Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 7 Next »

Functionaliteit

Indien u gebruik maakt van Strikte Autorisatie (SA) in TriasWeb of Pythia, kunnen medewerkers slechts de (meldingen van) cliënten zien waarvoor ze geautoriseerd zijn. De zichtbaarheid van verbeteracties voor medewerkers wordt niet beperkt door SA.

De huidige rollen blijven in principe gelijk. Een gebruiker met de rol Clientbeheerder kan nog steeds cliëntgegevens zien, een gebruiker met de rol Analist kan nog steeds meldingen analyseren. De scope wordt echter beïnvloed door de koppeling van de gebruikers aan afdelingen. Dus een Analist die gekoppeld is aan afdeling A en afdeling B kan alleen de meldingen analyseren die gedaan zijn op deze twee afdelingen. De cliëntbeheerder die gekoppeld is aan locatie C ziet alleen cliëntgegevens van locatie C.

Inrichting

Op een drietal plekken dient er invoer of configuratie plaats te vinden.

1  Ontsluiten functionaliteit SA

Indien u gebruik wenst te maken van SA dient Triaspect deze functionaliteit voor u te ontsluiten. Hieraan zijn geen eenmalige, noch jaarlijkse kosten verbonden.

2  Koppeling afdelingscodes aan afdelingen in TriasWeb

De codes van de afdelingen dienen ingevoerd te worden in TriasWeb.

Bij elke afdeling, locatie, organisatie komt een veld Externe koppelcode ter beschikking. In dit veld dient de relevante code te worden ingevoerd. Het invoeren van codes hoeft alleen te gebeuren bij de organisatieonderdelen waaraan daadwerkelijk gebruikers of cliënten gekoppeld worden.

Hiervoor hebben we geen geautomatiseerde import ontwikkeld: het is een eenmalige actie die uitgevoerd dient te worden door de klant(beheerder) zelf. Hieraan zijn geen eenmalige, noch jaarlijkse kosten verbonden.

3  Koppeling medewerkers en cliënten aan organisatieonderdelen.

De koppeling van medewerkers en cliënten kan handmatig of geautomatiseerd gebeuren.

  • Het koppelen kan op verschillende niveaus plaatsvinden. U kunt bijvoorbeeld op lokatieniveau koppelen, zodat alle medewerkers van die locatie alle cliënten van die locatie kunnen selecteren bij het maken van een melding. Sommige medewerkers moeten vanwege hun rol op het hoogste niveau gekoppeld worden: de klantbeheerder moet immers overal bij kunnen om medewerkers te helpen met vragen.
  • Medewerkers die niet gekoppeld zijn kunnen geen cliënten selecteren of meldingen van die cliënten analyseren. Cliënten die niet gekoppeld zijn kunnen niet gekozen worden als betrokkene bij het doen van een melding.
  • Medewerkers en cliënten kunnen aan meerdere organisatieonderdelen gekoppeld worden.
  • Het is mogelijk om alleen medewerkers te koppelen aan afdelingen en cliënten niet te koppelen: in dat geval zullen medewerkers alleen kunnen melden en analyseren op de afdelingen waaraan ze gekoppeld zijn. Zij kunnen wel kiezen uit alle cliënten bij het doen van een melding.
  • Het is mogelijk om alleen cliënten te koppelen aan afdelingen en medewerkers niet te koppelen: in dat geval zullen medewerkers bij het kiezen van een afdeling (bijvoorbeeld tijdens het melden) alleen de cliënten zien die gekoppeld zijn aan die afdeling.


Handmatige koppeling

Bij elke afdeling kan een lijst getoond worden van gekoppelde en ongekoppelde medewerkers en cliënten. Uit deze lijst selecteert u de relevante personen en koppelt ze met een muisklik aan de gekozen afdeling. Zie voor meer informatie over de handmatige wijze de handleiding ‘Koppelen medewerkers of cliënten aan afdelingen’. Let op, u kunt niet handmatig koppelen indien u gebruik maakt van een gebruikers-/medewerkerimport of een cliëntenimport, aangezien de koppelingen dan elke keer overschreven worden. Aan deze optie zijn geen extra eenmalige of jaarlijkse kosten verbonden.

 

Geautomatiseerde koppeling

Indien u gebruik maakt van een geautomatiseerde gegevensimport voor medewerkers en/of cliënten kunt u de afdelingscodes die u heeft toegevoegd aan de afdelingen, ook toevoegen aan het importbestand. Op deze wijze worden wijzigingen in de brongegevens meteen meegenomen naar TriasWeb. Het is mogelijk om codes uit bijvoorbeeld ONS/Nedap en Afas/Profit geautomatiseerd mee te laten komen. Let op, de codes die u bij de afdelingen heeft ingevuld, dienen hetzelfde te zijn als de codes die aan de importbestanden worden toegevoegd.

 

 

 

  • No labels