/
Routes

Routes

In het routescherm kun je zien welke routes er er op jullie omgeving actief zijn, welke rollen op deze trajecten een melding mogen starten en/of de resultaten van deze trajecten mogen analyseren. Daarnaast zijn verschillende configuratiemogelijkheden voor de routes in de pop-up aanwezig.

Kolomkiezer

Op het routescherm zie je helemaal rechts een kolomkiezer staan. Hiermee kun je extra kolommen toevoegen aan het overzicht van de routes, zoals het type route, of deze zichtbaar is op het meldplein of voor de melder.

Excel-export

Er kan een export gemaakt worden van de routes. Op deze manier kan er een routerapportage gemaakt worden, waarin je de naam, het type route en alle instellingen kunt zien. Voorbeelden van instellingen zijn: betrokken cliënten zichtbaar, melder zichtbaar, verbeteractie starten en anoniem.

Zoekvak

Daarnaast is er een zoekvak waarmee je de routes in het routeoverzicht kunt zoeken.

Afbeelding 1. Zoekvak

Modules en Routes onder module

Op het routeoverzicht is er een verdeling gemaakt van de verschillende trajecten. Onder het kopje "Modules" staan alle trajecten die als tegel op het Meldplein kunnen verschijnen. Een tegel kan een route zijn, maar soms zijn dit ook 'voortrajecten' van meerdere routes. Bijvoorbeeld 'Meld een incident' of 'Kwaliteitsmeting' met verschillende typen audits.

Afbeelding 2. Modules en Routes onder module

Naast het kopje "Modules" zijn er routes te vinden onder het kopje "Routes onder module" met de naam van de module erachter. Dit zijn trajecten die je vanuit de tegel kunt benaderen. In het voorbeeld van 'Meld een (bijna) incident' staat er 'Routes onder module Meld een (bijna) incident'. In de module 'Meld een (bijna) incident' staan dan de verschillende typen incidenten, met ieder hun eigen vragen.

Autorisaties

In de kolom autorisaties staan getallen. Dit zijn het aantal autorisaties die zijn toegekend aan de betreffende module. Hieronder een voorbeeld van de module ‘Meld een (bijna) incident'. Er zijn drie mogelijke autorisaties: ‘Starten', ‘Afhandelen' en 'Analyseren'. Als bij een rol 'Starten' is aangevinkt, mogen gebruikers aan wie deze rol is toegekend een melding starten in de betreffende module. Gebruikers met deze rol zien dan ook de tegel op het Meldplein. Staat het vinkje aan bij de rol 'Afhandelen' dan mag de rol meldingen van dit traject afhandelen. De rol moet ook de permissie 'Mag afhandelen’ hebben. Dat kun je regelen via het scherm Rollen.

Door 'Analyseren' aan te vinken, mogen gebruikers met de betreffende rol de resultaten van de betreffende module analyseren.

 

Eigenschappen routes wijzigen

In het overzicht van de routes staat helemaal rechts een pennetje. Hiermee kun je de eigenschappen van de routes aanpassen. Hierbij moet er wel onderscheid worden gemaakt tussen 'modules' en 'routes onder module'. Keuzes zoals zichtbaarheid, zoals 'Op meldplein tonen' en 'Ook op mobiel tonen', kun je instellen voor de module. Keuzes over anonimiteit stel je in bij de 'Routes onder module'. Als er onder een module geen routes zijn, dan kun je de keuze omtrent anonimiteit bij de module maken.

Routezichtbaarheid

Je kunt per module Routezichtbaarheid, Anonimiteit en Verbeteracties wijzigen met verschillende eigenschappen. De zichtbaarheid van een route kun je aanpassen met de eigenschappen 'Op meldplein tonen' en 'Ook op mobiel tonen'. Deze eigenschappen spreken voor zich. De derde eigenschap is 'Traject anoniem (tekstvelden van antwoorden alleen zichtbaar voor melder)'. Met het aanvinken van deze eigenschap kunnen de afhandelaren en de meelezers de inhoud van de melding zien. Vanuit de totale analyse is de inhoud melding dan niet meer inzichtelijk. Let wel, meldingen die gemaakt zijn in de periode dat dit vinkje aanstaat op de betreffende module kunnen niet met terugwerkende kracht 'gedeanonimiseerd' worden. Na het uitzetten van de 'Traject anoniem' kun je de meldingen weer normaal zien.

Anonimiteit

De anonimiteit kun je regelen met de volgende eigenschappen door ze aan of uit te vinken:

  • Naam melder zichtbaar voor nieuwe afhandelaar bij overdragen

  • Naam betrokken cliënt zichtbaar voor meelezer

  • Naam betrokken medewerker zichtbaar voor meelezer

  • Naam melder zichtbaar voor meelezer

Verbeteractie

Aan het einde van een module of een route in Triasweb is er de mogelijkheid om een verbeteractie aan te maken. Dit kun je doen door 'Verbeteractie starten' aan te vinken. Dit moet je doen bij de 'routes onder module'. Dan kun je kiezen welk antwoord er standaard geselecteerd is door 'Ja' of 'Nee' te selecteren bij Verbeteractie voorstel.

Let wel op, voor het maken van verbeteracties heb je de module 'verbeteracties' nodig. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, dan kun je hierover informatie opvragen bij jullie adviseur of bij de service desk.

Wijziging doorvoeren

Als er een wijziging wordt doorgevoerd aan de routes, is deze niet meteen actief. De omgeving moet namelijk worden ververst om de wijzigingen actief te maken. Dit gebeurt automatisch eens per dag.

 

Â