Releasenotes archief 2020
6.1.0 17-12-2020
Bugfixes en optimalisaties
Indien je in Totaalanalyse zoekt op een meldingsnummer dan wordt deze melding getoond. Echter als je de melding vervolgens exporteerde werden afhankelijk van de instellingen meerdere meldingen geëxporteerd. Dit is opgelost.
Het overdragen van een melding wordt nu in elke situatie in de workflow opgenomen.
Er is ‘onder de motorkap’ een uniformering doorgevoerd in het unieke externe nummer (denk aan personeelsnummer) wat toegekend kan worden aan een gebruiker.
Klanten met de oude versies van de externe route kunnen nu gebruik maken van de nieuwe versie. De nieuwe versie is geschikt voor de verdere doorontwikkeling van TriasWeb. Vanaf februari wordt de oude versie niet meer aangeboden. Klanten die hier gebruik van maken zijn hierover geïnformeerd.
Voor fix 6.0.1 is nu een robuuste oplossing geïmplementeerd.
6.0.1 25-11-2020
Overzicht melding in afhandeling
Het overzicht van de melding die in de afhandeling getoond kan worden, werd niet altijd goed weergegeven. Dit is verholpen.
6.0.0 19-11-2020
TriasWeb 6
Lees meer over de nieuwe versie van TriasWeb in TriasWeb vernieuwdarchived.
Styling
De styling van TriasWeb heeft een update gekregen waardoor deze iets fraaier oogt en vooral toekomstbestendig is voor nieuwe functionaliteiten.
In acceptatie kun je zien hoe TriasWeb er voor jouw organisatie uit komt te zien.
Beheerdersrapport verantwoordelijken per organisatieonderdeel
Het beheerdersrapport verantwoordelijken per afdeling is aangevuld met de verantwoordelijken van de andere organisatieonderdelen. De naam is dan ook gewijzigd naar Verantwoordelijke per organisatieonderdeel.
Optimalisaties en bugfixes
Bij het versturen vanuit mails in specifieke gevallen zoals bij het aanmaken van een gebruiker ontstond er soms een fout. We hebben een optimalisatie in het versturen van deze e-mails doorgevoerd.
Verschillende technische optimalisaties waar je als gebruiker niets van zult merken.
5.34.0 15-10-2020
Externe meldroute beschikbaar met van en tot datum
Het is nu mogelijk om een externe meldroute te openen tussen twee datums, dit richten wij in tijdens het maken van de externe meldroute. Zodra de externe meldroute wordt geopend buiten het venster wordt dit aan de gebruiker getoond.
HelloID SSO
Het is nu mogelijk om een SSO koppeling te realiseren met HelloID. Neem via de Servicedesk contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bugfixes en optimalisaties
Beheerdersrapportage “Afdelingshoofden naar afdeling“ toonde bij specifieke klanten locaties op het niveau van de afdeling. Dit is aangepast.
Objecten zoals gebouwen zullen altijd gekoppeld blijven aan het niveau klant. In autorisatiemodus moet een gebruiker dus de rechten hebben alle gebouwen te zien.
Indien een SSO Identity provider geen federated Signout ondersteund wordt het uitlogscherm van TriasWeb direct getoond.
5.33.0 17-09-2020
Opmerkingen toevoegen aan audits en teamscans
Het is mogelijk om aan audits en teamscans opmerkingen toe te voegen. Deze kunnen als generieke opmerking worden toegevoegd. Ook is het mogelijk deze te koppelen aan de categorie van het thema bij audits of aan de risicofactor bij teamscans.
Performance verbeteringen
TriasWeb bleek met name bij de export van meldingen in totaalanalyse minder goed te performen op het nieuwe datacenter. Hierop hebben we een aantal optimalisaties doorgevoerd. Het exporteren van meldingen is tot wel 5 keer sneller.
Bugfixes en optimalisaties
Meldroutes met een komma in de naam kunnen nu ook in Chrome als csv geëxporteerd worden.
Meldingen konden door afhandelaren worden overgedragen aan koplopers, terwijl deze geen rechten hadden om de melding af te handelen. Dit is opgelost.
In bepaalde situaties werd het risicoprofiel van een gebouwscan niet geladen. Dit is verholpen.
Een impactvraag die niet voor alle meldtypes, maar voor één specifiek type was ingericht kon niet geanalyseerd worden in totaalanalyse. Dit is nu wel mogelijk.
Het was mogelijk om in de verbeteranalyse te zoeken op meldingen. Dit is aangepast. Op dit zoekveld is ook direct autorisatiemodus geactiveerd.
Meelezers werden soms onterecht toegevoegd aan een melding. TriasWeb legt nu beter vast in welke situaties een meeleestrigger moet worden geactiveerd, waardoor een meelezer niet meer foutief aan een melding gekoppeld kan worden.
Bij het registreren is het nu ook mogelijk om een PDF of tekst in het dossier van de cliënt in het ECD te plaatsen.
5.32.0 16-07-2020
Doorklikken naar meldingen vanuit detailrapportage uitgebreid
Vanuit de grafieken die in de detailrapportage getoond worden kun je voor de meest gangbare vragen doorklikken naar de meldingen zelf. Dit hebben we nu ook uitgebreid voor de vraagtypes die bij Pythia (RI&E) worden gebruikt en de impactvraag.
Impactvraag in totaalanalyse
In totaalanalyse is het nu mogelijk om de impact gericht te analyseren, je kunt zelf aangeven welke waarden je wilt tonen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de meldingen tonen met hoge impact.
Kleuren van de grafieken aangepast
De grafieken begonnen standaard met een rode kleur. Dit gaf soms een onterechte negatieve interpretatie. De grafiekkleuren starten nu met een neutrale blauwe kleur.
Bugfixes en optimalisaties
Rapportages vanuit Totaalanalyse konden niet opgeslagen worden als PDF. Dit werkt weer.
Indien een Pythia registratie werd gedaan en niet alle vragen zijn beantwoord, werden bij het klikken op 'Volgende' alle wel gegeven antwoorden geleegd. De gebruiker moest dan opnieuw de antwoorden ingeven. Dit is opgelost.
De afhandelaar van een melding werd niet altijd correct aangepast bij het wijzigen van de afdeling waarop de melding wordt ingediend. Vanaf deze release wordt de afhandelaar weer bepaald op basis van de geselecteerde afdeling.
De CSV export exporteerde bij betrokken medewerkers bij een aantal klanten niet de naam van de gebruiker maar een tekenreeks (GUID). Nu wordt de naam weer correct geëxporteerd.
De styling van de externe meldroute is geoptimaliseerd.
Soms werkten de links in de e-mails die TriasWeb verstuurt niet. Dit is verholpen.
5.31.0 18-06-2020
Authenticatieservice
Voorbereidingen zijn getroffen voor de nieuwe authenticatieservice, deze handelt voor TriasWeb SSO af. Deze wordt op een later moment geactiveerd. De nieuwe authenticatieservice is beter onderhoudbaar en gemakkelijker uit te breiden met andere functionaliteiten (zoals OpenID Connect).
Bugfixes en optimalisaties
De weergave van etmaal grafieken (totaalanalyse en rapportages) is geüniformeerd.
De manier waarop gebruikers worden opgeslagen en benaderd is geoptimaliseerd.
Grafiektitels van de Pythiamodules zijn aanpasbaar. Neem hiervoor contact op met de Servicedesk.
Indien via totaalanalyse gezocht werd op meerdere organisatieonderdelen, dan werd de grafiek niet altijd goed geladen. Dit probleem is verholpen.
Overgedragen meldingen konden niet verplaatst worden door de beheerder. Dit is verholpen.
Opschoning van ongebruikte vraagtypes.
5.30.0 24-05-2020
Pythia risicoprofiel in rapportage
Het is nu mogelijk om aan de voorgedefinieerde rapportage een Pythia risicoprofiel toe te voegen. Hierdoor is in een rapport zowel retrospectieve informatie van bijvoorbeeld incidenten, als prospectieve informatie uit risicoinventarisaties te zien.
Datumfilter Pythia risicoprofiel
De risicoprofielen kunnen nu gefilterd worden op basis van een periode. Hierdoor is het gemakkelijk om historische situaties te raadplegen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de situatie van een jaar geleden te bekijken. Hierdoor kun je een ontwikkeling van de risicoprofielen zien.
Naam melder tonen aan meelezer
Meelezers die gekoppeld worden aan een melding konden de naam van de melder niet zien. We hebben een optie toegevoegd waardoor de naam van de melder in de workflow van de melding getoond wordt.
Vanaf deze release wordt de naam van de melder niet meer in de e-mail getoond. Mocht je graag de naam van de melder terugzien in de workflow? Neem dan contact op met de Servicedesk.
Bugfixes en optimalisaties
Autorisatiemodus hield rekening met de optie ‘Deactief voor meldingen’ in de organisatiebeheerschermen bij het cliënt zoekvak in meldingen. Indien de optie ‘Deactief voor meldingen’ geactiveerd was werden koppelingen op basis van dit organisatie onderdeel eruit gefilterd. Dit filter is eruit gehaald.
Gebruikers met toegang tot TriasWeb, maar geen koppelingen met organisatieonderdelen, konden in specifieke gevallen cliëntscans zien. Dit is verholpen.
Bij prio’s van de Pythia actiepunten is de optie ‘Geen’ toegevoegd. Er wordt dan een actiepunt met een witte kleur getoond. Dit was standaard voor versie 5.24.2 en is weer hersteld.
Grafiek aantallen per module kon te veel staven tonen. Dit is verholpen.
Het is nu mogelijk om cliënten te verwijderen uit het nieuwe enkele cliënt zoekvak.
Enkele tekstuele aanpassingen in Pythia.
Het cliënt beheerscherm kon een fout geven zodra je zocht op niet bestaande cliënten. Dit is verholpen.
5.29.2 21-04-2020
Risicoprofielen op het niveau van locatie en organisatie werden niet gevuld. Dit is verholpen.
Externe meldroutes konden niet altijd gestart worden. Ook dit is verholpen.
5.29.0 16-04-2020
Plan van aanpak
In het risico- en knelpuntenoverzicht worden nu ook de verbeteracties getoond die hieraan gekoppeld zijn. In één oogopslag heb je inzage in het risicoprofiel, de knelpunten en adviezen én de verbeteracties. Hierdoor is het een volwaardig Plan van aanpak. Dit zal ook de nieuwe term zijn voor dit rapport.
Verbeteractie terug naar plan van aanpak
Als je in een verbeteractie zit en deze verbeteractie is gekoppeld aan een Plan van aanpak dan kun je direct vanuit de verbeteractie naar dit Plan van aanpak om bijvoorbeeld nog een actie aan het Plan van aanpak te koppelen.
Gebruikers worden niet meer aangemaakt op basis van SSO
Tot deze versie werd een gebruiker aangemaakt op het moment dat deze middels SSO geauthenticeerd werd, zonder dat deze een account heeft in TriasWeb. Deze gebruiker had vervolgens zeer beperkte rechten en kon feitelijk niets in TriasWeb. Deze procedure is in deze release aangepast. Een gebruiker die wordt geauthenticeerd middels SSO krijgt alleen toegang tot TriasWeb als deze gebruiker ook feitelijk een account heeft. Indien een gebruiker deactief is ontvangt de beheerder hiervan nog wel een notificatie.
Waarschuwing vertrouwelijkheid data in TriasWeb
De NEN7510 schrijft voor dat alle gezondheidsinformatiesystemen die persoonlijke gezondheidsinformatie verwerken, de gebruiker voorafgaand aan het inloggen moeten waarschuwen dat er vertrouwelijk omgegaan moet worden met deze persoonlijke gezondheidsinformatie. Hiervan is berichtgeving toegevoegd op de inlogpagina. Indien in jouw omgeving dergelijke informatie niet vastgelegd wordt kun je dit aanpassen. InSchermconfiguratie in het scherm ‘TriasWeb Aanmeldscherm’ kun je deze tekst aanpassen.
Bugfixes en optimalisaties
Er kunnen nu meerdere assen verborgen worden in de Pythia roosgrafiek
In meldingsbeheer is de verwijderknop hernoemd op het tabblad verwijderen
Het scherm dat getoond wordt bij een IP-blokkade is opnieuw gestyled
Afdrukken van rapportages werkt nu in Chrome weer
Generieke foutmeldingen gestyled
Optimalisaties aan autorisatiemodus
5.28.1 19-03-2020
Betrokkene zoekvak met rol
Er is een volledig nieuw zoekvak naar betrokkenen ontwikkeld. De eerste functionaliteit waarmee één betrokkene geselecteerd kon worden was al beschikbaar. Nu is het ook mogelijk om meerdere betrokkenen te selecteren. Er kan een vraag gerealiseerd worden voor cliënten en een vraag voor gebruikers. Daarnaast is het mogelijk om het zo in te stellen dat de rol van de betrokkene aangegeven kan worden. Dit kan naar wens worden ingericht.
Betrokkene rol in de CSV
De rol die de betrokken cliënt heeft wordt nu getoond in de CSV Export die in totaalanalyse te genereren is.
Gekoppelde organisatieonderdelen bij configuratieschermen cliënten en gebruikers
De relatie tussen gebruikers en cliënten werd alleen getoond in de organisatiestructuurschermen. Nu wordt ook bij de gebruikers en de cliënten getoond aan welke organisatieonderdelen deze gekoppeld zijn. Er is dus direct overzicht van de rechten en scope van een gebruiker en een cliënt.
Optimalisaties
Het risicoprofielenscherm is geoptimaliseerd. Een organisatieID wordt niet meer getoond en is het genereren van een risicoroos circa 50 maal sneller.
Bij rapportages en grafieken die je vanuit Totaalanalyse kunt maken, wordt de groepering en de afzetperiode onthouden.
Verbeteracties konden niet meer aan meldingen worden gekoppeld, dit is verholpen.
In verbeteranalyse is het weer mogelijk om de organisatiefilter terug te zetten naar alle mogelijkheden.
Het rapport ‘Totalen per organisatieonderdeel per cliënt’ in Totaalanalyse gaf in bepaalde situaties een fout. Dit is opgelost.
Voetnoot bij grafieken in de benchmarkrapportage (aantallen naar afdeling) wordt weer correct getoond.
Naam van de ingelogde gebruiker wordt in omgevingen die gebruik maken van SSO nu weer correct getoond.
5.26.4 13-03-2020
In specifieke gevallen konden gebruikers meer meldingen zien dan waarvoor zij gerechtigd waren. Dit is verholpen.
5.26.3 12-02-2020
In enkele situaties werd de grafiek na het indienen van een melding niet getoond. Dit is aangepast.
5.26.2 03-02-2020
Deze release bevat de volgende bugfixes en optimalisaties:
Een verantwoordelijk voor de locatie kan nu de verantwoordelijke van de afdeling aanpassen. Hiervoor heeft de gebruiker wel de schermrechten nodig.
Organisatierapportage en locatierapportage werden in bepaalde situaties niet gevuld. Dit is opgelost.
Verbetering bij het zoeken op cliënten in totaalanalyse.
Doorklikken vanuit grafieken naar de meldingen werkt weer.
De headers van de Pythia-afdrukken worden nu juist gevuld.
Bij anonieme rapportages worden nu ook geen cliëntnummers getoond.
Optimalisatie bij het tonen van de roos bij het risico- en knelpuntenoverzicht.
Als één gebruiker meerdere scans maakt op verschillende afdelingen worden deze allen meegewogen en getoond.
Technische optimalisatie in de berekening van de Pythia grafieken.
Bij een vervolgmelding is de afhandelaar de melder van de vervolgmelder. Dit was voorheen de initiële melder.
5.26.0 16-01-2020
Deze release bevat de volgende bugfixes en optimalisaties:
Zoeken op termen in totaalanalyse functioneert weer goed.
Risico-evaluatie en -inventarisatie grafieken werden in specifieke gevallen niet of onjuist gevuld. Bijvoorbeeld, er werden profielen onterecht opgenomen in de grafiek. Dit is opgelost.
In een cliëntzoekvak kon soms een niet bestaande cliënt ingevuld worden. Dit is nu geblokkeerd, nu is afgedwongen dat er een bestaande cliënt geselecteerd wordt.
De werking van de CSV export van verbeteracties en -plannen is hersteld.
De logging van de meldkoppeling naar ECD’s is uitgebreid.
5.25.2 07-01-2020
Optimalisatie aan de grafieken die vanuit totaalanalyse gemaakt kunnen worden. Inhoud is nu weer consistent.