.29.0 16-04-2020
Plan van aanpak
In het risico- en knelpuntenoverzicht worden nu ook de verbeteracties getoond die hieraan gekoppeld zijn. In één oogopslag heb je inzage in het risicoprofiel, de knelpunten en adviezen én de verbeteracties. Hierdoor is het een volwaardig Plan van aanpak. Dit zal ook de nieuwe term zijn voor dit rapport.
Verbeteractie terug naar plan van aanpak
Als je in een verbeteractie zit en deze verbeteractie is gekoppeld aan een Plan van aanpak dan kun je direct vanuit de verbeteractie naar dit Plan van aanpak om bijvoorbeeld nog een actie aan het Plan van aanpak te koppelen.
...
Gebruikers worden niet meer aangemaakt op basis van SSO
Tot deze versie werd een gebruiker aangemaakt op het moment dat deze middels SSO geauthenticeerd werd, zonder dat deze een account heeft in TriasWeb. Deze gebruiker had vervolgens zeer beperkte rechten en kon feitelijk niets in TriasWeb. Deze procedure is in deze release aangepast. Een gebruiker die wordt geauthenticeerd middels SSO krijgt alleen toegang tot TriasWeb als deze gebruiker ook feitelijk een account heeft. Indien een gebruiker deactief is ontvangt de beheerder hiervan nog wel een notificatie.
Waarschuwing vertrouwelijkheid data in TriasWeb
De NEN7510 schrijft voor dat alle gezondheidsinformatiesystemen die persoonlijke gezondheidsinformatie verwerken, de gebruiker voorafgaand aan het inloggen moeten waarschuwen dat er vertrouwelijk omgegaan moet worden met deze persoonlijke gezondheidsinformatie. Hiervan is berichtgeving toegevoegd op de inlogpagina. Indien in jouw omgeving dergelijke informatie niet vastgelegd wordt kun je dit aanpassen. InSchermconfiguratie in het scherm ‘TriasWeb Aanmeldscherm’ kun je deze tekst aanpassen.
Bugfixes en optimalisaties
Er kunnen nu meerdere assen verborgen worden in de Pythia roosgrafiek
In meldingsbeheer is de verwijderknop hernoemd op het tabblad verwijderen
Het scherm dat getoond wordt bij een IP-blokkade is opnieuw gestyled
Afdrukken van rapportages werkt nu in Chrome weer
Generieke foutmeldingen gestyled
Optimalisaties aan autorisatiemodus
5.28.1 19-03-2020
Betrokkene zoekvak met rol
Er is een volledig nieuw zoekvak naar betrokkenen ontwikkeld. De eerste functionaliteit waarmee één betrokkene geselecteerd kon worden was al beschikbaar. Nu is het ook mogelijk om meerdere betrokkenen te selecteren. Er kan een vraag gerealiseerd worden voor cliënten en een vraag voor gebruikers. Daarnaast is het mogelijk om het zo in te stellen dat de rol van de betrokkene aangegeven kan worden. Dit kan naar wens worden ingericht.
...
Betrokkene rol in de CSV
De rol die de betrokken cliënt heeft wordt nu getoond in de CSV Export die in totaalanalyse te genereren is.
Gekoppelde organisatieonderdelen bij configuratieschermen cliënten en gebruikers
De relatie tussen gebruikers en cliënten werd alleen getoond in de organisatiestructuurschermen. Nu wordt ook bij de gebruikers en de cliënten getoond aan welke organisatieonderdelen deze gekoppeld zijn. Er is dus direct overzicht van de rechten en scope van een gebruiker en een cliënt.
Optimalisaties
Het risicoprofielenscherm is geoptimaliseerd. Een organisatieID wordt niet meer getoond en is het genereren van een risicoroos circa 50 maal sneller.
Bij rapportages en grafieken die je vanuit Totaalanalyse kunt maken, wordt de groepering en de afzetperiode onthouden.
Verbeteracties konden niet meer aan meldingen worden gekoppeld, dit is verholpen.
In verbeteranalyse is het weer mogelijk om de organisatiefilter terug te zetten naar alle mogelijkheden.
Het rapport ‘Totalen per organisatieonderdeel per cliënt’ in Totaalanalyse gaf in bepaalde situaties een fout. Dit is opgelost.
Voetnoot bij grafieken in de benchmarkrapportage (aantallen naar afdeling) wordt weer correct getoond.
Naam van de ingelogde gebruiker wordt in omgevingen die gebruik maken van SSO nu weer correct getoond.
5.26.4 13-03-2020
In specifieke gevallen konden gebruikers meer meldingen zien dan waarvoor zij gerechtigd waren. Dit is verholpen.
5.26.3 12-02-2020
In enkele situaties werd de grafiek na het indienen van een melding niet getoond. Dit is aangepast.
5.26.2 03-02-2020
Deze release bevat de volgende bugfixes en optimalisaties:
Een verantwoordelijk voor de locatie kan nu de verantwoordelijke van de afdeling aanpassen. Hiervoor heeft de gebruiker wel de schermrechten nodig.
Organisatierapportage en locatierapportage werden in bepaalde situaties niet gevuld. Dit is opgelost.
Verbetering bij het zoeken op cliënten in totaalanalyse.
Doorklikken vanuit grafieken naar de meldingen werkt weer.
De headers van de Pythia-afdrukken worden nu juist gevuld.
Bij anonieme rapportages worden nu ook geen cliëntnummers getoond.
Optimalisatie bij het tonen van de roos bij het risico- en knelpuntenoverzicht.
Als één gebruiker meerdere scans maakt op verschillende afdelingen worden deze allen meegewogen en getoond.
Technische optimalisatie in de berekening van de Pythia grafieken.
Bij een vervolgmelding is de afhandelaar de melder van de vervolgmelder. Dit was voorheen de initiële melder.
5.26.0 16-01-2020
Deze release bevat de volgende bugfixes en optimalisaties:
Zoeken op termen in totaalanalyse functioneert weer goed.
Risico-evaluatie en -inventarisatie grafieken werden in specifieke gevallen niet of onjuist gevuld. Bijvoorbeeld, er werden profielen onterecht opgenomen in de grafiek. Dit is opgelost.
In een cliëntzoekvak kon soms een niet bestaande cliënt ingevuld worden. Dit is nu geblokkeerd, nu is afgedwongen dat er een bestaande cliënt geselecteerd wordt.
De werking van de CSV export van verbeteracties en -plannen is hersteld.
De logging van de meldkoppeling naar ECD’s is uitgebreid.
5.25.2 07-01-2020
Optimalisatie aan de grafieken die vanuit totaalanalyse gemaakt kunnen worden. Inhoud is nu weer consistent2022.12.0 / API.2022.
API voor gebruikers
De TriasWeb-API met endpoints voor gebruikersbeheer is gereleased.
Hier kun je de algemene informatie vinden: API. Hier staat het swagger-document https://swaggerapi-test.triasweb.nl/triaswebapi/index.html.
Beheerschermen: afdeling-, locatie- en organisatieconfiguratie
Voorheen zag je in de schermen waar je afdeling, locatie of organisatie kon beheren ook de deactieve afdeling, locatie of organisatie staan. Dat was vooral vervelend als er wijzigingen waren geweest in de organisatiestructuur. Nu zie je alleen de actieve afdeling, locatie of organisatie.
We hebben ook een vinkje toegevoegd aan deze schermen, waarmee je de deactieve afdeling, locatie of organisatie alsnog kunt zien. Dat vinkje staat onder de lijst met afdeling, locatie of organisatie en heet: Ook organisatorische eenheden tonen die deactief voor melding zijn.
Rapportages/Analyse
Eerder is er op verzoek een wijziging gedaan in de Compaz-rapportage (ook wel de roos voor het medewerkertevredenheidsonderzoek of MTO genoemd). Bij externe routes leverde dat een bug op: je zag nog maar van 1 persoon de roos. Dit is verholpen: je kunt nu bij het maken van een Compaz-rapportage kiezen of je dat doet voor een externe route of niet. In beide gevallen zie je de juiste rapportage.
Wanneer je op het meldinganalysescherm (ook wel totaalanalyse) een zoekopdracht had uitgevoerd en naar de tweede pagina van de zoekresultaten ging, kon je de knoppen ‘Exporteren’, ‘Grafieken’ en ‘Rapportages’ niet meer gebruiken. Dat is opgelost.
Plan van aanpak
Voorheen kon je vanuit een plan van aanpak gemakkelijk naar de gekoppelde verbeteracties doorklikken. In sommige gevallen kon je ook weer terug naar het plan van aanpak. Nu kun je altijd terug van de verbeteracties naar het plan van aanpak.
Voorbereiding nieuwe functionaliteit: PREM en Zorgkaart Nederland
De eerste stappen zijn gezet om de PREM- en Zorgkaart Nederlandvragen (zowel voor cliënten zelf als voor verwanten) in een clienttevredenheidsonderzoek (CTO) op te kunnen nemen en die te exporteren naar een partneronderneming, die er dan voor zal zorgen dat ze op de juiste manier bij de juiste partij terecht komen. Wil je hierover meer informatie? Stel je vraag dan aan de servicedesk.
ECD-Koppelingen
Voorheen was het niet mogelijk om in de tekstvakken bij vragen betreffende ECD-koppelingen, opmaak mee te geven. Ook het gebruik van velden met onbeperkte veldlengte kon niet. Vanaf deze release is dit wel mogelijk.
Gebruiksvriendelijkheid
De knop bij het opslaan van het wachtwoord zag er niet uit als een knop. Dat is opgelost.
De annuleren-knoppen van de nieuwe TriasWeb schermen werkten niet altijd naar behoren, dat is nu verholpen.
In het scherm voor e-maillogging was de verzenddatum van de email niet goed zichtbaar. Dit is verholpen.
Overige wijzigingen
Sommige cliënten waren niet zichtbaar in totaalanalyse. Dat was het resultaat van een fout in de importmodule van TriasWeb. Dat is nu verholpen.
Achter de schermen
In het kader van de NEN7513 (logging van gegevens rond de toegang of wijziging van patiëntdossiers) is er ook in deze release auditlogging toegevoegd aan een aantal schermen. Deze logging is enkel in te zien door Triaspectmedewerkers met de juiste rol.
We zijn wederom geüpgraded naar een nieuwere versie van de techniek voor de nieuwe schermen.
Er is een kwaliteitstool uitgerold die de code van TriasWeb nog een keer extra controleert of die voldoet aan onze standaard kwaliteitsnorm.
...
2022 hotfixes op novemberrelease (18, 21 en 30-11-2022)
Versienummers TW.6.24.1, TW.6.24.2, TW.6.24.3
Uit het voorbereiden voor de nieuwe autorisatieschermen is een aantal bugs opgetreden. Die zijn gefixt.
2022 novemberrelease (17-11-2022)
Versienummer 6.24.0 / TW.2022.11.0 / TWAUTH.2022.11.0
Voorbereiding voor de nieuwe autorisatieschermen
Ter voorbereiding op de nieuwe autorisatieschermen is de manier waarop gebruikers worden opgeslagen gewijzigd. Een gevolg hiervan is dat het handmatig importeren van bestanden met gebruikers niet meer mogelijk is. Indien je gebruik maakte van deze functionaliteit kun je hierover contact opnemen met de servicedesk.
Overzicht van een ingevulde melding
In alle overzichten van een melding (inclusief verbeteractie, klacht, risico-inventarisatie) worden betrokken gebruikers nu op dezelfde manier geanonimiseerd als clienten.
Automatisch indienen bij locatie of organisatie
Het is vanaf deze release mogelijk om in een meldroute een trigger op te nemen die meldingen (alle types) of verbeteracties automatisch probeert in te dienen bij de hoofdverantwoordelijke van een locatie of organisatie. Indien er geen hoofdverantwoordelijke gekoppeld is aan deze locatie of organisatie, wordt de melding alsnog ingediend bij de afhandelaar van de afdeling.
Bugfixes
Wanneer een afhandelaar meer dan 1000 meldingen op zijn naam had staan kon in het meldingbeheerscherm niet naar pagina 2 genavigeerd worden. Dit is verholpen.
Wanneer een gebruiker twee keer snel achterelkaar klikte op de knop Vorige tijdens het melden of afhandelen, verdween een deel van de melding uit het scherm. Dit kon onverwachte problemen veroorzaken. Dit is aangepast.
Cliënten die na deactivatie opnieuw gesynchroniseerd werden waren soms niet zichtbaar voor melders of analisten. Dit is verholpen.
Bestanden die aan een melding, klacht of verbeteractie gekoppeld waren en die bijzondere tekens in hun naam hadden, konden soms niet gedownload worden. Dit is verholpen.
Achter de schermen
In het kader van de NEN7513 (logging van gegevens rond de toegang of wijziging van patiëntdossiers) is er ook in deze release auditlogging toegevoegd aan een aantal schermen. Deze logging is enkel in te zien door Triaspectmedewerkers met de juiste rol.
...
2022 oktoberrelease (20-10-2022)
Versienummer 6.23.0 / TW.2022.10.0 / TWAUTH.2022.10.0
Deze release is veel achter de schermen gebeurd. Hiervan zullen gebruikers niet onmiddellijk iets merken.
In sommige gebouw-, medewerker- en beleidsaudits werden geen kleuren getoond in het overzicht van de melding. Met de juiste configuratie worden nu gekleurde blokjes getoond in bij de teksten (bijvoorbeeld groen en rood bij voldoet en voldoet niet). Dit zal de komende periode doorgevoerd worden.
In het kader van de NEN7513 (logging van gegevens rond de toegang of wijziging van patiëntdossiers) is er meer auditlogging toegevoegd aan een aantal schermen. Deze logging is enkel in te zien door Triaspectmedewerkers met de juiste rol.
Bugfixes:
Rapportages
Gebruiksvriendelijkheid.
Softwarebibliotheken zijn naar de nieuwste versie geüpgraded.
...
2022 septemberrelease (15-9-2022)
Versienummer 6.22.0 / TW.2022.9.0 / TWAUTH.2022.9.0
Plan van Aanpak bij RI&E
Bij nieuwe gebouw-RI&Es wordt standaard de naam van het gebouw opgenomen in de naam van de risico-inventarisatie. Op deze manier is het eenvoudiger om te zien waar de risico-inventarisatie over gaat. De naam is nu als volgt opgebouwd: meldcode - traject + gebouw naam + afdeling (datum). Deze toevoeging is alleen te zien als je voor een plan van aanpak een gebouw-RI&E wilt selecteren.
Wanneer je een plan van aanpak wilde maken voor een medewerker risico-inventarisatie en je klikte steeds maar op de terug-knop tot je niet verder terug kon, was het niet meer mogelijk om een nieuw plan van aanpak te maken. Dat is verholpen.
Wanneer er verbeteracties gekoppeld zijn aan een plan van aanpak, kun je de verbeteractie openklikken. Vanuit deze opengeklikte verbeteractie kun je nu doorklikken naar het scherm waar je de verbeteractie kunt evalueren. Na evaluatie kun je met 1 klik weer terug naar het plan van aanpak.
Menu Mijn Instellingen
Onder het hoofdje (rechtsboven in het scherm) is een menu toegevoegd. Dit menu vervangt het menu wat voorheen getoond werd aan de zijkant van de pagina. Vanuit hier kun je tweestapsverificatie instellen voor jezelf, je wachtwoord wijzigen en een vervangende afhandelaar opgeven.
In dit nieuwe menu is de pagina om een vervangende afhandelaar in te stellen alleen zichtbaar voor afhandelaren.
Encryptie van bestanden op sftp-server
Hoewel onze sftp-server goed beveiligd is, vinden we het toch beter om de bestanden die erop staan te versleutelen. De eerste stappen daarvoor zijn gezet. Het gaat dan om de volgende bestanden (van maximaal 2 weken oud):
cliënt- en medewerkerlijsten die ingevoerd moeten worden in TriasWeb of zijn ingevoerd in TriasWeb
logbestanden van de imports van clienten of medewerkers
exportbestanden voor BI-tools die voor klanten op maat zijn gemaakt
meldingen die naar ECDs verstuurd moeten worden waarbij dat (nog) niet gelukt is
Je merkt er nu nog niets van, maar in de komende maanden gaan we individuele klanten omzetten naar de ge-encrypte manier van werken, we nemen vooraf contact met je op.
Bugfixes
Als er een melding werd afgehandeld en er een rapportage naar het ECD gestuurd werd, was dat niet altijd zichtbaar in de workflow. Dat is nu verholpen.
Er is op de pagina waar de grafieken van een MTO of CTO geladen worden een page loader indicator toegevoegd. Dat betekent dat je na het kiezen van de periode waarover je de grafieken wilt doen, het draaiende cirkeltje ziet omdat je daar even op de resultaten met wachten.
...
2022 augustusrelease (18-8-2022)
Versienummer 6.21.2, 6.21.3, 6.21.4 / TW.2022.8.1 / TWAUTH.2022.8.0
Bugfixes
In een enkel geval werd een cliënt niet juist gekoppeld aan organisatieonderdelen bij het importeren van cliëntgegevens uit Ons.
In sommige gevallen werden toch niet alle rapportages van een cliënt getoond in de meldkoppeling van Ons naar TriasWeb.
Versienummer 6.21.1 / TW.2022.8.1 / TWAUTH.2022.8.0
Bugfixes
In sommige gevallen werden er bij het invullen van een Audit foutmeldingen gegeven die niet relevant waren. Dat is verholpen.
Afwezigheidsregistratie voor klantbeheerders is nu verbeterd. Er zijn verschillende foutjes verholpen.
Versienummer 6.21.0 / TW.2022.8.0 / TWAUTH.2022.8.0
Meldkoppeling van Ons naar TriasWeb
Meldkoppeling van Ons naar TriasWeb is verbeterd. Er worden nu ook afgeschermde berichten getoond, en ook SOEP-rapportages. Het is tijdelijk niet mogelijk om een limiet in te stellen (maximaal aantal rapportages waar je uit kunt kiezen), noch om de datum vanaf welke de rapportages opgehaald moeten worden in te stellen. Nedap heeft eerder aangegeven dit in Q3 van dit jaar door te voeren.
Gegevensimport
De medewerkerimport (ook wel synchronisatie genoemd) vanuit Ons naar TriasWeb kon niet omgaan met niet-bestaande datums die gekoppeld zijn aan contracten of afdelingen. Dit is verholpen.
De cliëntimport (ook wel synchronisatie genoemd) vanuit Ons naar TriasWeb kan nu de roepnaam ophalen in plaats van de voornaam. Wil jouw organisatie gebruik maken van deze mogelijkheid, neem dan contact op met de servicedesk. Zij stellen het graag voor je in.
Afwezigheidsregistratie
Deze release bevat een nieuw scherm voor beheerders waarop zij voor een gebruiker een vervangende afhandelaar in kunnen stellen. Dit scherm is een eerste opzet, en werkt nu voor organisaties tot ca 3000 medewerkers. Voor de release van september staat een versie gepland die ook moet werken voor grotere organisaties.
Bugfixes
Op sommige schermen onder Beheer - Instellingen waren de knoppen in de verkeerde volgorde getoond. Dat is verholpen. TriasWeb volgt de manier van Windows: Eerst de actie-knoppen (zoals Opslaan en OK en daarna pas de Annuleren-knop).
De Compaz-rapportage - die gebruikt wordt voor cultuurmetingen - toonde niet alle organisatorische eenheden: OE’s waarop niet meer gemeld kan worden (deactief voor melden) werden niet getoond. Dit is veranderd. Ook de OE's die deactief zijn voor meldingen worden nu getoond. (Een OE kan overigens niet deactief voor analyseren zijn. Als een OE niet meer mag voorkomen in analyses, dient deze OE verwijderd te worden.)
Het tertaalrapport in de KOLA rapportage (Klant-, Locatie-, Organisatie-, Afdeling) werd niet goed getoond. Dit is verholpen.
...
2022 julirelease (21-7-2022)
Versienummer 6.20.0 / TW.2022.7.0 / TWAUTH.2022.7.0
Afwezigheidsregistratie
In de release van mei is de functionaliteit van afwezigheidsregistratie aangevuld met een periodeselectie. In de komende release wordt het oude scherm van afwezigheidsregistratie verwijderd. Het nieuwe scherm - waar ook een periode van afwezigheid opgegeven kan worden - is te vinden onder het hoofdje in de rechter bovenhoek van het scherm.
Gebouwbeheer
Voorheen konden alleen klantbeheerders gebouwen aanmaken via Beheren - Gebouwconfiguratie (of -beheer). Er is nu een rol toegevoegd die dat ook kan: de rol cmr-afhandelaar. De naam van deze rol is een beetje vreemd, maar dat komt omdat we een rol die zelden gebruikt wordt, hiervoor inzetten. Bij de release van de Epic Autorisatie (planning eind 2022) kan de naam van deze rol aangepast worden door de klantbeheerder.
Diverse bugfixes, waaronder:
Afschrift van melding naar ECD van verkeerde cliënt: In sommige gevallen waarin een betrokkene gekozen werd in een melding en daarna weer verwijderd werd, bleef de koppeling tussen melder en betrokkene bestaan. Daardoor werd in sommige gevallen een afschrift naar het ECD verstuurd voor de verwijderde cliënt. Bovendien was de verwijderde betrokkene soms nog te zien in de export vanuit het analyseren-scherm. Dit is gerepareerd. Nu worden alleen de daadwerkelijk gekozen clienten aan de meldingen gekoppeld.
Organisatie-eenhedenimport: In het geval dat de organisatorische eenheid op het hoogste niveau niet gevonden kon worden in TriasWeb, werd de organisatie-import niet juist afgehandeld. Dit is verholpen. Als het hoogste niveau niet gevonden kan worden, dan stopt de import nu.
Meldingenexport t.b.v. BI-tool: in sommige gevallen werd een melding in de maatwerk-export voor BI-tools op meerdere regels weggeschreven in het importbestand. Dit is verholpen. Elke melding staat op 1 regel.
In een enkel geval werd een audit zonder aantoonbare reden afgebroken tijdens het invullen. Dit is verholpen.
...
2022 junirelease (22-6-2022)
Versienummer 6.19.2 / TW.2022.6.0 / TWAUTH.2022.6.1
Er wordt op 22-6 een spoedfix uitgebracht waarin een bug gefixt is die ervoor zorgde dat in sommige gevallen niet alle medewerker risico-inventarisaties werden getoond bij het maken van een teammelding.
2022 junirelease (16-6-2022)
Versienummer 6.19.1 / TW.2022.6.0 / TWAUTH.2022.6.1
Er is een spoedfix uitgebracht waarin een bug gefixt is die voor traagheid zorgde in TriasWeb, gerelateerd aan het nieuwe scherm waar vervangers ingesteld kunnen worden.
Versienummer 6.19.0 / TW.2022.6.0 / TWAUTH.2022.6.0
Registreren-link
Het is gebleken dat de link ‘Nieuw wachtwoord instellen’ voor verwarring zorgt als gebruikers voor de eerste keer een wachtwoord moeten instellen. We hebben daarom de link hernoemd naar ‘Nieuw wachtwoord instellen/registreren’.
Medewerker risico-inventarisatie/Werk risico-inventarisatie
Er worden op 24 juni herzieningen doorgevoerd aan de normeringen waarmee het risicoprofiel van de medewerker risico-inventarisatie is opgebouwd. Hierdoor ontstaat er een evenwichtiger beeld op de risico’s voor de gebieden werkdruk/PSA en BHV/calamiteiten.
In een eerdere release hebben we de mogelijkheid uitgezet om afzonderlijke antwoorden te selecteren bij het detailrapport en bij de benchmark. Dat was echter niet in alle gevallen wenselijk. Daar waar het niet wenselijk was (bijvoorbeeld voor de medewerker risico-invientarisatie), hebben we de situatie hersteld.
In het geval dat de autorisatiescope zeer strikt is afgesteld, werden medewerker risico-inventarisaties niet getoond bij het maken van een teammelding. Relevante medewerker risico-inventarisaties worden nu wel weer getoond.
Analyseren
De kwartaalrapportage en de tertaalrapportage gaven dezelfde resultaten. Dit is nu verholpen. De tertaalrapportages geven nu de grafieken van het tertaal weer.
Bugfixes
Meldkoppelingen: in uitzonderlijke gevallen kon een cliënt niet geselecteerd worden bij gebruik van de meldkoppeling van ECD naar TriasWeb. Dat is nu verholpen.
Out of office: in de lijst met mogelijke vervangers waren ook deactieve gebruikers opgenomen. Die zijn nu niet meer als vervanger te selecteren.
...
2022 meirelease update Google SSO (3-6-2022)
TWAUTH.2022.5.1
We hebben een bug gefixt waardoor er nu meerdere klanten gebruik kunnen maken van Google SSO.
2022 meirelease (19-5-2022)
Versienummer 6.18.0 / TW.2022.5.0 / TWAUTH.2022.5.0
Out of office
Voorheen kon een vervangende afhandelaar ingesteld worden voor onbepaalde tijd. Bij instellen en annuleren van de vervanger werd mail gestuurd naar de vervangende afhandelaar. Het is nu mogelijk om een vervangende afhandelaar in te stellen voor een specifieke periode. Er worden nu mails verstuurd:
op het moment van inplannen (of wijzigen, of annuleren van een geplande vervanging);
wanneer de vervanging in gaat;
wanneer de vervanging eindigt.
In de juni-release staat het beheerscherm voor Out of office met periodes op de planning.
Vragenformulieren
In de eerste stap van audit routes kun je een selectie maken van thema’s. Die gekozen thema’s kunnen dan in stap 2 en verder verwerkt worden.
Het is nu mogelijk om in je route een tekstvak met opmaak op te nemen. Neem contact op met je adviseur als je hier gebruik van wilt maken.
Bugfixes
Beheerscherm: via applicatieconfiguratie kan de startpagina niet meer aangepast worden; de startpagina is nu altijd
https://triasweb.nl/jebedrijfsnaamzonderspatiesenspecialetekens
. Het aanpassen van het veldNaam
zorgt ervoor dat de startpagina ook aangepast wordt.
...
2022 aprilrelease (21-4-2022)
Versienummer 6.17.0 / TW.2022.4.0 / TWAUTH.2022.4.0
De loading-indicator (het draaiende cirkeltje) wat je ziet als je even moet wachten tot een pagina helemaal klaar is om getoond te worden is verbeterd. Voorheen veroorzaakte de indicator op sommige pagina’s een onrustig beeld, omdat hij maar heel even getoond werd. Nu wordt de loading-indicator pas zichtbaar wanneer het echt even duurt voor de pagina klaar is om getoond te worden (meer dan 1 seconde).
De loading-indicator is aan meer pagina’s toegevoegd.
Afwezigheidsregistratie door de klantbeheerder
Voorheen kon je geen vervanger selecteren die zelf afwezig was. Dat is in deze release veranderd. Je kunt nu als klantbeheerder wel een vervanger selecteren die zelf afwezig is. De reden hiervoor is dat je binnenkort ook voor een specifieke periode afwezig kunt zijn in TriasWeb.
Huisstijl
Wanneer jouw organisatie heeft gekozen om de add-on Huisstijl af te nemen, is het mogelijk om zelf een huisstijl te maken of te wijzigen in TriasWeb. Deze pagina kun je vinden onder Beheer → Instellingen. Aan deze pagina is nu een verwijderknop toegevoegd.
Daarnaast is de huisstijlpagina, net als de andere nieuwe pagina’s in TriasWeb, verbeterd op het gebied van toegankelijkheid (volgens standaarden van https://webaim.org/).
...
2022 maartrelease update (4-4-2022)
Versienummer 6.16.1 / TW.2022.3.1 / TWAUTH.2022.3.0
De import van Caressgegevens in TriasWeb liep niet altijd goed, waardoor clienten soms nog gekoppeld waren aan een afdeling terwijl de zorgtoekenning al verlopen was. Dit is met deze release verholpen. De wijzigingen worden vanaf 5-4 doorgevoerd.
De kleuren en het logo van sommige externe routes waren weggevallen. Dat is verholpen met deze hot-fix.
2022 maartrelease update (25-3-2022)
Versienummer 6.16.1 / TW.2022.3.0 / TWAUTH.2022.3.0
De import van medewerkergegevens uit Ons in combinatie met het ontdubbelen van accounts werkte niet altijd goed, waardoor de klantbeheerder het configuratiescherm voor gebruikers niet altijd kon gebruiken om ze vanuit daar een wachtwoord te sturen. Dat is verholpen in deze spoedrelease.
2022 maartrelease (17-3-2022)
Versienummers: 6.16.0 / TW.2022.3.0 / TWAUTH.2022.3.0
Huisstijl
Het is nu mogelijk om zelf een huisstijl toe te voegen aan de productieomgeving of de acceptatieomgeving van TriasWeb. De huisstijl is in te stellen op de pagina onder menugroep Beheren en menu-item Instellingen. Vanaf die pagina kan gekozen worden voor het instellen van een huisstijl. Je kunt een logo uploaden, kleuren wijzigen, en kiezen of op het meldplein vierkante tegels getoond moeten worden of rechthoekige tegels. Meer informatie is hier te vinden: Huisstijl instellen. Wanneer jouw organisatie al gebruik maakt van een eigen huisstijl, wordt deze ingeladen als je op het instellingen scherm komt. Wanneer jouw organisatie alleen gebruik maakt van een eigen logo of van de TriasWeb huisstijl, is dit scherm niet beschikbaar. Wil je hier gebruik van maken, stem dat dan af met je adviseur of dien een ticket in bij de servicedesk.
Importmodule
Als je als afhandelaar via de importmodule deactief werd gezet, gebeurde het soms dat je de af te handelen meldingen niet meer kon zien. Dat is nu verholpen.
De importmodule accepteert geen dubbele e-mailadressen of personeelsnummers meer. Er wordt een foutmelding getoond als deze gegevens dubbel worden aangeleverd.
De foutmeldingen in de logging van de importmodule zijn verbeterd.
Inloggen
Bij nieuwe klantorganisaties in TriasWeb staat tweefactorverificatie nu standaard aan op de optie ‘Afgedwongen voor alle gebruikers’. Voor bestaande klanten verandert er niets. We raden wel aan om deze optie aan te zetten als jouw organisatie persoonlijke gezondheidsinformatie in TriasWeb opslaat.
TriasWeb kan nu ook via Google-SSO gekoppeld worden.
Melden
Als je een lange melding aan het invullen was, dan werd je wel eens halverwege uitgelogd en was je al je antwoorden kwijt. Dat is verholpen. Je wordt nog steeds uitgelogd, maar jouw antwoorden blijven bewaard. Je kunt nu via Mijn meldingen de melding weer openen en verder werken.
Printen van externe routes met meer dan één type melding was niet mogelijk. Dat is nu verholpen.
Rapportages
KOLA-rapportages (ook wel klant-, organisatie-, locatie- of afdelingsrapportage genoemd) die per tertaal werden uitgedraaid hadden soms een verkeerde titel.
Bugfixes
In uitzonderlijke gevallen kon er geen verbeteractie aangemaakt of geopend worden. Dit is verholpen.
Zoeken in verbeteracties toonde soms ook conceptacties. Nu worden conceptacties niet meer getoond bij het zoeken naar verbeteracties.
...
2022 februari release (17-2-2022)
Versienummers: 6.15.0 / TW.2022.2.0 / TWAUTH.2022.2.0
Analyseren
Op het analysescherm van de Totaalanalyse is in de lijst van gevonden meldingen de kolomkop ‘In behandeling bij…' gewijzigd. Daar staat nu 'Ingediend bij’. Mocht je dat niet willen, dan kun je dit wijzigen via de menugroep Beheer en het onderdeel Schermconfiguratie.
De Detailrapportage en de Benchmarkrapportage zijn aangepast. Het is nu niet meer mogelijk om antwoorden weg te filteren uit deze rapportages. Het (de)selecteren van antwoorden heeft namelijk geen functie behalve dat je een incompleet beeld krijgt van de werkelijkheid.
Algemeen
Er zijn verbeteringen toegepast op het laadscherm dat je ziet als je even moet wachten tot een scherm klaar is voor gebruik.
Je zag niet altijd in de menubalk onder welke menugroep je aan het werk was. Dat is nu verholpen. De actieve menugroep is nu altijd een andere kleur dan het menu.
Er zijn technische verbeteringen en verbeteringen op de applicatielogging toegepast.
...
2022 januari release spoedfix (1-2-2022)
Versienummers: 6.14.1
Spoedfix
Deze spoedfix geldt voor afhandelingen waarin de mogelijkheid aanwezig is om een bijlage toe te voegen. Wanneer meerdere meldingen na elkaar werden afgehandeld kon het gebeuren dat de bijlages van de eerste melding ook aan de tweede melding toegevoegd werden. Dit is nu verholpen.
...
2022 januari release (20-1-2022)
Versienummers: 6.14.0 / TW.2022.1.0 / TWAUTH.2022.1.0
Beheerschermen
Op verschillende schermen in de beheermodule is het nu duidelijk of een pagina nog aan het laden is, of dat je al verder kunt werken. Dit geldt voor de schermen Applicatiebeheer, Organisatiebeheer, Locatiebeheer, Afdelingsbeheer, Meldingsbeheer en Gebruikersbeheer.
Het Meldingsbeheerscherm is aangepast. Voorheen kon je slechts 10 meldingen tegelijkertijd bewerken en duurde het laden van het scherm erg lang. Dit werd als lastig ervaren wanneer veel meldingen tegelijkertijd bewerkt moesten worden. Het scherm is daarom als volgt aangepast:
Er worden nu maximaal 100 meldingen tegelijkertijd getoond in plaats van 10.
Er worden nu standaard minder gegevens opgehaald. Hierdoor is de laadtijd van het scherm verkort. Bovendien kun je de meldingen niet meer openklappen om de inhoud te zien. Wanneer je toch de inhoud van de meldingen wilt kunnen zien, zet je het vinkje ‘Inhoud meldingen tonen’ aan. Dan worden er 10 meldingen opgehaald inclusief de meldingsinhoud.
Analyseren
Wanneer gebruik gemaakt wordt van de afzetperiode bij het analyseren van meldingen wordt nu ook de einddatum van de afzetperiode bewaard.
Bij sommige CSV-Exports werden de antwoorden niet goed onder de vragen getoond. Dit is verholpen. De antwoorden worden nu weer in de juiste kolommen getoond.
Importmodule
In sommige gevallen konden medewerkers die via de importmodule gedeactiveerd zijn en later weer geactiveerd werden, alleen inloggen in TriasWeb. Zij konden niet meer melden, analyseren, verbeteren of beheren. Dit is verholpen. Wanneer een medewerker opnieuw geactiveerd wordt via de importmodule, kan de deze weer gewoon alles doen wat hij of zij moet kunnen doen.
Bugs
Als je via SSO naar TriasWeb ging, en je logde uit, dan werd je ook uitgelogd uit SSO (federated signout). Dat is nu niet meer het geval. Als je nu uitlogt bij TriasWeb, dan blijf je ingelogd bij SSO en dus ook bij de andere applicaties waar je via SSO bij kunt. Het uitloggen als je geen SSO gebruikt is niet gewijzigd.
Wanneer je langer bezig was om een melding te doen in een externe route (bijvoorbeeld een klacht of een CTO) dan kreeg je een foutmelding en kon je de melding niet verder invullen. De reden hiervoor is dat de sessie verlopen was. Dat is opgelost. De sessie wordt nu tot maximaal drie uur verlengd. Als je drie uur op dezelfde pagina blijft, worden je antwoorden automatisch opgeslagen en word je naar de eerste pagina van de melding teruggestuurd, waar je een nieuwe sessie krijgt.
...