/
Meldingen ter info

Meldingen ter info

 

Op dit scherm vind je alle meldingen waarmee je niets kunt doen in TriasWeb, maar waarvan je wel moet weten dat ze er zijn. Lees hier over welke situaties dat gaat.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik een melding ter informatie?

  • Je bent door de melder of de afhandelaar geselecteerd als meelezer van een melding.

  • Je bent door de instellingen van een meldmodule automatisch geselecteerd als meelezer.

  • Je hebt een melding overgedragen naar iemand anders. De overgedragen melding wordt dan een melding ter info bij jou.

  • Een gedelegeerde van de afdeling waarvan jij afhandelaar bent heeft een melding afgehandeld. Jij krijgt die melding ter informatie.

  • Je had een vervangende afhandelaar toen de melding werd ingediend.

Als meelezer kun je niets met de melding doen, behalve er verbeteracties aan koppelen.

Waarom is een melding ter informatie anoniem?

Het kan zijn dat de melder niet zichtbaar meer is, of misschien zijn de betrokkenen geanonimiseerd. Dit is een kenmerk van de route of module. De beheerder kan dit wijzigen.

Hoe worden de meldingen gesorteerd (en kan ik dat wijzigen)?

De meldingen zijn gesorteerd op meldingsnummer. Dat betekent dat de nieuwste bovenaan staat. Klik op de kolomkoppen om de sortering te wijzigen.

Waarom kan ik een melding niet vinden?

Je kunt meldingen van maximaal 3 jaar terug bekijken. Oudere meldingen blijven wel bestaan, maar zijn niet meer te bekijken via dit scherm. Je kunt ze zien in het analysescherm. Vraag hiernaar bij de beheerder.

Hoe koppel ik een verbeteractie aan een melding ter info?

Als een melding is afgehandeld of geregistreerd kun je halverwege de melding kiezen voor Nieuwe verbeteractie aanmaken op basis van deze melding. Als je hierop klikt, dan kom je in een verbeteractie terecht die direct gekoppeld wordt aan de melding. De melder, de afhandelaar en de meelezers kunnen via deze knop een verbeteractie koppelen aan een melding. 

Hoe weet ik wie een melding ter informatie heeft gekregen?

Onderaan iedere melding die je aanklikt, vind je de workflow van de melding. Daarin staat wat er tot dan toe met de melding is gebeurd, en ook wie er meelezer zijn van een melding. 

Hoe verwijder ik een melding ter informatie uit mijn lijst?

In sommige gevallen is het na enige tijd niet meer relevant dat je deze melding nog kunt zien. Om te zorgen dat deze lijst niet blijft groeien kun je een melding uit deze lijst verwijderen. Open de melding en klik op de link Verwijder uit mijn lijst. Je krijgt dan de vraag: ‘Weet u zeker dat u deze melding wilt verwijderen? De melding blijft wel bestaan maar is niet meer zichtbaar voor u.’ Als je op OK klikt, verwijder je dus de melding uit je eigen lijst met Meldingen ter info. De melding blijft gewoon bestaan in TriasWeb.

Als ik een melding ter informatie verwijder, is hij dan echt weg?

Nee. Een melding ter informatie kun je alleen uit je lijst verwijderen. De melding blijft dan gewoon bestaan in TriasWeb. Let op: als je gebruik maakt van een groepsaccount voor meldingen ter informatie, wordt hij ook voor de andere leden van dat groepsaccount verwijderd uit de lijst.

Kan ik mezelf een melding ter informatie sturen als reminder?

Nee, daarvoor is TriasWeb niet bedoeld. Je kunt alleen ingediende meldingen ter informatie krijgen. En als je een melding indient, dan krijgt de afhandelaar die dus ook te zien.