Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 198 Next »

De acceptatierelease is ingepland op de tweede donderdag van de maand.
De productierelease is ingepland op de derde donderdag van de maand.

De vermelde datum is de datum van de productierelease.

Ga naar Releasebeleid TriasWeb voor meer informatie.


2022 oktoberrelease (20-10-2022)

Versienummer 6.23.0 / TW.2022.10.0 / TWAUTH.2022.10.0

Deze release is veel achter de schermen gebeurd. Hiervan zullen gebruikers niet onmiddellijk iets merken.

  • In sommige gebouw-, medewerker- en beleidsaudits werden geen kleuren getoond in het overzicht van de melding. Met de juiste configuratie worden nu gekleurde blokjes getoond in bij de teksten (bijvoorbeeld groen en rood bij voldoet en voldoet niet). Bij interesse kun je dat via een ticket in de servicedesk aangeven

  • In het kader van de NEN7513 (logging van gegevens rond de toegang of wijziging van patiëntdossiers) is er meer auditlogging toegevoegd aan een aantal schermen. Deze logging is enkel in te zien door Triaspectmedewerkers met de juiste rol.

  • Bugfixes:

    • Rapportages

    • Gebruiksvriendelijkheid.

  • Softwarebibliotheken zijn naar de nieuwste versie geüpgraded.


2022 septemberrelease (15-9-2022)

Versienummer 6.22.0 / TW.2022.9.0 / TWAUTH.2022.9.0

Plan van Aanpak bij RI&E

Bij nieuwe gebouw-RI&Es wordt standaard de naam van het gebouw opgenomen in de naam van de risico-inventarisatie. Op deze manier is het eenvoudiger om te zien waar de risico-inventarisatie over gaat. De naam is nu als volgt opgebouwd: meldcode - traject + gebouw naam + afdeling (datum). Deze toevoeging is alleen te zien als je voor een plan van aanpak een gebouw-RI&E wilt selecteren.

Wanneer je een plan van aanpak wilde maken voor een medewerker risico-inventarisatie en je klikte steeds maar op de terug-knop tot je niet verder terug kon, was het niet meer mogelijk om een nieuw plan van aanpak te maken. Dat is verholpen.

Wanneer er verbeteracties gekoppeld zijn aan een plan van aanpak, kun je de verbeteractie openklikken. Vanuit deze opengeklikte verbeteractie kun je nu doorklikken naar het scherm waar je de verbeteractie kunt evalueren. Na evaluatie kun je met 1 klik weer terug naar het plan van aanpak.

Menu Mijn Instellingen

Onder het hoofdje (rechtsboven in het scherm) is een menu toegevoegd. Dit menu vervangt het menu wat voorheen getoond werd aan de zijkant van de pagina. Vanuit hier kun je tweestapsverificatie instellen voor jezelf, je wachtwoord wijzigen en een vervangende afhandelaar opgeven.

In dit nieuwe menu is de pagina om een vervangende afhandelaar in te stellen alleen zichtbaar voor afhandelaren.

Encryptie van bestanden op sftp-server

Hoewel onze sftp-server goed beveiligd is, vinden we het toch beter om de bestanden die erop staan te versleutelen. De eerste stappen daarvoor zijn gezet. Het gaat dan om de volgende bestanden (van maximaal 2 weken oud):

  • cliënt- en medewerkerlijsten die ingevoerd moeten worden in TriasWeb of zijn ingevoerd in TriasWeb

  • logbestanden van de imports van clienten of medewerkers

  • exportbestanden voor BI-tools die voor klanten op maat zijn gemaakt

  • meldingen die naar ECDs verstuurd moeten worden waarbij dat (nog) niet gelukt is

Je merkt er nu nog niets van, maar in de komende maanden gaan we individuele klanten omzetten naar de ge-encrypte manier van werken, we nemen vooraf contact met je op.

Bugfixes

  • Als er een melding werd afgehandeld en er een rapportage naar het ECD gestuurd werd, was dat niet altijd zichtbaar in de workflow. Dat is nu verholpen.

  • Er is op de pagina waar de grafieken van een MTO of CTO geladen worden een page loader indicator toegevoegd. Dat betekent dat je na het kiezen van de periode waarover je de grafieken wilt doen, het draaiende cirkeltje ziet omdat je daar even op de resultaten met wachten.


2022 augustusrelease (18-8-2022)

Versienummer 6.21.2, 6.21.3, 6.21.4 / TW.2022.8.1 / TWAUTH.2022.8.0

Bugfixes

  • In een enkel geval werd een cliënt niet juist gekoppeld aan organisatieonderdelen bij het importeren van cliëntgegevens uit Ons.

  • In sommige gevallen werden toch niet alle rapportages van een cliënt getoond in de meldkoppeling van Ons naar TriasWeb.

Versienummer 6.21.1 / TW.2022.8.1 / TWAUTH.2022.8.0

Bugfixes

  • In sommige gevallen werden er bij het invullen van een Audit foutmeldingen gegeven die niet relevant waren. Dat is verholpen.

  • Afwezigheidsregistratie voor klantbeheerders is nu verbeterd. Er zijn verschillende foutjes verholpen.

Versienummer 6.21.0 / TW.2022.8.0 / TWAUTH.2022.8.0

Meldkoppeling van Ons naar TriasWeb

Meldkoppeling van Ons naar TriasWeb is verbeterd. Er worden nu ook afgeschermde berichten getoond, en ook SOEP-rapportages. Het is tijdelijk niet mogelijk om een limiet in te stellen (maximaal aantal rapportages waar je uit kunt kiezen), noch om de datum vanaf welke de rapportages opgehaald moeten worden in te stellen. Nedap heeft eerder aangegeven dit in Q3 van dit jaar door te voeren.

Gegevensimport

De medewerkerimport (ook wel synchronisatie genoemd) vanuit Ons naar TriasWeb kon niet omgaan met niet-bestaande datums die gekoppeld zijn aan contracten of afdelingen. Dit is verholpen.

De cliëntimport (ook wel synchronisatie genoemd) vanuit Ons naar TriasWeb kan nu de roepnaam ophalen in plaats van de voornaam. Wil jouw organisatie gebruik maken van deze mogelijkheid, neem dan contact op met de servicedesk. Zij stellen het graag voor je in.

Afwezigheidsregistratie

Deze release bevat een nieuw scherm voor beheerders waarop zij voor een gebruiker een vervangende afhandelaar in kunnen stellen. Dit scherm is een eerste opzet, en werkt nu voor organisaties tot ca 3000 medewerkers. Voor de release van september staat een versie gepland die ook moet werken voor grotere organisaties.

Bugfixes

  • Op sommige schermen onder Beheer - Instellingen waren de knoppen in de verkeerde volgorde getoond. Dat is verholpen. TriasWeb volgt de manier van Windows: Eerst de actie-knoppen (zoals Opslaan en OK en daarna pas de Annuleren-knop).

  • De Compaz-rapportage - die gebruikt wordt voor cultuurmetingen - toonde niet alle organisatorische eenheden: OE’s waarop niet meer gemeld kan worden (deactief voor melden) werden niet getoond. Dit is veranderd. Ook de OE's die deactief zijn voor meldingen worden nu getoond. (Een OE kan overigens niet deactief voor analyseren zijn. Als een OE niet meer mag voorkomen in analyses, dient deze OE verwijderd te worden.)

  • Het tertaalrapport in de KOLA rapportage (Klant-, Locatie-, Organisatie-, Afdeling) werd niet goed getoond. Dit is verholpen.


2022 julirelease (21-7-2022)

Versienummer 6.20.0 / TW.2022.7.0 / TWAUTH.2022.7.0

Afwezigheidsregistratie

In de release van mei is de functionaliteit van afwezigheidsregistratie aangevuld met een periodeselectie. In de komende release wordt het oude scherm van afwezigheidsregistratie verwijderd. Het nieuwe scherm - waar ook een periode van afwezigheid opgegeven kan worden - is te vinden onder het hoofdje in de rechter bovenhoek van het scherm.

Gebouwbeheer

Voorheen konden alleen klantbeheerders gebouwen aanmaken via Beheren - Gebouwconfiguratie (of -beheer). Er is nu een rol toegevoegd die dat ook kan: de rol cmr-afhandelaar. De naam van deze rol is een beetje vreemd, maar dat komt omdat we een rol die zelden gebruikt wordt, hiervoor inzetten. Bij de release van de Epic Autorisatie (planning eind 2022) kan de naam van deze rol aangepast worden door de klantbeheerder.

Diverse bugfixes, waaronder:

  • Afschrift van melding naar ECD van verkeerde cliënt: In sommige gevallen waarin een betrokkene gekozen werd in een melding en daarna weer verwijderd werd, bleef de koppeling tussen melder en betrokkene bestaan. Daardoor werd in sommige gevallen een afschrift naar het ECD verstuurd voor de verwijderde cliënt. Bovendien was de verwijderde betrokkene soms nog te zien in de export vanuit het analyseren-scherm. Dit is gerepareerd. Nu worden alleen de daadwerkelijk gekozen clienten aan de meldingen gekoppeld.

  • Organisatie-eenhedenimport: In het geval dat de organisatorische eenheid op het hoogste niveau niet gevonden kon worden in TriasWeb, werd de organisatie-import niet juist afgehandeld. Dit is verholpen. Als het hoogste niveau niet gevonden kan worden, dan stopt de import nu.

  • Meldingenexport t.b.v. BI-tool: in sommige gevallen werd een melding in de maatwerk-export voor BI-tools op meerdere regels weggeschreven in het importbestand. Dit is verholpen. Elke melding staat op 1 regel.

  • In een enkel geval werd een audit zonder aantoonbare reden afgebroken tijdens het invullen. Dit is verholpen.


2022 junirelease (22-6-2022)

Versienummer 6.19.2 / TW.2022.6.0 / TWAUTH.2022.6.1

Er wordt op 22-6 een spoedfix uitgebracht waarin een bug gefixt is die ervoor zorgde dat in sommige gevallen niet alle medewerker risico-inventarisaties werden getoond bij het maken van een teammelding.

2022 junirelease (16-6-2022)

Versienummer 6.19.1 / TW.2022.6.0 / TWAUTH.2022.6.1

Er is een spoedfix uitgebracht waarin een bug gefixt is die voor traagheid zorgde in TriasWeb, gerelateerd aan het nieuwe scherm waar vervangers ingesteld kunnen worden.

Versienummer 6.19.0 / TW.2022.6.0 / TWAUTH.2022.6.0

Registreren-link

Het is gebleken dat de link ‘Nieuw wachtwoord instellen’ voor verwarring zorgt als gebruikers voor de eerste keer een wachtwoord moeten instellen. We hebben daarom de link hernoemd naar ‘Nieuw wachtwoord instellen/registreren’.

Medewerker risico-inventarisatie/Werk risico-inventarisatie

  • Er worden op 24 juni herzieningen doorgevoerd aan de normeringen waarmee het risicoprofiel van de medewerker risico-inventarisatie is opgebouwd. Hierdoor ontstaat er een evenwichtiger beeld op de risico’s voor de gebieden werkdruk/PSA en BHV/calamiteiten.

  • In een eerdere release hebben we de mogelijkheid uitgezet om afzonderlijke antwoorden te selecteren bij het detailrapport en bij de benchmark. Dat was echter niet in alle gevallen wenselijk. Daar waar het niet wenselijk was (bijvoorbeeld voor de medewerker risico-invientarisatie), hebben we de situatie hersteld.

  • In het geval dat de autorisatiescope zeer strikt is afgesteld, werden medewerker risico-inventarisaties niet getoond bij het maken van een teammelding. Relevante medewerker risico-inventarisaties worden nu wel weer getoond.

Analyseren

  • De kwartaalrapportage en de tertaalrapportage gaven dezelfde resultaten. Dit is nu verholpen. De tertaalrapportages geven nu de grafieken van het tertaal weer.

Bugfixes

  • Meldkoppelingen: in uitzonderlijke gevallen kon een cliënt niet geselecteerd worden bij gebruik van de meldkoppeling van ECD naar TriasWeb. Dat is nu verholpen.

  • Out of office: in de lijst met mogelijke vervangers waren ook deactieve gebruikers opgenomen. Die zijn nu niet meer als vervanger te selecteren.


2022 meirelease update Google SSO (3-6-2022)

TWAUTH.2022.5.1

We hebben een bug gefixt waardoor er nu meerdere klanten gebruik kunnen maken van Google SSO.

2022 meirelease (19-5-2022)

Versienummer 6.18.0 / TW.2022.5.0 / TWAUTH.2022.5.0

Out of office

Voorheen kon een vervangende afhandelaar ingesteld worden voor onbepaalde tijd. Bij instellen en annuleren van de vervanger werd mail gestuurd naar de vervangende afhandelaar. Het is nu mogelijk om een vervangende afhandelaar in te stellen voor een specifieke periode. Er worden nu mails verstuurd:

  • op het moment van inplannen (of wijzigen, of annuleren van een geplande vervanging);

  • wanneer de vervanging in gaat;

  • wanneer de vervanging eindigt.

In de juni-release staat het beheerscherm voor Out of office met periodes op de planning.

Vragenformulieren

  • In de eerste stap van audit routes kun je een selectie maken van thema’s. Die gekozen thema’s kunnen dan in stap 2 en verder verwerkt worden.

  • Het is nu mogelijk om in je route een tekstvak met opmaak op te nemen. Neem contact op met je adviseur als je hier gebruik van wilt maken.

Bugfixes

  • Beheerscherm: via applicatieconfiguratie kan de startpagina niet meer aangepast worden; de startpagina is nu altijd https://triasweb.nl/jebedrijfsnaamzonderspatiesenspecialetekens. Het aanpassen van het veld Naam zorgt ervoor dat de startpagina ook aangepast wordt.


2022 aprilrelease (21-4-2022)

Versienummer 6.17.0 / TW.2022.4.0 / TWAUTH.2022.4.0

  • De loading-indicator (het draaiende cirkeltje) wat je ziet als je even moet wachten tot een pagina helemaal klaar is om getoond te worden is verbeterd. Voorheen veroorzaakte de indicator op sommige pagina’s een onrustig beeld, omdat hij maar heel even getoond werd. Nu wordt de loading-indicator pas zichtbaar wanneer het echt even duurt voor de pagina klaar is om getoond te worden (meer dan 1 seconde).

  • De loading-indicator is aan meer pagina’s toegevoegd.

Afwezigheidsregistratie door de klantbeheerder

  • Voorheen kon je geen vervanger selecteren die zelf afwezig was. Dat is in deze release veranderd. Je kunt nu als klantbeheerder wel een vervanger selecteren die zelf afwezig is. De reden hiervoor is dat je binnenkort ook voor een specifieke periode afwezig kunt zijn in TriasWeb.

Huisstijl

Wanneer jouw organisatie heeft gekozen om de add-on Huisstijl af te nemen, is het mogelijk om zelf een huisstijl te maken of te wijzigen in TriasWeb. Deze pagina kun je vinden onder Beheer → Instellingen. Aan deze pagina is nu een verwijderknop toegevoegd.

Daarnaast is de huisstijlpagina, net als de andere nieuwe pagina’s in TriasWeb, verbeterd op het gebied van toegankelijkheid (volgens standaarden van https://webaim.org/).


2022 maartrelease update (4-4-2022)

Versienummer 6.16.1 / TW.2022.3.1 / TWAUTH.2022.3.0

  • De import van Caressgegevens in TriasWeb liep niet altijd goed, waardoor clienten soms nog gekoppeld waren aan een afdeling terwijl de zorgtoekenning al verlopen was. Dit is met deze release verholpen. De wijzigingen worden vanaf 5-4 doorgevoerd.

  • De kleuren en het logo van sommige externe routes waren weggevallen. Dat is verholpen met deze hot-fix.

2022 maartrelease update (25-3-2022)

Versienummer 6.16.1 / TW.2022.3.0 / TWAUTH.2022.3.0

De import van medewerkergegevens uit Ons in combinatie met het ontdubbelen van accounts werkte niet altijd goed, waardoor de klantbeheerder het configuratiescherm voor gebruikers niet altijd kon gebruiken om ze vanuit daar een wachtwoord te sturen. Dat is verholpen in deze spoedrelease.

2022 maartrelease (17-3-2022)

Versienummers: 6.16.0 / TW.2022.3.0 / TWAUTH.2022.3.0

Huisstijl

Het is nu mogelijk om zelf een huisstijl toe te voegen aan de productieomgeving of de acceptatieomgeving van TriasWeb. De huisstijl is in te stellen op de pagina onder menugroep Beheren en menu-item Instellingen. Vanaf die pagina kan gekozen worden voor het instellen van een huisstijl. Je kunt een logo uploaden, kleuren wijzigen, en kiezen of op het meldplein vierkante tegels getoond moeten worden of rechthoekige tegels. Meer informatie is hier te vinden: Huisstijl instellen. Wanneer jouw organisatie al gebruik maakt van een eigen huisstijl, wordt deze ingeladen als je op het instellingen scherm komt. Wanneer jouw organisatie alleen gebruik maakt van een eigen logo of van de TriasWeb huisstijl, is dit scherm niet beschikbaar. Wil je hier gebruik van maken, stem dat dan af met je adviseur of dien een ticket in bij de servicedesk.

Importmodule

  • Als je als afhandelaar via de importmodule deactief werd gezet, gebeurde het soms dat je de af te handelen meldingen niet meer kon zien. Dat is nu verholpen.

  • De importmodule accepteert geen dubbele e-mailadressen of personeelsnummers meer. Er wordt een foutmelding getoond als deze gegevens dubbel worden aangeleverd.

  • De foutmeldingen in de logging van de importmodule zijn verbeterd.

Inloggen

  • Bij nieuwe klantorganisaties in TriasWeb staat tweefactorverificatie nu standaard aan op de optie ‘Afgedwongen voor alle gebruikers’. Voor bestaande klanten verandert er niets. We raden wel aan om deze optie aan te zetten als jouw organisatie persoonlijke gezondheidsinformatie in TriasWeb opslaat.

  • TriasWeb kan nu ook via Google-SSO gekoppeld worden.

Melden

  • Als je een lange melding aan het invullen was, dan werd je wel eens halverwege uitgelogd en was je al je antwoorden kwijt. Dat is verholpen. Je wordt nog steeds uitgelogd, maar jouw antwoorden blijven bewaard. Je kunt nu via Mijn meldingen de melding weer openen en verder werken.

  • Printen van externe routes met meer dan één type melding was niet mogelijk. Dat is nu verholpen.

Rapportages

  • KOLA-rapportages (ook wel klant-, organisatie-, locatie- of afdelingsrapportage genoemd) die per tertaal werden uitgedraaid hadden soms een verkeerde titel.

Bugfixes

  • In uitzonderlijke gevallen kon er geen verbeteractie aangemaakt of geopend worden. Dit is verholpen.

  • Zoeken in verbeteracties toonde soms ook conceptacties. Nu worden conceptacties niet meer getoond bij het zoeken naar verbeteracties.


2022 februari release (17-2-2022)

Versienummers: 6.15.0 / TW.2022.2.0 / TWAUTH.2022.2.0

Analyseren

  • Op het analysescherm van de Totaalanalyse is in de lijst van gevonden meldingen de kolomkop ‘In behandeling bij…' gewijzigd. Daar staat nu 'Ingediend bij’. Mocht je dat niet willen, dan kun je dit wijzigen via de menugroep Beheer en het onderdeel Schermconfiguratie.

  • De Detailrapportage en de Benchmarkrapportage zijn aangepast. Het is nu niet meer mogelijk om antwoorden weg te filteren uit deze rapportages. Het (de)selecteren van antwoorden heeft namelijk geen functie behalve dat je een incompleet beeld krijgt van de werkelijkheid.

Algemeen

  • Er zijn verbeteringen toegepast op het laadscherm dat je ziet als je even moet wachten tot een scherm klaar is voor gebruik.

  • Je zag niet altijd in de menubalk onder welke menugroep je aan het werk was. Dat is nu verholpen. De actieve menugroep is nu altijd een andere kleur dan het menu.

  • Er zijn technische verbeteringen en verbeteringen op de applicatielogging toegepast.


2022 januari release spoedfix (1-2-2022)

Versienummers: 6.14.1

Spoedfix

  • Deze spoedfix geldt voor afhandelingen waarin de mogelijkheid aanwezig is om een bijlage toe te voegen. Wanneer meerdere meldingen na elkaar werden afgehandeld kon het gebeuren dat de bijlages van de eerste melding ook aan de tweede melding toegevoegd werden. Dit is nu verholpen.


2022 januari release (20-1-2022)

Versienummers: 6.14.0 / TW.2022.1.0 / TWAUTH.2022.1.0

Beheerschermen

  • Op verschillende schermen in de beheermodule is het nu duidelijk of een pagina nog aan het laden is, of dat je al verder kunt werken. Dit geldt voor de schermen Applicatiebeheer, Organisatiebeheer, Locatiebeheer, Afdelingsbeheer, Meldingsbeheer en Gebruikersbeheer.

  • Het Meldingsbeheerscherm is aangepast. Voorheen kon je slechts 10 meldingen tegelijkertijd bewerken en duurde het laden van het scherm erg lang. Dit werd als lastig ervaren wanneer veel meldingen tegelijkertijd bewerkt moesten worden. Het scherm is daarom als volgt aangepast:

    • Er worden nu maximaal 100 meldingen tegelijkertijd getoond in plaats van 10.

    • Er worden nu standaard minder gegevens opgehaald. Hierdoor is de laadtijd van het scherm verkort. Bovendien kun je de meldingen niet meer openklappen om de inhoud te zien. Wanneer je toch de inhoud van de meldingen wilt kunnen zien, zet je het vinkje ‘Inhoud meldingen tonen’ aan. Dan worden er 10 meldingen opgehaald inclusief de meldingsinhoud.

Analyseren

  • Wanneer gebruik gemaakt wordt van de afzetperiode bij het analyseren van meldingen wordt nu ook de einddatum van de afzetperiode bewaard.

  • Bij sommige CSV-Exports werden de antwoorden niet goed onder de vragen getoond. Dit is verholpen. De antwoorden worden nu weer in de juiste kolommen getoond.

Importmodule

  • In sommige gevallen konden medewerkers die via de importmodule gedeactiveerd zijn en later weer geactiveerd werden, alleen inloggen in TriasWeb. Zij konden niet meer melden, analyseren, verbeteren of beheren. Dit is verholpen. Wanneer een medewerker opnieuw geactiveerd wordt via de importmodule, kan de deze weer gewoon alles doen wat hij of zij moet kunnen doen.

Bugs

  • Als je via SSO naar TriasWeb ging, en je logde uit, dan werd je ook uitgelogd uit SSO (federated signout). Dat is nu niet meer het geval. Als je nu uitlogt bij TriasWeb, dan blijf je ingelogd bij SSO en dus ook bij de andere applicaties waar je via SSO bij kunt. Het uitloggen als je geen SSO gebruikt is niet gewijzigd.

  • Wanneer je langer bezig was om een melding te doen in een externe route (bijvoorbeeld een klacht of een CTO) dan kreeg je een foutmelding en kon je de melding niet verder invullen. De reden hiervoor is dat de sessie verlopen was. Dat is opgelost. De sessie wordt nu tot maximaal drie uur verlengd. Als je drie uur op dezelfde pagina blijft, worden je antwoorden automatisch opgeslagen en word je naar de eerste pagina van de melding teruggestuurd, waar je een nieuwe sessie krijgt.


  • No labels